Life&style

Od modne piste do velikog platna: 20 manekenki koje su probale biti glumice. Manje ili više uspješno

Manekenke su zadnje vrijeme posvuda: Šepure se pistama, snimaju njihove modne kombinacije na ulici i posvuda su na Instagram feedovima. Kao da to nije dovoljno, možemo ih pronaći i na velikom ekranu. Od glavnih junakinja do epizodnih uloga u filmovima, modeli nastavljaju igrati značajne uloge u nekim od najupečatljivijih filmova našeg doba. Sastavili smo, u čast onih manekenki koje su se okušali u filmskom  showbiznisu, popis 20 naših omiljenih modela u filmovima.

Emily Ratajkowski u filmu 'Nestala'

Prije nego što je postala jedna od najzgodnijih modela svoje generacije (i, da ne spominjemo, podcasterica i autorica), EmRata je ostavila značajan trag na filmskom platnu kao ljubavnica Bena Afflecka s fakulteta Andie Fitzgerald u filmu 'Nestala' iz 2014. godine. Od tada je glumila u 'Mi smo vaši prijatelji', 'Svita' i 'Osjećam se lijepa', premda će se prvi obožavatelji sjećati njezine uloge Tashe, u 'iCarly'.

 | Autor: Warner Bros. Pictures Warner Bros. Pictures

Kaia Gerber u 'Bottoms'

Kaia Gerber glumi Brittany, popularnu navijačicu koja se pridružuje queer borilačkom klubu, u satiričnoj srednjoškolskoj seks komediji 'Bottoms' u ljeto 2023. godine. 

 | Autor: United Artist United Artist

Lauren Hutton u filmu 'Američki žigolo'

Najzapaženija uloga Lauren Hutton bila je u filmu 'Američki žigolo' uz Richarda Gerea. Ali, manekenka je nakon toga još podosta glumila. Njezina posljednja epizodna uloga bila je u filmu Amy Schumer 'Osjećam se lijepa' iz 2018. godine. 

 | Autor: Paramount Pictures Paramount Pictures

Naomi Campbell u filmu 'Osjećam se lijepa'

Campbell glumi Helen, financijsku direktoricu Lily LeClaire. Model, intervjuira lik Amy Schumer Renee za posao recepcionarke…

 | Autor: Everett Collection Everett Collection

Kate Upton u filmu 'Druga žena'

U svojoj prvoj velikoj filmskoj ulozi Kate Upton se gledateljima predstavlja usporeno trčeći niz plažu odjevena u jedva vidljivi bikini. Od tada je Upton glumila uz Alexandru Daddario u filmu 'The Layover' iz 2017. godine.

 | Autor: Everett Collection Everett Collection

Možda vas zanima Na ovom TikTok profilu dobit ćemo preporuku za knjigu i to prema filmovima i serijama koje obožavamo! Rubrika Life&style Life&style

Gisele Bündchen u filmu 'Vrag nosi Pradu'

Kakav bi ovaj popis bio bez Gisele? Supermodel je krenula neočekivanim putem u filmu 'Vrag nosi Pradu' iz 2006. godine, glumeći Serenu u filmu. Bündchen je priznala da je bila neodlučna oko filma kada joj je prvi put ponuđena uloga, rekavši: „Neću glumiti modela, radim to svaki dan.“

 | Autor: Everett Collection Everett Collection

Brooklyn Decker u filmu 'Što iščekujete kad očekujete'

Decker je pokazala svoje komičarske sposobnosti kao Skyler, puno mlađa trofejna supruga Dennisa Quaida u ovoj filmskoj adaptaciji priručnika o trudnoći. Decker, čija je prva velika uloga na ekranu bila u komediji Adama Sandlera 'Moja lažna žena', također je imala značajnu ulogu u 'Grace i Frankie'.

 | Autor: Lionsgate Lionsgate

Rosie Huntington-Whiteley u filmu 'Pobješnjeli Max: Divlja cesta'

U velikom odmaku od svoje prethodne uloge u filmu 'Transformers: Tamna strana Mjeseca', Huntington-Whiteley se pridružila glumačkoj ekipi vrlo hvaljenog Mad Maxa iz 2015. godine i to kao The Splendid Angharad.

 | Autor: Warner Bros Warner Bros

Amber Valletta u filmu 'Hitch – doktor za ljubav'

U svojoj prvoj većoj ulozi na ekranu, Valletta je glumila Allegru Cole, slavnu osobu koja postaje predmetom Albertove (Kevin James) ljubavi.

