Life&style

Obožavamo boju koja će prema PANTONEU obilježiti 2024. godinu. Poziva na empatiju i povezivanje

  • Ova objava obilježava 25. godišnjicu programa “PANTONE boja godine” [COTY], koji je započeo 1999. s PANTONE 15-4020 Cerulean Blue
  • Neodoljiva "Peach Fuzz" boja je između ružičaste i narančaste, a donosi nam osjećaj ugode i unutarnji mir
  • Već je viđena kod raznih dizajnera u modnim kreacijama za proljeće/ljeto 2024. te bi mogla postati popularnija i od "Millennial Pink" koja je vladala 2016. godine

PANTONE je objavio boju koja će obilježiti 2024. godinu, a to je neodoljiva "Peach Fuzz" ili PANTONE 13-1023. Stručnjaci iz ovog poznatog Instituta za boje opisali su ju kao baršunastu, nježnu boju breskve čiji sveobuhvatni duh obogaćuje um, tijelo i dušu. “Peach Fuzz” ima cilj promicanja empatije i razumijevanja. Ova nijansa između ružičaste i narančaste je nježna i primamljiva te prenosi poruku brižnosti i povezivanja. Često povezana s iscjeljivanjem, PANTONE “Peach Fuzz” potiče osjećaj zajedništva i nudi priliku za introspekciju. Voditeljica Instituta za boje Pantone, Leatrice Eiseman, naglašava njezinu sposobnost da nam donese osjećaj ugode i unutarnji mir.

Možda vas zanima Od jutros nisam stala: PuellaLu ima najgenijalnije pregače koje će biti točka na 'i' svim obiteljskim okupljanjima Rubrika Life&style Life&style
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli PANTONE (@pantone)

25. godišnjica programa "PANTONE boja godine"

PANTONEOVA boja godine dosljedno bilježi zajedničke emocije javnosti i na svoj način ih prevodi u nijansu koja učinkovito prenosi te osjećaje. Boje i vizualni elementi igraju značajnu ulogu u povezivanju s ljudima i prenošenju poruka. Dok završavamo još jednu godinu, kolektivni osjećaj je težnja za mirom i onim toplim osjećajem koji nam pruža dom.

Možda vas zanima 'Planer renovacije' pravi je saveznik preuređujemo li dom, a dolazi s hrvatskim potpisom Rubrika Life&style Life&style

Ova objava također obilježava 25. godišnjicu programa “PANTONE boja godine” [COTY], koji je započeo 1999. s PANTONE 15-4020 "Cerulean Blue". Tijekom godina, program je evoluirao u kulturni fenomen, s ciljem izražavanja "prevladavajućeg raspoloženja" i stavova cijelog svijeta kroz boje. Svake godine njihov tim globalnih stručnjaka za boje putuje svijetom, procjenjujući nove utjecaje boja i opće raspoloženje ljudi. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli PANTONE (@pantone)

Njihova potraga obuhvaća mnoga područja koja uključuju industriju zabave, filmove, putujuće zbirke umjetnina i nove umjetnike, modu, sva područja dizajna, beauty industrije, željena odredišta za putovanja, jedinstvene stilove života, kao i socio- ekonomske uvjete. Skoro sve što utječe na pop kulturu ključno je za određivanje boje godine, a PANTONE uspijeva to učiniti svake godine. Primjerice, “Millennial Pink” iz 2016. godine jako je slična boji za 2024., a postala je apsolutno viralna te smo ju mogli vidjeti posvuda.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli PANTONE (@pantone)

Boja za 2024. je jedan od naših favorita jer tko ne voli nijanse breskve?

U svijetu arhitekture i dizajna interijera, PANTONE 13-1023 “Peach Fuzz” može stvoriti atmosferu dobrodošlice. Za ovu nijansu breskve se tvrdi da njeguje osjećaj mira i pruža prostor za opuštanje i osobni rast. Također, vrijeme je da odaberemo makeup u boji breskve, savršene odjevne kombinacije boje breskve i sveobuhvatne dodatke, s obzirom na to da je ova boja tako pristupačna i laska svim tipovima tena. Tek kad Pantone najavi boju godine, počnemo gledati stvari u novom svjetlu i možemo primijetiti da je ova boja zapravo već neko vrijeme sveprisutna.

 | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia / Alaïa Spring 2024.  | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia / Balmain Spring 2024.

Ukrasi 'Drveni krović' Možda vas zanima 'Drveni krović' iz Bjelovara izrađuje originalne ukrase od recikliranog drva, evo i božićnih Rubrika Life&style Life&style  | Autor: Profimedia Profimedia Foto: Profimedia / Patou Spring 2024.

Primjerice, "Peach Fuzz" boja bila je raspršena kroz brojne revije viđene na pistama, a koje nagovještaju trendove za 2024.. Među njima su Alaïa, Balmain, Prabal Gurung, Missoni i drugi. Samo nam ostaje pitanje - kako ćemo sve i mi uključiti PANTONE boju godine u svoju svakodnevicu?

Photo: Profimedia

Komentari 0