Life&style
Mesen okruklice u umaku od začinskog bilja

Obične, a posebne: mesne okruglice u umaku od začinskog bilja

  • Ove pikantne mesne okruglice savršeno su jelo za sve koji vole isprobavati nove recepte
  • SPosebnost im daje što su u umaku od začinskog bilja, a serviraju se s rižom
  • Ovo jelo oduševit će svojim okusom i velike i male gurmane

Ovaj sjajan recept savršen je za sve koji se žele fino odmoriti kod kuće i uživati u toplom, ugodnom obroku. Mesne okruglice su izvrsnog okusa zahvaljujući brojnim začinima. Dodaj im genijalan umak od začinskog bilja i savršeni ručak ili večera su spremni. P.S. Kao i svaki puta kad radiš nešto od mljevenog mesa, dodaj malo sode bikarbone.

Sastojci

Za mesne okruglice:

• 500 g miješanog mljevenog mesa

• 1 mrkva

• 1 glavica luka

• 180 g riže

• 2 crvene paprike

• 3 režnjića češnjaka

• 1 žličica povrtnog temeljca (koncentrat)

• ½ vezice peršina

• sol i papar

Možda vas zanima Dosta ti je nakuhavanja? Isprobaj jednostavni ručak: palenta s mesnim okruglicama Rubrika Life&style Life&style

Za umak:

• 2 žlice brašna

• 1 l vode

• 1 žlica mljevene paprike 

• 1 žličica povrtnog temeljca (koncentrat)

• 1 žlica origana

• 1 žlica mažurana

• 3-4 žlice ulja

• sol i papar

Priprema

1. Oguli luk pa nareži na kockice. Operi i nasjeckaj paprike. Oguli pa nasitno nareži češnjak. Sve zajedno prži na malo ulja. Zatim makni sa štednjaka.

2. Skuhaj rižu prema uputama na pakiranju. Stavi mljeveno meso u zdjelu. Dodaj rižu te mješavinu luka i paprike. Dodaj začine. Nasjeckaj i dodaj peršin. Dobro promiješaj. Zatim od te smjese oblikuj kuglice.

3. Za umak ugrij brašno i ulje u velikoj tavi (s odgovarajućim poklopcem). Dobro promiješaj te pospi paprikom. Zatim zagrij vodu i malo ulij u tavu. Brzo promiješaj da se ne stvore grudice. Potom dodaj ostatak vode. U međuvremenu dobro promiješaj da umak dobije lijepu konzistenciju. Dodaj sve začine i promiješaj.

4. Stavi mesne okruglice u umak ili ih prelij umakom. Zatim stavi poklopac na tavu i ostavi da se sve kuha na srednjoj vatri 30-35 minuta. Zatim posluži i uživaj.

Meso se lako kvari: koje 3 vrste su najopasnije, a koje najsigurnije za konzumaciju

Photo: shutterstock

Komentari 0