Life&style

Nutella Cheesecake kolačići od samo 5 sastojaka

Kremasti, hrskavi i nevjerojatno jednostavni! Da, ovo su Nutella Cheesecake kolačići od samo pet sastojaka...

Ovaj tip čokoladnog kolačića, koji su zapravo veličine jednog zalogaja u principu se mogu napuniti bilo čime: kikiriki maslacem, karamelom, kokosom, ali ovih dana čini se kako se baš se vrti oko - Nutelle! Dani kad smo Nutellu mazali samo na kruh i palačinke su daleko iza nas. Sada se od nje rade sladoledi, keksi, torte i sve ostalo što ti padne na pamet.

Možda vas zanima Snovi se ostvaruju: Nutella ima svoje kekse! Rubrika Life&style Life&style

Zašto su nas oduševili ovi super jednostavni kolačići? Zato što su punjeni kremastom Nutella Cheesecake kremom za koju ti treba samo četiri sastojka. Plus: ta tekstura koja podsjeća na mousse savršeno se slaže s debelom, tvrdom čokoladom s kojom je obložena. Savršeni su ako ti treba brzinski desert nakon večere ili fora snack koji ćeš poslužiti gostima. Ono što ti garantiramo je da se neće zadržati na stolu dugo... Vjeruj nam. 

 | Autor: Instagram Instagram Nutella Cheesecake Cups

 

Što ti treba od sastojaka:

250 g kremastog sira po vlastitom izboru

150 g Nutelle

čajna žličica ekstrakta vanilije

60 ml kiselog vrhnja

525 g tamne čokolade (možeš po želji zamijeniti i mliječnom; ili pak raditi pola-pola)

Priprema u pet koraka:

  1. Na lim za pečenje posloži 12 papirnatih kalupa za muffine. Stavi sir u veliku zdjelu i barem na minutu ga izmiješaj električnim mikserom (ili dok ne primijetiš da je tekstura sira postala kremasta i glatka). Zatim mu dodaj Nutellu i ekstrakt vanilije te ponovno miksaj dok se smjesa u potpunosti ne poveže. Sada ubaci i kiselo vrhnje te nakratko miksaj dok smjesa ne postane glatka. 
  2. Stavi čokoladu u toplinski otpornu zdjelu i ubaci u mikrovalnu da se otopi. Čokolada mora postati glatka i potpuno rastopljena, a kako bi to postigla svakako ju svakih 30-ak sekundi promiješaj. Ako nemaš mikrovalnu, čokoladu možeš vrlo jednostavno otopiti i na pari! 
  3. Sad kad imaš potrebne smjese, vrijeme je za zabavni dio slaganja u kalup! Prvo stavljaš jednu do dvije čajne žličice rastopljene čokolade na dno, tako da pokrije cijelo dno kalupa za muffin. Zatim stavljaš žlicu Nutella Cheesecake smjese na to, ali tako da smjesa ne dotiče rubove kalupa (jer ćeš sada s čokoladom prekriti bočne dijelove). 
  4. Sada stavi punu žlicu čokolade na vrh Nutella Cheesecake smjese tako da ju kompletno prekriješ. Ponovi postupak sa ostatkom čokolade i cheesecake smjese, što bi ti trebalo biti dosta za 12 kalupa. 
  5. Svoje čokoladne kolačiće stavi u hladnjak na cca dva sata kako bi se stisnuli te povezali u cjelinu i - spremni su za posluživanje! Ako se kojim slučajem pri serviranju odmah svi ne pojedu, obavezno ih čuvaj u hladnjaku ili frizeru jer će u protivnom izgubiti oblik i teksturu.

 | Autor: Instagram Instagram NJAM!

Photo: Instagram

Komentari 0