Life&style

Nova linija TAMAN bean to bar oduševit će sve koji su zaljubljeni u čokoladu

  • Sigurno si čula za TAMAN Artisan Chocolates - domaći brend ručno rađenih gourmet čokolada i pralina manufakture Malo&Slatko 
  • E pa baš te autorske, kvalitetne i jedinstvene kombinacije čokolade ponovo nas oduševljavaju u novoj limitiranoj seriji 
  • Čokoljupcima će sigurno biti drago okusiti arome s tri različita kontinenta: Južne Amerike, Afrike i Azije - pogledaj o čemu se radi

Kad je nešto fino i ukusno, naravno da nam nepca priželjkuju još, još i još…Sigurno nas je većina takva kada je u pitanju čokolada, najomiljeniji desertni slatki zalogaj. A još čokolade, i to one najfinije, donosi TAMAN Artisan Chocolates koji nakon uspjeha prve limitirane serije sada predstavlja drugu seriju bean to bar čokolada kontroliranog podrijetla, ovog puta s tri različita kontinenta: Južne Amerike, Afrike i Azije.

Možda vas zanima Za sve čokoljupce stiže poslastica u vrijeme blagdana! Pripremi nepce za novu TAMAN bean to bar ediciju Rubrika Life&style Life&style

''U ovoj seriji smo odabrali kakaovce s geografski izrazito udaljenih lokaliteta, s različitih kontinenata, ali koji su po svojim organoleptičkim svojstvima poprilično slični, da bi zatim, kroz različite pristupe obrade, pokušali naglasiti upravo ono što ih razlikuje, izvući jedinstveni karakter svakog od njih.“ istaknuo je Stiv Kahlina, suosnivač i čokolatijer TAMAN Artisan čokolada.

Druga serija TAMAN bean to bar čokolade sastoji se od sljedećih čokolada:

Južnu Ameriku predstavlja Kolumbija, zemlja koja je predvodila revoluciju fine i speciality kave, a u novije vrijeme jednaku slavu pobire i kolumbijski kakaovac. TAMAN čokolada COLOMBIA, SIERRA NEVADA 75%, proizvedena je od kakaovca uzgojenog u izoliranoj planinskoj regiji Sierra Nevada de Santa Marta na sjeveru zemlje gdje su se obitelji starosjedilačkih plemena Arhuacos udružile u udrugu „Guardabosques de la Sierra“ (Čuvari šume s planina) te u ekološkoj proizvodnji uzgajaju kakaovac s kojim su osvojili međunarodna priznanja.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Madagaskar, najveći otok Afrike, legendaran je po izvrsnosti kakaovca koji raste na izrazitom malom dijelu otoka, u dolini rijeke Sambirano. TAMAN  čokolada MADAGASCAR, ANTSAMALA - Sambirano 73%, proizvedena je iz kakao zrna s izvanrednom genetikom i terroirom farme ANTSAMALA gdje ga lokalni farmeri pažljivo uzgajaju i obrađuju kako bi istaknuli njegov jedinstveni pikantni okus praćen cvjetnim aromama, sasvim drugačiji od ostalih madagaskarskih kakaovaca.

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Prva zemlja Azije u kojoj se počeo uzgajati kakaovac su Filipini, a danas se regija Davao smatra jednom od prijestolnica finog kakaovca s obzirom na to da ondašnji farmeri redovito osvajaju najsjajnija priznanja za svoj kakao. TAMAN čokolada PHILIPPINES, MANA - Davao, 74%: proizvedena je od najfiniji zrna kakaa s imanja Mana koje se nalazi u regiji Davao na južnofilipinskom otoku Mindanao, i donosi okuse suhog voća, grožđica i smokava, ruma, blage trpkosti

 | Autor: PR/WhatsApp PR/WhatsApp

Nova serija, kao i prethodna, dolazi u ograničenim količinama od 115 komada po vrsti, a čokolade se mogu kupiti direktnom narudžbom te u odabranim trgovinama.

Kako bi svima zainteresiranima dodatno približili speciality čokolade kontroliranog podrijetla, TAMAN Artisan Chocolates uz proizvode nude i edukativnu podršku: „Smatramo da je edukacija jako važna pa planiramo održati besplatnu virtualnu vođenu degustaciju za sve zainteresirane.“ poručila je Sanja Vladović, suosnivačica TAMAN Artisan čokolada, inače certificirana kušačica čokolade.

Više informacija o ovim jedinstvenim proizvodima, gdje se mogu kupiti te detalje oko besplatne virtualne vođene degustacije potraži ovdje.

Photo: PR/WhatsApp

Komentari 0