Life&style

Novi gastro hit: Sladoled od korice pizze?!

Kad su sladoledi u pitanju izgleda da je na scenu stupilo pravilo 'više je više' - a to se itekako isplatilo jednoj njujorškoj pizzeriji!

Postoje svakakvi okusi sladoleda, ali za ovaj vjerojatno još nisi čula - sladoled s okusom korice pizze! O da, novi neobičan okus pizze osmišljen je u njujorškoj pizzeriji "Bruno Pizza" u East Villageu, a osim što se može kupiti na kuglicu po cijeni od 30 kn, više su nego sretni ponuditi je i na specijalnoj pizzi od cimeta i šećera.

 

A post shared by Bruno (@brunopizzanyc) on

Sladoled se izrađuje od svježe i organske pšenice s farme iz Ithace u New Yorku koja se samelje u fino brašno. On njega se zatim izrađuje obično tijesto za pizzu koje se nakon pečenja u drvenoj pećnici sasvim rastrga na komadiće, tostira i spaljuje. Hrskavi komadići se zatim namaču u sladolednu bazu koja stoji tijekom noći, a ujutro se ubacuje u aparat za sladoled - et voila! Sladoled poslužuju na vintage tanjuriću, a ukrase ga s nekoliko mrvica soli iz Maldona da bi dobili pikantnost.

 

A post shared by Bruno (@brunopizzanyc) on

Najavu sladoleda napravili su putem Instagrama, a video je dobio genijalnih 200 tisuća pregleda u roku od nekoliko dana. Pitaš se kakav je okus? Vlasnik pizzerije, Demian Repucci, izjavio je kako ima okus otprilike kao tost, malo je sladak, a malo vuče na slad. U kombinaciji s cimet-šećer pizzom navodno podsjeća na popularne "Cinnamon Toast Crunch" žitarice!

Moramo priznati da smo ljubomorni što ovaj sladoled ne možemo probati i sami - no ako slučajno ideš u New York, Bruno Pizza bi ti mogla biti jedna od lokacija za posjetiti!

Možda vas zanima Prave jagode ili "umjetne" - kako znati što kupuješ? Rubrika Life&style Life&style
Photo: miss7

Komentari 0