Life&style

Nisam vješta u kuhinji, ali ovo je recept za fritule koji mi uvijek uspijeva - a uspjet će i tebi

  • Fritule su blagdanska slastica kojoj se uvijek iznova radujem, a osim što me privlače izgledom i okusom, imaju i neodoljiv miris
  • U nastavku ti donosim jednostavan i brz recept za idealne fritule, a glavni je tajni sastojak Jamnica gazirana mineralna voda
  • Ako ti slučajno ne ispadnu dobro - bez brige! I za to postoji rješenje, koje se krije u uređenju blagdanskog stola

Pred nama je blagdansko vrijeme, a posebno me raduju neodoljive delicije karakteristične za to vrijeme u godini. Tko još ne voli obilaziti adventske kućice i isprobavati različite specijalitete?! Premda je nekima možda još rano, moram priznati da me blagdanski duh već obuzeo. Toliko da sam odlučila zasukati rukave (iako nisam vješta u kuhinji) i pripremiti jednu od svojih omiljenih poslastica - fritule!

Osim što ih obožavam, odlučila sam se baš za fritule jer mi se recept učinio prilično jednostavnim. I doista jest! Zato sam ga odlučila podijeliti s tobom. Također, otkrit ću ti i jedan tajni sastojak, zbog kojeg fritule uvijek savršeno ispadnu. Za pripremu ti treba oko pola sata i, naravno, malo dobre volje.

Sastojci

  • 250 ml Jamnica gazirane mineralne vode

  • 350 g glatkog brašna
  • prstohvat soli
  • 1/2 paketića praška za pecivo
  • 1 vanilin šećer
  • 1/2 naribane korice limuna
  • 40 g smeđeg šećera
  • 1 žličica rakije
  • 1 veće jaje ili 2 manja

Priprema

1. U jaja dodaj sol i šećer. Miksaj dok ne postane pjenasto. Zatim u tu smjesu ulij vodu i rakiju te postepeno usipaj brašno pomiješano s praškom za pecivo. Na kraju dodaj sve ostale sastojke i dobro promiješaj.

 | Autor: miss7 miss7

2.  Pripremi malu posudu i u nju natoči ulje (dva do tri prsta) da se fritule mogu lijepo okretati.  Ne upijaju masnoću, ne brini se. Važnu ulogu u tome imaju rakija i Jamnica gazirana mineralna voda, zbog kojih će fritule biti posebno rahle i manje će upijati masnoću. 

 | Autor: miss7 miss7

3. Malom žlicom (ne cijelom) vadi smjesu i stavljaj u vruće ulje. Peci na umjerenoj temperaturi do željene boje. Fritulice su brzo gotove, same se okrenu. Vadi ih šupljom velikom kuhačom i stavljaj u posudu obloženu salvetom da se upije površinski sloj masnoće. Posipaj ih šećerom u prahu i posluži.

 | Autor: miss7 miss7

Moje su fritule napokon gotove i veoma ukusne. Preporučujem ti da isprobaš ovaj recept i obraduješ svoje ukućane slasnim fritulama. Ako ti slučajno ne ispadnu dobro, bez brige, postoji rješenje i za to. Dobro ukrašen stol u duhu Božića, na kojemu je u glavnoj ulozi Jamnica gazirana mineralna voda inspirirana blagdanskim motivima, zasigurno će spasiti situaciju. 

Sponzorirani sadržaj: miss MIND za miss7

Photo: miss7

Komentari 0