- Ove pikantne mesne okruglice savršeno su jelo za sve koji vole isprobavati nove recepte
- SPosebnost im daje što su u umaku od začinskog bilja, a serviraju se s rižom
- Ovo jelo oduševit će svojim okusom i velike i male gurmane
Ovaj sjajan recept savršen je za sve koji se žele fino odmoriti kod kuće i uživati u toplom, ugodnom obroku. Mesne okruglice su izvrsnog okusa zahvaljujući brojnim začinima. Dodaj im genijalan umak od začinskog bilja i savršeni ručak ili večera su spremni. P.S. Kao i svaki puta kad radiš nešto od mljevenog mesa, dodaj malo sode bikarbone.
Sastojci
Za mesne okruglice:
• 500 g miješanog mljevenog mesa
• 1 mrkva
• 1 glavica luka
• 180 g riže
• 2 crvene paprike
• 3 režnjića češnjaka
• 1 žličica povrtnog temeljca (koncentrat)
• ½ vezice peršina
• sol i papar
Za umak:
• 2 žlice brašna
• 1 l vode
• 1 žlica mljevene paprike
• 1 žličica povrtnog temeljca (koncentrat)
• 1 žlica origana
• 1 žlica mažurana
• 3-4 žlice ulja
• sol i papar
Priprema
1. Oguli luk pa nareži na kockice. Operi i nasjeckaj paprike. Oguli pa nasitno nareži češnjak. Sve zajedno prži na malo ulja. Zatim makni sa štednjaka.
2. Skuhaj rižu prema uputama na pakiranju. Stavi mljeveno meso u zdjelu. Dodaj rižu te mješavinu luka i paprike. Dodaj začine. Nasjeckaj i dodaj peršin. Dobro promiješaj. Zatim od te smjese oblikuj kuglice.
3. Za umak ugrij brašno i ulje u velikoj tavi (s odgovarajućim poklopcem). Dobro promiješaj te pospi paprikom. Zatim zagrij vodu i malo ulij u tavu. Brzo promiješaj da se ne stvore grudice. Potom dodaj ostatak vode. U međuvremenu dobro promiješaj da umak dobije lijepu konzistenciju. Dodaj sve začine i promiješaj.
4. Stavi mesne okruglice u umak ili ih prelij umakom. Zatim stavi poklopac na tavu i ostavi da se sve kuha na srednjoj vatri 30-35 minuta. Zatim posluži i uživaj.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.