Life&style

Oh, ne! Je li moguće da nam voljena šalica kave učini ovo?!

Nutricionisti su objavili informaciju koja će teško pasti svim kavoljupcima

Većini nas se čini nemoguće krenuti u dan bez gutljaja kave i čini se kako to odmah čini dan boljim. No, iako je kava zapravo zdrava, ona ima svoju mračnu stranu. Nutricionisti donose novo saznanje - baš kao što od piva možemo dobiti pivski trbuščić, isto nam se može dogoditi i s kavom. Naime, ako ne pijemo običnu, nezaslađenu crnu kavu, već s mlijekom, šećerom ili vrhnjem, pa ako još dodamo i malo čokolade u prahu - naš najdraži napitak postaje prava kalorijska bomba - od koje možemo lako postati naduti, a naš trbuh zaobljeniji i s više masnoga tkiva nego što bismo htjeli. 

 | Autor: Instagram Instagram
'Ako osjećate nadutost nakon jutarnje kave, morali biste razmisliti o količini mlijeka koju dolijevate u svoju šalicu sreće. Mala šalica kave s punomasnim mlijekom ima otprilike isto kalorija kao i kriška kruha, dok velika šalica kave ih sadrži otprilike kao i sendvič", rekla je nutricionistica Lyndi Cohen za FEMAIL.

Kako bi ti ovo izbjegla, a svejedno se ne odrekavši svog užitka, Lyndi Cohen preporuča da naručuješ najmanju moguću kavu (kratki espresso) s malo mlijeka i tako možeš izgubiti čak 4,5 kilograma godišnje, a pogotovo ako je ne piješ sa šećerom, što će se uskoro pokazati na tvom trbuščiću. 

Photo: Instagram

Komentari 0