 | Autor: Columbia Pictures Columbia Pictures

Grace Jones u filmu 'Pogled na ubojstvo'

Jedna od mnogih manekenki koje su zaslužile titulu Bond djevojke definitivno je Grace Jones. Ističe se kao May Day, dostojan pandan Jamesu Bondu kojeg je glumio Roger Moore.

 | Autor: United Artist United Artist

Rebecca Romijn u filmu 'X-Men 2'

Puno prije nego što je Jennifer Lawrence glumila Mystique u filmu 'X-Men: Prva generacija', čast - i plava boja tijela - otišla je Rebecci Romijn. Od tada je Romijn nastavila glumačku karijeru kao redovita glumica u seriji 'Zvjezdane staze: Čudni novi svjetovi'.

 | Autor: 20th Century Fox 20th Century Fox

Devon Aoki u filmu 'Prebrzi i prežestoki'

Devon Aoki pridružila se prvom od mnogih nastavaka Brzih i žestokih kao Suki. Dok se njezin lik nije više pojavljivao u franšizi, Sukiin žarko ružičasti kabriolet i šarena garderoba žive u našim srcima gotovo 20 godina kasnije.

 | Autor: Universal Pictures Universal Pictures

Shalom Harlow u filmu 'Kako se riješiti frajera u 10 dana'

Kao jedna od Benovih (Matthe McConaughey) spletkarskih kolegica, Harlow je imala zavidnu uredsku garderobu za kojom nismo mogli prestati žudjeti.

 | Autor: Paramount Pictures Paramount Pictures

Lily Cole u filmu 'Imaginarij Dr. Parnassusa'

Lilyn nezemaljski izgled blještao je u ovoj fantastičnoj priči o putujućoj kazališnoj trupi, koja je ujedno bila i posljednji film u kojem se pojavio pokojni Heath Ledger.

 | Autor: Sony Pictures Sony Pictures

Elle Macpherson u filmu 'Na rubu divljine'

U možda najnevjerojatnijem paru u povijesti filma, Macpherson glumi ženu milijardera (Anthony Hopkins) koja ga možda vara sa svojim prijateljem modnim fotografom (Alec Baldwin).

 | Autor: 20th Century Fox 20th Century Fox

Tyra Banks u filmu 'Life Size'

Dok je Tyra Banks ostavila traga u reality TV-u, tko bi mogao zaboraviti njenu izvedbu u filmu 'Life Size', u kojoj je glumila uz mladu Lindsay Lohan? Ponovila je svoju ulogu 2018. u nastavku filma.

 | Autor: Walt Disney Walt Disney

Barbara Bach u filmu 'Špijun koji me volio'

Još jedna manekenka koja je postala Bond djevojka. Bach je glumila rusku špijunku Anju Amasovu u filmu 'Špijun koji me volio'. Međutim, nakon filma rekla je u jednom intervjuu da je 007 „šovinistička svinja koja koristi djevojke da ga zaštite od metaka.“

 | Autor: Everett Collection Everett Collection

Cara Delevingne u filmu 'Gradovi na papiru'

Osim uspješne manekenske karijere, Delevingne je isklesala prilično impresivan glumački životopis. Dobila je ulogu Margo Roth Spiegelman u adaptaciji 'Gradova na papiru' Johna Greena. U novije vrijeme pojavljuje se u seriji 'Only Murders in the Building'.

 | Autor: 20th Century Fox 20th Century Fox

Milla Jovovich u filmu 'Peti element'

Jovovich se vratila glumi kao vanzemaljka Leeloo u 'Petom elementu'. Nakon što je od tada razvila impresivnu glumačku karijeru, ostale su joj najpoznatije uloge u 'Zoolanderu' i franšizi 'Resident Evil'.

Mila Jovovich | Autor: Sony Pictures Sony Pictures Mila Jovovich

HoYeon Jung u seriji 'Igra lignje'

Svijet je saznao za ime i djelo HoYeon Jung zahvaljujući njezinoj ulozi Kang Sae-byeok u megapopularnoj seriji 'Igra lignje'. Ali, manekenka ima prijašnje TV iskustvo, sudjelovala je u sezoni 'Korea's Next Top Model', u kojoj je bila drugoplasirana.

 | Autor: Netflix Netflix

Možda vas zanima Bradley Cooper gotovo je neprepoznatljiv u prvom traileru za film 'Maestro' - ali i dalje zgooodan Rubrika Life&style Life&style
Photo: Everett Collection

Komentari 0