Life&style 15. ožujka 2018.

Oh, ne! Je li moguće da nam voljena šalica kave učini ovo?!

INstagram.

Nutricionisti su objavili informaciju koja će teško pasti svim kavoljupcima

Većini nas se čini nemoguće krenuti u dan bez gutljaja kave i čini se kako to odmah čini dan boljim. No, iako je kava zapravo zdrava, ona ima svoju mračnu stranu. Nutricionisti donose novo saznanje - baš kao što od piva možemo dobiti pivski trbuščić, isto nam se može dogoditi i s kavom. Naime, ako ne pijemo običnu, nezaslađenu crnu kavu, već s mlijekom, šećerom ili vrhnjem, pa ako još dodamo i malo čokolade u prahu - naš najdraži napitak postaje prava kalorijska bomba - od koje možemo lako postati naduti, a naš trbuh zaobljeniji i s više masnoga tkiva nego što bismo htjeli. 

 | Autor: INstagram INstagram
'Ako osjećate nadutost nakon jutarnje kave, morali biste razmisliti o količini mlijeka koju dolijevate u svoju šalicu sreće. Mala šalica kave s punomasnim mlijekom ima otprilike isto kalorija kao i kriška kruha, dok velika šalica kave ih sadrži otprilike kao i sendvič", rekla je nutricionistica Lyndi Cohen za FEMAIL.

Kako bi ti ovo izbjegla, a svejedno se ne odrekavši svog užitka, Lyndi Cohen preporuča da naručuješ najmanju moguću kavu (kratki espresso) s malo mlijeka i tako možeš izgubiti čak 4,5 kilograma godišnje, a pogotovo ako je ne piješ sa šećerom, što će se uskoro pokazati na tvom trbuščiću. 

Komentari 0