Life&style

Obožavamo krumpir, na 100 načina: iskušaj sočne popečke od krumpira i ružmarina

  • U ovom receptu omiljeni krumpir spravlja se na malo drugačiji način 
  • Ovi zamamni popečci s ružmarinom mogu se pripremiti na tavi ili na roštilju
  • Donosimo ti recept za sočne popečke u kojima će uživati i veliki i mali gurmani 

Krumpir je nevjerojatno raznolik. Što kažeš na sočne popečke od krumpira i ružmarina, na primjer? Temelje se na kuhanom i kao za pire zgnječenom krumpiru i jednostavnom tijestu od kvasca koji se pomiješaju s rajčicom narezanom na kockice. Svježi ružmarin daje popečcima mediteransku notu. Bilo sa roštilja ili iz tave, kao dodatak mesu ili kao vegetarijansko glavno jelo, ovi popečci od krumpira pravi su užitak za nepce.

Možda vas zanima Pečeni krumpir, pire, čips... 5 načina da pripremiš krumpir tako da ima manje kalorija Rubrika Life&style Life&style

Sastojci

• 400 g krumpira

• sol

• 2 grančice ružmarina

• 60 g sušenih rajčice

• 12 g svježeg kvasca (ili 1 žličica suhog kvasca)

• 1/2 žličice šećera ili meda

• 300 g pšeničnog brašna, tip 550, plus malo brašna za radnu površinu

• otprilike 40-60 ml maslinova ulja

• oko 250 ml umaka od kiselog vrhnja s vlascem

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by @ankes_gaumen.freuden

Ova topla i hranjiva salata od krumpira i pancete idealna je za hladne zimske dane

Priprema

1. Operi krumpir i skuhaj ga u slanoj kipućoj vodi, a zatim ga ocijedi, ohladi, oguli te zgnječi vilicom.

2. Natrgaj listiće ružmarina s grančica pa ih usitni. Nasitno nareži rajčice na kockice.

3. Pomiješaj 170 ml mlake vode s kvascem i šećerom i pusti da odstoji poklopljeno 10 minuta na toplom mjestu. Zatim mijesi zajedno s brašnom, ružmarinom i žličicom soli oko 10 minuta kako bi nastalo kompaktno tijesto. Na kraju kratko umiješaj pire od krumpira i usitnjene rajčice.

4. Pokrij tijesto i pusti da se diže još 30 minuta, a zatim od smjese oblikuj osam ravnih popečaka na pobrašnjenoj radnoj površini i pusti da se diže još 15 minuta. Namaži popečke maslinovim uljem i peci na roštilju (alternativno u grill tavi) na umjerenoj vatri 5-6 minuta s obje strane.

5. Posluži s umakom od kiselog vrhnja i salatom. Zelenom, na primjer, ili salatom od rajčice.

Savjet: u tijesto možeš dodati i dvije žlice prženih kockica slanine.

Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    mljacccccccccccccc