Life&style

Obrve kakve ste oduvijek željeli: Savjeti za oblikovanje

Otkrijte kako korak po korak postzići savršen oblik obrva uz savjete stručnjaka

S vremenom se izgled obrva neprestano mijenjao, baš kao i ostali beauty trendovi. Od tankih, jedva vidljivih obrva, preko potpunog uklanjanja i najmanje dlačice i iscrtavanja tanke linije olovkom, do gustih ”gusjenica” iznad očiju... Svi se slažu s tim da umjetno oblikovane obrve, u skladu s crtama lica, znatno transformiraju izgled – nabolje! Budući da ne postoji univerzalan, savršen oblik za sve, naglasak je na pronalaženju što prirodnijeg oblika koji će istaknuti našu osobnost. A ako niste sigurni koji oblik vam najbolje pristaje, prepustite se vještim rukama profesionalaca, a zatim slijedite njihove upute za održavanje oblika u kućnoj radinosti. Evo što nam preporučuju stručnjaci...

Ako želite... Gušće obrve

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ovo se slobodno može nazvati "Cara Delevingne efekt": Sve više žena želi guste obrve, iste širine od jednog do drugog kraja i nekako dječačke (po uzoru na ovog poznatog svjetskog modela). No, ako vas priroda nije obdarila gustim obrvama, pribjegnite ovim trikovima!
Oblikovanje: Prije svega, odložite pincetu na određeno vrijeme. Zapravo, mnogi visažisti odbijaju primiti nove klijente sve dok njihove obrve ne izrastu, za što je obično potrebno dva mjeseca. Bez obzira na to jesu li u fazi izrastanja, ili su vam obrve prirodno guste, iščupkajte samo dlačice koje strše.
Popunjavanje: Prilikom popunjavanja obrva olovkom, vodite se njihovom gustoćom u unutrašnjim kutovima kako biste postigli istu debljinu cijelom dužinom. Započnite ovaj postupak olovkom u boji obrva, i to od središnjeg dijela, kratkim, naprijed-natrag pokretima, prema završecima. Završite postupak popunjavanjem njihovog unutrašnjeg kraja. Razmažite boju četkicom (nalik onoj od maskare). Zatim nanesite puder za obrve u neznatno svjetlijoj boji od olovke na isti način na koji ste popunjavali obrve olovkom (kombinacija različitih boja obogaćuje teksturu). Fiksirajte boju gelom. Ako imate prirodno guste obrve, koristite olovku samo u dijelovima koje treba definirati. Ukrotite dlačice u unutrašnjim kutovima pomoću prozirnog gela.

Ako želite... Definiran luk

 | Autor: Guliver Image/Getty Images Guliver Image/Getty Images

Ovaj njegovani izgled obrva – zaštitni znak holivudskih diva – zapravo je prava klasika, baš kao i mala crna haljina. Ključna stvar u moderniziranju ovakvog oblika, koji preferiraju Beyoncé i Kim Kardashian, jest u izbjegavanju popunjavanja obrva olovkom cijelom dužinom (previše grubo, previše u stilu devedesetih).
Oblikovanje: Naglašavanje luka obrva na ovaj način zahtijeva preciznu ruku. Prirodni vrh mora biti u istoj liniji s vanjskim rubom bjeloočnica. (Ako niste sigurni kako to izvesti, obratite se kozmetičarki!) Kad postignete željeni oblik, održavajte ga pomoću pincete, ali ograničite ovaj postupak na jednom tjedno.
Popunjavanje: Za pravilno naglašavanje lukova obrva koristite meku olovku na bazi voska. Dodajte malo boje u vrh prirodnog luka obrva, popunite sve praznine, a onda nanesite još malo boje na vanjsku, gornju polovicu završetka obrva. Ipak, nemojte previše produljivati kraj obrva – to bi moglo kreirati tužan izgled očiju. Potom povucite nekoliko poteza olovkom u donjim, unutrašnjim kutovima. Kreiranje efekta dubine u ovom dijelu dodatno će naglasiti luk obrva. Na kraju, nanesite highlighter u olovci, ili svijetlo mat sjenilo, ispod i iznad luka obrva, u cilju završne definicije oblika i naglašavanja njihovog svoda.

Ako želite... Ravne obrve

 | Autor: Davor Puklavec/ Pixsell Davor Puklavec/ Pixsell

Super ravna i oštra linija moderan je stil oblikovanja. Visažisti kažu da izvrnuti luk nije potreban baš svakoj ženi, te da ovakva ravna linija savršeno odgovara okruglom ili ovalnom licu, jer ga pomlađuje.
Oblikovanje: Da biste poravnali obrve, morate pričekati da one izrastu unutar luka, kao i pincetom ispraviti svaku neravninu koju ste prethodno napravili čupkanjem. Budite strpljivi – ovaj postupak može trajati od šest do osam tjedana, a ponekad i duže. Tako ćete u osnovi izravnati drugu polovicu linije obrva, te stvoriti željeni horzontalni efekt.
Popunjavanje: Dok čekate da obrve izrastu unutar luka, tvrda, voštana olovka bit će vaš najbolji saveznik. Iscrtavajte kratke linije koje simuliraju izgled ravnih dlačica ili – nanosite puder unutar svoda luka. Potom četkicom, umočenom u prozirni gel, počešljajte obrve nadolje i u stranu. To je dobar način da usmjerite dlačice u željenom smjeru i kreirate horizontalnu liniju.

Photo: Davor Puklavec/ Pixsell

Komentari 0