Life&style
Last Of Us

Nova hit serija 'The Last of Us' druga je najgledanija HBO premijera u više od desetljeća

  • HBO-ova serija, adaptacija kultne igre za PlayStation 'The Last of Us', premijerno je prikazana u nedjelju, 15. veljače
  • Serija je imala sjajne rezultate gledanosti, točnije drugi najgledaniji debi u posljednjih 13 godina na ovoj filmskoj platformi
  • Dok su dosadašnji pokušaji adaptacija videoigara uglavnom bili razočaravajući, 'The Last of Us', survival serija u svijetu zombija, oduševila je publiku

Prema ocjenama Nielsena i podacima Warner Bros. Discoveryja, prva epizoda serije u kojoj glavne uloge imaju Pedro Pascal i Bella Ramsey imala je 4,7 milijuna gledatelja preko HBO kanala i streaming kanala HBO Max.

Ta brojka čini premijeru serije 'The Last of Us' drugim najgledanijim otvaranjem za neku HBO-ovu seriju od premijere serije 'Carstvo poroka' 2010. godine, a to je bilo prije nego što je lansiran HBO Max, pa čak i prije nego što su njegovi prethodnici streameri, HBO Go i HBO Now, bili široko rasprostranjeni diljem svijeta.

 | Autor: HBO HBO

Prijatelji Možda vas zanima Proglasili su TOP 10 najiritantnijih glumaca hit serija, mnogi ih ne mogu smisliti Rubrika Stars Stars

Jedina premijera serije koja je nadmašila 'The Last of Us' u tom vremenskom rasponu je 'Zmajeva kuća'. Iako je tu bilo niz fenomenalnih serija, npr. 'Igra prijestolja', 'Pravi detektiv', Preostali', 'Westworld', 'Silicijska dolina', 'Potpredsjednica', 'Nasljeđe', 'Euforija' i 'Černobil'. Premijera 'Zmajeve kuće' imala je prošlog ljeta gotovo 10 milijuna gledatelja. Sama 'Igra prijestolja' prikupila je 4,2 milijuna gledatelja 2011. godine.

Osim toga, nedjeljni brojevi za 'The Last of Us' bili su gotovo duplo veći od povratka druge sezone 'Euforije', najvećeg modernog hita na HBO-u uz 'Zmajevu kuću'. 

HBO napominje da „gledanost HBO-ove serije nedjeljom navečer obično predstavlja 20%-40% ukupne bruto publike serije po epizodi“, pa se očekuje da će gledanost serije od sada rasti.

 | Autor: HBO HBO

„Oduševljeni smo što obožavatelji serije i igre doživljavaju ovu kultnu priču na novi način i zahvaljujemo im što su nam pomogli da bude uspješna“, izjavio je Casey Bloys, predsjednik i izvršni direktor HBO & HBO Max Content. „Čestitam Craigu, Neilu i briljantnoj glumačkoj postavi te ekipi koja je neumorno radila kako bi oživjeli ovu seriju. Radujemo se što će fanovi diljem svijeta uživati u ostatku sezone“. 

„Naš fokus je bio jednostavno napraviti najbolju moguću adaptaciju, nego popularnu priču za što veću publiku“, dodali su izvršni producenti Craig Mazin i Neil Druckmann. „Presretni smo kad vidimo koliko je obožavatelja, i starih i novih, prihvatilo 'The Last of Us' u svoje domove i svoja srca“. 

Nove epizode serije 'The Last of Us' premijerno se prikazuju nedjeljom u 21:00. na HBO i HBO Max, sve do finalne epizode 12. ožujka.

Možda vas zanima 'Dosje Ipcress': Britanska špijunska serija prava je siječanjska poslastica na Pickbox NOW Rubrika Life&style Life&style
Photo: HBO

Komentari 0