Life&style
miss7 magazin

Novi broj magazina miss7 je na kioscima, čekaju te sjajne priče i borboleta Joaillerie u paketu

  • Prvi broj u 2021. godini posvetili smo promjeni - kako bi zajedno istražili promjene koje nas vesele
  • Uz mnoge zanimljive, inspirativne i jake priče, imate priliku čitati i tekstove priznatih hrvatskih autora 
  • Na kioscima potražite novi broj magazina miss7 + borboletu Joaillerie po cijeni od 49,90 kuna

Ne znam mogu li se složiti s Duškom Trifunovićem koji je davno napisao da “k’o ne želi da se mijenja vole ga iz sažaljenja” jer suočeni s plimom promjena jasno vidimo kako se svi oko nas s njima nose. Možda baš oni koje najviše volimo i najteže, neki drugi bolje, možda mi sami najbolje. Bez obzira na naš odnos prema promjeni ona je ipak stalno tu; ponekad sramežljivija, ponekad intenzivna kao ova današnja. Posvetili smo joj prvi broj u 2021. godini kako bi zajedno istražili promjene koje nas vesele, one za koje se tek treba izboriti ali i one koje moramo naučiti prihvatiti.

Razmišljajući o postpandemijskom svijetu pitamo se kamo li se kreće. Bolje smo upoznali sebe i svoj dom, okusili smo rad izvan poslovnih zgrada, neke odnose izgradili, za neke u čudu gledali kako se ruše, dok smo neke sa zadovoljstvom prekinuli. Hoće li nam to donijeti popularizaciju trendova poput “honjoka” koji uzdiže vrijednost samostalnosti i neovisnosti na fonu rasta broja kućanstava s jednom osobom, ali i serijske monogamije čiji je kredo odbijanje bilo kakvih suboptimalnih okolnosti u vezama ili ćemo se puno više okrenuti drugim ljudima što naznačava i pojava “cluttercora” stila u dekoraciji interijera gdje je predmet od emotivne važnosti za vlasnika stavljen u prvi plan. On igra ulogu iskrene, otvorene pozivnice drugima da nas bolje upoznaju jer smo sad spremni pokazati tko smo.

Moda zrcali povijest i obrnuto pa se, očekivano, i moda danas radikalno mijenja. Širom su otvorena vrata udobnosti i praktičnosti odjeće i obuće. Veliki Elbaz je rekao da modi sada treba resetiranje i nova percepcija kako bi uopće imala budućnost nakon pandemije. Reset nakon Yves Saint Laurena i Lanvina sâm je pronašao u startanju brenda AZ Factory koji već sad igra po novim pravilima. Moda postaje i puno ekološki osvještenija. Vintage i second hand su jako “in”. “Vrijednost odjevnog predmeta ne leži u tkanini od koje je sačinjen, već u njegovoj isprepletenosti s nezaboravnim životnim pričama onoga tko ga nosi”, kaže pokretačica milanskog brenda Decontoured Kristina Špirk. Ona redizajnira odjeću dajući novi život odjevnim predmetima koji njezinim klijenticama imaju visoku emotivnu vrijednost jer su ih nekad nosile njihove mame, bake ili druge drage osobe. Među talijanskim fashionisticama je veliki hit.

miss7 magazin | Autor: miss7 magazin

Mi u miss7 u pred i post pandemijskom svijetu srčano vjerujemo u važnost promjene u položaju žena u društvu. Ne mislimo da je prihvatljivo da bilo koji partner pomišlja da je partnerica ili neka druga žena njegovo vlasništvo, roba ili predmet prema kojoj se u toj maniri i odnosi. Ne mislimo da je prihvatljivo primiti manju plaću za isti posao samo zato što si žena. Ne mislimo da je prihvatljivo plaćati viši porez na sapune, čarape ili šampone samo zato što su ženski. Pa se to onda i ljupko naziva ružičasti porez. Ma, dajte! Ne mislimo ni da je prihvatljivo što postoje žene u našem društvu koje si ne mogu priuštiti tampone ili higijenske uloške. Našim pisanjem svakoga dana nastojimo biti dio promjena u koje vjerujemo.

U odnosu na sve ove globalne i epohalne promjene možda će se one svakodnevne, ordinarne činiti malima. Mi ne mislimo tako. Jer unatoč tome što se veliki bijeli svijet okreće u životu jedne žene vjenčanje, porod, razvod ili otkaz promjene su velike magnitude. Donosimo priče pet stvarnih žena, bez cenzure i uljepšavanja (a i to je neka promjena...) o životu i emocijama nakon sklapanja braka, rođenja djeteta, gubitka posla i razvoda koji sam i sama prošla u protekloj godini. Pročitajte, baš su govorile iz srca.

miss7 magazin | Autor: miss7 magazin


I na kraju ona s početka. Nije bilo boljeg odabira za naslovnicu “promjenskog” broja od Maje Šuput koja se promijenila u mamu. A nitko joj ne može oduzeti da je u našem društvu ostvarila jedinstven zvjezdani status i postala brend. Razvidno je to po reakcijama društvenih mreža i medija na rođenje njezina sina Blooma. Svatko je to pratio sa svojim motivom, ali nema onog tko pratio nije. 

miss7 magazin | Autor: naslovnica miss7 magazina

Za miss7 magazin pišu Nevena Rendeli, Andrea Andrassy, Bruno Šimleša, Kristina Ercegović, Domagoj Knežević, Jelena Badovinac, Marijana Perinić, Nada Mirković, Nenad Korkut i Boris Kovaček koji u ovom broju intervjuira Igora Kordića iz udruge SOS Zagreb. Iz miss7-a imate punu podršku. 

miss7 magazin | Autor: miss7 magazin

Photo: None
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • ExtrenmeUslugazajma

    Trebate li zajam? Morate se prijaviti za ekstremne zajmove i oni daju zajam u iznosu od 2,5 posto koji se primjenjuje danas i bit ćete zahvalni. Kontaktirajte ih na sljedeće načine. Whatsapp: +1 (631) 458-5021 E-adresa: Extremeglassloans20@gmail.com Vrijedni su povjerenja ... prikaži još!