Life&style
Oakberry açaí bowl

Oakberry açaí bowls: U zdravom fast foodu u Zagrebu superhrana stiže iz Brazila i prefinog je okusa

  • Uz brojna brunch mjesta, u Zagrebu pronalazimo i sve više lokala za prefini doručak
  • Jedan od takvih je i Oakberry açaí i smoothie bar u Petrinjskoj ulici
  • Ukusne açaí zdjele prepune kreme od ovog zdravog voća nadopunjene komadima drugog voća, odličan su izbor za osvježavajući doručak, posebno tijekom ljeta!

Oakberry Zagreb nedavno je otvorio svoja vrata i u Zagrebu nakon što je svojim zdravim fast foodom osvojio Splićane. Franžizu međunarodnog brenda açaí bobica Oakberry u Hrvatsku je donijela poduzetnica Jasna Jakovljević.

Upravo Oakberry açaí bobice, odnosno smrznuti pire od ovih egzotičnih bobica čini bazu svake prefine čaše ili açaí bowla, koja nastaje u Oakberryju.

Oakberry açaí bowl | Autor: @oakberryhr @oakberryhr açaí bowl Oakberry

Açaí bobice u Zagreb stižu iz Brazila, gdje ta malena, crveno-ljubičasta bobica raste u prašumama rijeke Amazone. Açaí bobice do nas stižu već usitnjene u pire i spremne za konzumiranje u prefinim kombinacijama s drugim voćem

Açaí bobice, kao i njihove dobrobiti za zdravlje, budući da su pune hranjivih vrijednosti poput antioksidansa i vitamina, poznate su diljem svijeta, a nakon što su se počele izvoziti iz Brazila, dobile su status “super hrane”, posebno u SAD-u, gdje je njihovo konzumiranje, također u açaí zdjelama, jako popularno. U Hrvatskoj se açaí bobice mogu pronaći u trgovinama zdrave hrane u obliku praha, no njihov okus nešto je drugačiji od onog koji ćeš dobiti u Oakberry açaí zdjeli.

Oakberry açaí bowl | Autor: @oakberryhr @oakberryhr açaí bowl Oakberry

Melt Gelato&brunch bar Možda vas zanima Nije baš slastičarnica, ali ovdje možeš pojesti neke od najboljih sladoleda u Zagrebu Rubrika Life&style Life&style

Iako se nazivaju bobicama, açaí je zapravo koštunjavo voće čijih čak osamdeset posto odlazi na košticu pa se iz tog razloga açaí ne jede dok ne prođe process cijeđenja, usitnjavanja i mljevenja te dok se ne usitni u pire ili smrzne. Açaí bobice kremaste su teksture te imaju pomalo zemljani okus koji podsjeća na borovnice.

Oakberry açaí bowl | Autor: @oakberryhr @oakberryhr açaí bowl Oakberry

U Oakberryju možeš isprobati mnoštvo kombinacija açaí zdjela i izabrati kombinaciju baš po svojem ukusu! Uz voće poput banana, manga, kivija, borovnica ili jagoda, u svoju açaí bowl možeš dodati i zobene pahuljice, usitnjeni kokos, listiće badema, preljev od čokolade, maslac od kikirikija i još mnogo drugih okusa.

Oakberry açaí bowl | Autor: @oakberryhr @oakberryhr açaí bowl Oakberry

Uz Zagreb i već poznatu Oakberry lokaciju u Splitu, Oakberry açaí bowl ove će godine od 8. do 10. imati priliku kušati i svi posjetitelji Ultra Music Festivala! 

Možda vas zanima Sladoled s pogledom: Ova sladoledarnica na otoku Visu nas je osvojila na prvu Rubrika Life&style Life&style

 

 

Photo: @oakberryhr

Komentari 0