Life&style
"Nisam sigurna da volim svog sina i razmišljam da ga se odreknem – majčinstvo nije ono što sam očekivala"

"Nisam sigurna da volim svog sina i razmišljam da ga se odreknem – majčinstvo nije ono što sam očekivala"

  • Iako rođenje djeteta obično spada u najsretnije događaje u životu, neke majke mogu doživjeti i postporođajnu depresiju
  • Jedna novopečena mama se tako povjerila na Mumsnetu kako misli da ne voli svog sina i kako majčinstvo nije ono što je zamišljala
  • Trenutačno je ništa ne usrećuje i ne uživa u životu, a zbog svega toga razmišlja da se odrekne sina i prepusti brigu o njemu ocu

Jedna žena je otkrila svoju borbu s majčinstvom i priznala da razmišlja o tome da se zauvijek odrekne sina. Povjerila se kako misli da više ne voli svoje dvogodišnje dijete i da je očajna jer se tako osjeća. Podijelivši svoja razmišljanja na Mumsnetu, žena je objasnila da je mislila da će biti savršena mama. Ali dvije godine kasnije, ona je tako daleko od toga i trenutačno ne uživa u životu.

"Suprug je odbio uzeti slobodne dane kako bi bio uz bolesnog sina pod izlikom da je naš sin moja briga"

"Počinjem se uopće pitati volim li svog sina, jer majka koja voli svoju djecu sigurno ne osjeća ovo što ja osjećam prema svom djetetu", napisala je. "Dani su mi stresni i užurbani. Ništa me ne ispunjava i ne usrećuje i osjećam da trenutno jednostavno ne uživam u svom životu." Objasnila je da radi četiri dana u tjednu i da jedva ima vremena za sebe. Štoviše, njezin sin još uvijek ne spava cijelu noć, što znači da i ona sama spava tri, ponekad jedva četiri sata, zbog čega joj je svakodnevno teško. Objasnila je da ne može dobiti pet minuta za sebe, jer njezin sin uvijek želi biti blizu nje i ako mu odmah ne posveti pažnju krene se ljutiti.

 | Autor: shutterstock shutterstock "Počinjem se uopće pitati volim li svog sina, jer majka koja voli svoju djecu sigurno ne osjeća ovo što ja osjećam prema svom djetetu"

Ali kad god on za njom vrišti i plače, ona samo ode, ne pokušavajući ga umiriti. Štoviše, često se bori s porivom da krene vikati nazad na njega i priznaje da ima dana u kojima osjeća da ga ni malo ne voli. Najgore je što osjeća da je njezin sin takav samo s njom, a ne s ocem, pa misli da je najbolje da zauvijek ode i da ga povremeno posjećuje. “Razmišljala sam o tome i mislim da bi za oboje moglo biti bolje da on živi sa svojim tatom”, napisala je.

Gay očevi podigli prašinu: Kćeri smo za prvi rođendan kupili darove od 6 milijuna kuna. Razmazit ćemo je, ali briga nas"

Mnoge su mame komentirale objavu u znak podrške ženi i predložile joj da potraži pomoć zbog lošeg raspoloženja. Savjetovale su joj da o svemu razgovara s ocem njezina sina kako bi vidjeli može li preuzeti više odgovornosti što bi joj moglo olakšati. "Jeste li razgovarali sa svojim dragim partnerom o tome kako se osjećate? Radite dosta dugo i neispavani ste - nije ni čudo da se mučite!" rekla je jedna majka. "Zašto ne biste tražili slobodne dane na poslu, zvuči kao da stvarno patite od stresa, a vrijeme kod kuće može pomoći."

Možda vas zanima Ova 22-godišnja mama dopušta bebi da gricka drvo, liže kamenje i jede pijesak da ojača imunitet Rubrika Life&style Life&style

 

Photo: shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    zene su postale čudne