Life&style

O Le Creuset posuđu sanjaju sve strastvene kuharice: u domaćem dućanu pronašli smo nešto slično...

  • Svaki zaljubljenik u kuhanje barem je jednom u svojoj kuhinji poželio imati čuveno Le Creuset posuđe
  • No, s obzirom na cijenu koja se kreće od nekoliko stotina eura za jedan komad pa do tisuću i više eura za setove posuđa, Le Creuset ne odgovara baš svačijem budžetu
  • Na sreću, za sve pa tako i za posuđe, postoje pristupačnije verzije koje su izgledom vrlo slične, a ne odstupaju previše niti po kvaliteti. Upravo takvu verziju pronašli smo u jednom domaćem dućanu
  • Pročitaj također: Tava za palačinke koja je zaludjela Hrvatsku već je dva puta rasprodana - prvi put u samo 53 sata od lansiranja!

Le Creuset lonci, posude za pečenje, tave i drugo posuđe predmet su želja svakog zaljubljenika u kuhanje, ali i svih onih koji svojoj kuhinji žele dati dodatni šarm. Ovo posuđe obožavano je prvenstveno zbog svoje kvalitete, odnosno lonaca i drugog posuđa za kuhanje i pečenje koje je načinjeno od lijevanog emajliranog željeza, a za koje Le Creuset daje i doživotnu garanciju.

Odmah nakon kvalitete, tu je i estetika. Naime, svaki Le Creuset komad ima pomalo vintage, ali ipak bezvremenski izgled, a svaki od njih dolazi i u nekoliko boja koje odgovaraju svačijem ukusu i stilu uređenja doma. One svjetlije - bež, sive, bijele i nježno roze boje uglavnom će odabrati minimalisti dok će oni koji u svoj dom žele unijeti nešto odvažnije boje, odabrati posuđe u žutoj, crvenoj, zelenoj i sličnim bojama. 

 | Autor: Instagram @lecreuset Instagram @lecreuset Foto: Instagram @lecreuset

Kvalitetu, dizajn i popularnost ovog posuđa itekako prati i cijena koja baš i ne odgovara svačijem budžetu, a koja se kreće od nekoliko stotina eura za jedan lonac ovisno o njegovoj veličini pa sve do tisuću i više eura za razne setove. No, kao i za sve, za posuđe isto tako postoje pristupačnije verzije, a mi smo u dućanu Lonci i poklopci pronašli izgledom i kvalitetom vrlo sličnu verziju Le Creuset lonaca. 

Naime, radi se o loncima talijanskog brenda Brandani koji su također napravljeni od lijevanog emajliranog željeza i dolaze u tri boje - žutoj, crvenoj i taupe, odnosno sivo smeđoj boji. Jedan je model lonca okruglog oblika te može biti promjera 22 ili 24 centimetra pa mu cijena, ovisno o tome, iznosi 74 ili 86 eura. 

 | Autor: Lonci i poklopci Lonci i poklopci Foto: Lonci i poklopci/Brandani, lonac od lijevanog željeza (74 eura)

Drugi je model ovalnog oblika i njegova je dimenzija 29x23,5 centimetara te mu cijena iznosi 108 eura što je znatno povoljnije nego slični Le Creuset modeli. 

 | Autor: Lonci i poklopci Lonci i poklopci Foto: Lonci i poklopci/Brandani, lonac od lijevanog željeza (108 eura)

S obzirom na to da su napravljeni od lijevanog emajliranog željeza, ovi su lonci idealni za dugo i sporo kuhanje i pečenje jer hrani daju posebnu aromu i okus bez straha da će se zalijepiti na dno posude, a u njima se čak može peći i kruh koji će imati posebno ukusnu koricu. Također, pogodni su za svaku vrstu štednjaka, čak i za staklokeramički, ali se ne preporučuje prati ih u perilici suđa niti na njima koristiti metalni pribor kako se ne bi oštetili. 

Photo: Instagram @gyg.home

Komentari 0