Life&style

OK, što to vrijedi 8 i pol milijuna kuna u najskupljem parfemu na svijetu?

  • U Dubaiju je predstavljen novi najskuplji parfem na svijetu
  • Zove se Shumukh, a ta riječ na arapskom znači ''zaslužuje najbolje''
  • Bočica ovog zadovoljstva koštala bi te oko 8 i pol milijuna kuna

Ako si ljubiteljica parfema, možda si se zapitala kako miriše (i koliko košta!) najskuplji parfem na svijetu. Evo, upravo ovih dana dobili smo i odgovor jer je na tržište stigla nova ekstremno luksuzna mirisna poslastica koja je cijenom visoko nadmašila sve druge. Novi prvak među luksuznim mirisima zove se Shumukh, a ta riječ na arapskom znači ''zaslužuje najbolje''.  | Autor: miss7/Profimedia miss7/Profimedia

Parfem pripada ekskluzivnom brendu The Spirit of Dubai Parfums by Nabeel kojeg obožavaju brojni arapski šeici, a bočica ovog zadovoljstva koštat će te oko milijun i 295 000 dolara. U prijevodu, 8 i pol milijuna kuna! Osim samog mirisa koji je dizajniran kao uniseks proizvod, ističe se i spektakularno pakiranje koje na sebi ima više od 3 tisuće sitnih dijamanta te elemente zlata, srebra, bisera i topaza. Moramo li uopće napomenuti da je parfem oborio mnogobrojne svjetske rekorde pa je sada izložen kao eksponat u jednom trgovačkom centru u Dubaiju. Ako si zainteresirana, možeš ga pogledati sve do 30. ožujka. 

Možda vas zanima Misliš da ti sreća nije sklona? Možda bi trebala obratiti pozornost na samo jednu stvar Rubrika Beauty Beauty

 | Autor: miss7/Profimedia miss7/Profimedia

Sam parfem opisan je kao mirisna asocijacija na Dubai, a pakiranje se sastoji od 7 elemenata karakterističnih za arapsko podneblje - lov na bisere, lov na orlove, arapske konje, ruže, luksuz, arapsku gostoljubljivost i Dubai kao grad budućnosti. Dakako, ako se odlučiš na kupnju ovog parfema, pakiranje može biti personalizirano po tvojim željama. Količina proizvoda? Po cijeni od 8 i pol milijuna kuna dobit ćeš tri litre parfema kojim vladaju mirisne note jantara, sandalovine, mošusa, indijske aloa vere, turske ruže i pačulija. Miris će se, navodno, na tvojoj koži zadržavati čak 12 sati. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by The Spirit of Dubai | روح دبي (@thespiritofdubai) on

Mi bismo definitivno htjeli nositi djelić ovog luksuza i voljeli bismo ga testirati samo za tebe, ali mislimo da će sve ostati na laganom sanjarenju o dalekom Dubaiju i egzotičnim šeicima! 

Photo: Profimedia/Instagram

Komentari 0