Life&style

Nikad ne znaš što bi jela za doručak? Donosimo 3 jednostavna, a ukusna recepta s TikToka

  • Čini se kako je društvena mreža TikTok davno nadišla dane u kojima njeni korisnici samo plešu ispred kamere te je postala mjesto stvaranja najrazličitijih trendova
  • Njezin ogroman dio čine raznorazni recepti, a posebno su popularne ideje za doručak
  • Donosimo ti tri jednostavna i fina recpeta za doručak koji su postali pravi hit na popularnoj društvenoj mreži

Uvijek isti smoothie, tost i kava ili na brzinu kupljen kroasan u pekari na putu do posla... Kakve god navike imali za doručak, ovo je  obrok kojemu posvećujemo najmanje pozornosti, vremena i kreativnosti, a nerijetko ga i preskočimo. Osim vremena, često nam nedostaje i ideja pa je tako "najvažniji obrok u danu" često najdosadniji obrok u danu. 

Zato imamo TikTok koji, čini se, ima rješenje za sve, pa tako i zanimljive ideje za prvi obrok u danu. Donosimo ti tri jednostavna i fina recpeta za doručak koji su postali pravi hit na popularnoj društvenoj mreži. 

Tortilja sendvič

#Tortiljatrend hešteg postao je viralan početkom prošle godine kada su na TikToku počele iskakati različite verzije ovog jednostavnog, a ukusnog doručka. Isprobali smo i oduševili se jednostavnošću ove ideje, a posebice time što možemo mijenjati sastojke kako želimo. 

Najbolji sastojaka za doručak za žene iznad 40 godina Možda vas zanima Ovo je jedan po mnogima najbolji sastojak za doručak za žene starije od 40 godina Rubrika Life&style Life&style

Uzmi tortilju i nožem ju prereži od sredine prema kraju. Sada na svaki kvadrat tortilje složi drugačije sastojke i kreni presavijati jedan preko drugoga. Dobit ćeš oblik poput trokutaste palačinke. Posljednji korak je lagano zapeći tortilju u pećnici. I voila - tvoj najukusniji doručak je spreman!

@sarakrzic Tiktok tortilija 🌯 #tiktoktortilla #tortillatiktok #tortilla #tiktokfood #foodtiktok #tortillatrend #tortillahack #recepie #foryou ♬ SIX'FO - ZaeHD & CEO

Od punjenja možeš koristiti što god želiš - ovo je sjajna prilika da iskoristiš ostatke u frižideru! Poanta je da svaki sastojak stavljaš na zsebne četvrtine te kada se tortilja složi, svi sastojci će biti odvojeni slojem tortilje, a ipak će činiti jedan jedinstveni, čaroban zalogaj. Osim standardne kombinacije šunka - sir - salata, možeš napraviti i nešto obilniji i zasitniji tortilja sendvič ako u njega staviš jaje. Može to biti i omlet kojeg ćeš staviti preko čitave tortilje kao još jedan sloj, a onda na njega stavljati ostale sastojke. A može biti i kajgana. Izbor ostavljamo tebi na maštu. 

@foodnetwork when the tiktok tortilla hack and famous egg sandwich join forces ✨ #fyp #tortillatrend #homemade #easyrecipe #foodtiktok ♬ follow tj_yeslad - Tik Toker

Jogurt tost

Najnoviji hit doručak na Tik Toku je jogurt tost. O čemu se radi?

Zamiješaj grčki jogurt i jaje, a možeš dodati i mrvicu cimeta ako voliš. Za dvije kriške kruha treba ti jedno jaje i pola čašice jogurta. Mješavinu namaži na šnitu kruha - najbolje neki slatkasti, ali može biti i običan.  Po želji dodaj voće (možeš koristiti i zaleđeno) pa sve skupa zapeci u pećnici na 200 stupnjeva 7 minuta. 

 

@feelgoodfoodie Viral #yogurttoast is worth all the hype! I used @stonyfield ♬ original sound - Feel Good Foodie

 

Palačinke pahuljice

Na TikToku, čini se, vole spajati različita najdraža jela u jedno novo. Ne znamo tko je prvi došao na ideju mini palačinka koje se stavljaju u zdjelu poput pahuljica i poliju mlijekom, ali ideja se svidjela mnogima pa 'palačinke pahuljice' iskaču posvuda. 

Reci nam što jedeš za doručak i mi ćemo ti reći kakav ti je seksualni život

Izazov broj 1 je pronaći bocu za istiskivanje savršenih kapi tijesta. Neki TikTokeri probijaju rupu u vrhu plastične boce za vodu, a možeš napraviti rupicu i u vrećici koju koristiš za zamzravanje ili spremanje hrane. Veličina ovih mini palačinki je otprilike poput kovanice od 1 ili 2 kune. S obzirom na veličinu odmah su gotove i nije ih potrebno okretati.

Mini palačinke ubaciš u zdjelicu i preliješ mlijekom po želji - obično, bademovo, čokoladno - izbor je tvoj. Sve skupa preliješ nadjevom - također po želji. TikTokeri najčešće koriste kekse, voće ili sirup od datulja. 

@dailysagee mini pancake cereal! what do you want to see next? #pancakecereal #foryou #quarantine #summer #viral #obx #bridgerton #pancakes #goodvibes #aesthetic ♬ whats my name - majestic.

 

 

Photo: Screenshot

Komentari 0