Life&style

Bradley Cooper gotovo je neprepoznatljiv u prvom traileru za film 'Maestro' - ali i dalje zgooodan

  • Pet godina nakon prvog redateljskog debija, Bradley Cooper ponovno preuzima ulogu režisera i glavnog glumca
  • Riječ je o dugoočekivanom biografskom filmu 'Maestro', koji prati hvaljenog skladatelja i dirigenta Leonarda Bernsteina
  • Glumačka postava filma je fenomenalna, a producenti su slavni Steven Spielberg i Martin Scorsese 

Čini se kako su biografski filmovi u posljednjih nekoliko godina savršena formula za uspjeh (od 'Elvisa' i 'Plavuše' pa do 'Oppenhemera', da se prisjetimo tek nekih) kod publike. Stoga se jako veselimo još jednom biografskom filmu, a riječ je o prikazu života slavnog dirigenta Leonarda Bernsteina. 

Poznat po svojim originalnim skladbama i filmskoj glazbi za film 'Na dokovima New Yorka' Elia Kazana, Bersteinova ostavština impresivna je i danas, više od 30 godina nakon dirigentove smrti. Film 'Maestro' će prikazati život dirigenta tijekom nekoliko desetljeća, fokusirajući se na njegov buran brak s Felicijom Montealegre , koju u filmu glumi Carey Mulligan. Bersteina je utjelovio Bradley Cooper, koji, uz glavnu ulogu, preuzima redateljsku palicu. Izišao je prvi trailer za film, gdje se vidi fantastična transformacija Bradleyja Coopera u slavnog dirigenta. 

Crne kose začešljane unazad, sa stylingom iz 60-ih, posebno u crno-bijelim segmentima filma, Bradleya treba dva puta pogledati da bismo ga prepoznali. A čini se da su mu povećali i nos. Ne kao Milanu Mariću u 'Tomi', ali ipak.

Bradley Cooper i Carey Mooligan u filmu 'Maestro' | Autor: YouTube YouTube Bradley Cooper i Carey Mooligan u filmu 'Maestro'

Glumačku postavu također čine Maya Hawke kao njihova kći, Sarah Silverman kao Bernsteinova sestra, te glumci Gideon Glick, Gabe Fazio, Eric Parkinson, William Hill, Nick Blaemire, Oscar Pavlo i Tim Rogan.

Film 'El Conde' Možda vas zanima Izišao je trailer za Netflixovu otkvačenu vampirsku komediju Pabla Larraína 'El Conde' Rubrika Life&style Life&style

U početku je film trebao režirati Martin Scorsese, a redateljsku palicu je potom preuzeo Steven Spielberg nakon što je započela produkcija njegovog filma 'Irac', međutim, Spielberg je tada pozvao Coopera, koji je već bio određen za glavnu ulogu, da režira film nakon što je pogledao ekranizaciju njegovog redateljskog debija iz 2018. godine, 'Zvijezda je rođena'.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, film 'Maestro'

Scorsese i Spielberg ostaju producenti 'Maestra', zajedno s izvršnim producentima Carlom Raij, Joshom Singerom, Bobbyjem Wilhelmom, Westonom Middletonom i Tracey Landon. Cooper je napisao scenarij zajedno s koscenaristom Joshom Singerom, a za 'Maestra' je vratio snimatelja filma 'Zvijezda je rođena' Matthewa Libatiquea.

Uz mješavinu blistave crno-bijele fotografije i zasićenih boja, te dražesnih slika Bernsteina i Montealegre u različitim životnim razdobljima, 'Maestro' bi mogao biti veliki hit te pokupiti brojne filmske nagrade. 

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, film 'Maestro'

Film će premijerno biti prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu u rujnu prije nego što će se ograničeno prikazivati u kinu, a zatim će 20. prosinca biti objavljen i na Netflixu. 

The Continental, Colin Woodel Možda vas zanima Izišao je trailer za seriju 'The Continental' temeljenu na John Wick filmovima, Mel Gibson glumi zlikovca Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0