Life&style

Nisi sama, useli s nama! Svojom donacijom pomogni da se uredi prostor za druženje onkoloških bolesnica

  • U svijetu tisuće oboljelih od raka aktivno dijele svoje priče i podižu svijest o nužnosti prevencije raka te kako bi ohrabrili i pomogli druge u sličnoj situaciji. Udruga Nismo same čini to već godiama
  • Sadaje na korištenje od Grada dobila prostor od 46m2, zamišljen kao mjesto gdje će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku te pokrenula akciju Nisi sama, useli s nama!
  • Naime, prostor je oštećen u potresu, nema grijanje te ga treba urediti, a na računu udruge je 0 kuna
  • Stoga doniraj, učini dobro djelo i usreći onkološki oboljele pacijentice

Nakon godina rada od kuće, Udruga Nismo same dobila je od Grada Zagreba na korištenje prostor u Boškovićevoj 7b, veličine 46,20 m², koji zahtijeva uređenje i ulaganja stoga je pokrenuta GOGetFunding kampanja. Novi prostor zamislili su kao mjesto u kojem će se onkološke bolesnice družiti, učiti, razmjenjivati iskustva i dobivati podršku. No, kako bi to postigle, prvo ga moraju urediti. Nažalost, prostor koji su dobile na korištenje nema grijanje, a još je dodatno stradao u potresu.

Možda vas zanima 'Nisi sama - ideš s nama' ostvarila prvi cilj, idemo dalje! Rubrika Život Život

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

"Zahvaljujemo arhitektima Lotus grupe – Lotus Architecti, koju vodi arhitektica Maja Bručić, koji su besplatno za nas izradili projekt uređenja i troškovnik. No, ideju je potrebno provesti u djelo, a mi trenutačno na računu za to imamo 0 kuna," kažu iz udruge.

Stoga te mole da ih i ovaj put podržiš u kampanji „Nisi sama, useli s nama!“ i doniraš za uređenje novog prostora te pomogeš onkološkim pacijenticama, od kojih većina živi na rubu siromaštva. Prostor za podršku i druženje bi im mnogo značio obzirom da se u današnje vrijeme epidemije koronavirusa osjećaju još usamljenije.

Udruga Nismo same do sada je pokrenula dva jedinstvena projekta pomoći za onkološke pacijentice, projekt besplatnog taksi prijevoza i projekt pomoći u kući, a sada im žele osigurati i prostor, u kojem se neće osjećati same.

 | Autor: Privatna arhiva Privatna arhiva

Projekt besplatnog taksi prijevoza „Nisi sama – ideš s nama!“ po uzoru na praksu u razvijenim zemljama pokrenula je novinarka Ivana Kalogjera, a usluge je do sada koristila 371 žena, iz svih krajeva Hrvatske. Drugi projekt, „Žene za žene“, koji koordinira dopredsjednica Goranka Perc, Udruga provodi u suradnji s Gradom Zagrebom i Udrugom Europa Donna Hrvatska. Projekt se odnosi na pomoć u kući onkološkim pacijenticama.

Pomozi projektu Nisi sama - ideš s nama! kojim žene oboljele od raka imaju besplatan taksi prijevoz u bolnice

U četiri godine djelovanja, Udruga je provela brojne kampanje i snimila video o samopregledu dojki, s poznatom pjevačicom i voditeljicom Idom Prester, koji je pregledan više od 200.000 puta i spasio je više života.

Svi uplatitelji, koji nisu anonimni, dobit će zahvalnicu, a za uplate veće od 700 kuna predvidjeli su isticanje imena donatora na zidu zahvale. Pomozi i pokaži da je žena uvijek uz ženu.

Kampanja udruge nalazi se na ovom linku, na kojem im možeš uplatiti novac koji će im puno značiti.

Photo: Privatna arhiva

Komentari 0