Life&style

Odnos partnera s tvojim roditeljima može reći je li sklon prevari!?

Postoji mnogo načina da otkrijemo vara li nas partner, od ponašanja pa do govora tijela. Ipak, iznenađujući znak nevjere možemo pronaći i u njegovom odnosu prema tvojim roditeljima

Za neke je SMS poruka dovoljna da posumnjaju u nevjeru, a i smatraju je prevarom, dok neki samo seksulni odnos s drugom osobom smatraju prevarom, a toleriraju na primjer flert. Koji god tip bila, postoje znakovi na koje moraš obratiti pozornost ako sumnjaš u nevjeru, a neki su pak vrlo neočekivani. Na ovo sigurno nitko ne bi obratio pozornost, ali trebali bi: na odnos koji naš partner ima s našim roditeljima. 

Na istraživanju od 1400 ispitanika koje je proveo datin servis Ashley Madison, 61 posto njihovih korisnika koji su priznali da imaju afere reklo je kako nisu bliski s roditeljima svog partnera. Gotovo polovica njih, odnosno 44 posto reklo je kako se viđa s partnerovim roditeljima jednom godišnje ili čak i rjeđe, dok je njih čak 85 posto reklo da ih nije briga što partnerovi roditelji misle o njima. 

via GIPHY

Moglo bi se reći da ako tvoj partner nije blizak s tvojim roditeljima ili nema želje da ih impresionira, postoji velika šansa da bi mogao švrljati. Udaljenost od svekra i svekrve ili punca i punice može biti i simptom i uzrok nesretnog braka. Ili čak znak da tvom parteru monogamija nije baš prioritet.

Možda vas zanima Ovi horoskopski parovi bit će najbolji roditelji Rubrika Life&style Life&style

Prema Tammy Nelson, seksualnoj terapeutici, manjak interesa za partnerovu obitelj mogao bi olakšati ljudima varanje jer smatraju da je manje ljudi koje bi mogli izdati svojim postupcima. ''Alternativno, u proširenim obiteljima koje su bliskije, varanje može biti rizičnije. Ne samo da će partner nevjerom povrijediti svog supružnika, nego će i razočarati cijelu obitelj nakon što se nevjera otkrije. Ako se ne brinete o supružnikovim roditeljima i njihovom mišljenju o sebi, ne gubite tako puno ako se odlučite za prevaru''- rekla je Tammy. 

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Claire Scott, psihologinja odnosa i analitičarka podataka na dejting stranici Badoo, rekla je da ako partneri upoznaju prijatelje i roditelje onog drugog, otvaraju svoju vezu i postaju bliskiji. ''Obično dublja povezanost i povjerenje nastaju kada upoznate roditelje i prijatelje partnera. S tim ljudima postajemo iskreniji.''

Možda vas zanima Kako putovati udvoje - i ne posvađati se Rubrika Life&style Life&style

Emocionalna udaljenost rješava partnera straha što će biti ako bude ulovljen. Partner koji je sklon nevjeri može se osjećati manje krivim kad su u pitanju oni koje će njegov postupak razočarati. 

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0