Life&style
41-godišnjak je tužio svoje bogate roditelje jer ga ne žele više uzdržavati

Nezaposleni 41-godišnjak tužio je svoje bogate roditelje jer ga više ne financiraju

  • Faiz Siddiqui, nezaposleni 41-godišnji muškarac živi bez da plaća stanarinu u stanu svojih roditelja u Londonu
  • Stan u kojem živi vrijedi milijun funti (oko 8.850.000 kuna)
  • Njegovi roditelji žive u Dubaiju i financijski ga podržavaju već 20 godina

Nakon što su se zasitili svog lijenog sina, konačno su odlučili prekinuti s novčanom potporom. To je navelo Siddiquija da tuži svoje roditelje te zatraži doživotnu financijsku potporu. Siddiqui tvrdi da ovisi o svojim „enormno bogatim“ starijim roditeljima i da od njih želi podršku do kraja života.

Sud je odbacio pokušaje Faiza Siddiquija da živi na grbači roditelja. Njegov zahtjev je odbijen je nakon što je sud uzeo u obzir sva Siddiquijeva ograničenja i naveo da „roditelji ne bi trebali imati zakonsku dužnost uzdržavati svoju odraslu djecu koliko god bila ozbiljna njihova potreba.“

Siddiqui je magistrirao oporezivanje na Brasenose Collegeu, koji je dio Sveučilišta u Oxfordu, te ni na koji način nije nekvalificiran za život. Čak je radio u uglednim odvjetničkim uredima nakon što je diplomirao, ali je nezaposlen od 2011. godine. Roditelji su mu pomagali u plaćanju režija i računa. Međutim, njihova se financijska potpora tijekom godina smanjivala. Nakon „duge patnje“ njegovih roditelja i pogoršanja odnosa između Siddiquija i njegovog oca doveli su do toga da su odlučili prestati mu davati novac.

via GIPHY

Siddiqui tvrdi da je 'ranjiva' odrasla osoba. Navodi da ima zdravstvenih problema zbog kojih bi ga  njegovi roditelji trebali financijski uzdržavati do kraja života. Međutim, njegovi su roditelji odbili tu tvrdnju i izjavili da mu već plaćaju oko 1500 funti (oko 13.270 kuna) mjesečno i da ne žele učiniti ništa više od toga.

Premda se sud nije mogao umiješati u odluku roditelja da svom sinu plaćaju 1500 funti mjesečno, govorili su u korist roditelja i odbacili njegove zdravstvene probleme. “Ono što gospodin Siddiqui traži jest da se nametne odnos financijske ovisnosti roditeljima koji ne žele da se taj odnos nastavi. Apelant se ne tretira drugačije zbog zdravstvenog stanja ili invaliditeta. One nisu relevantne značajke u kontekstu ovog slučaja.“

Možda vas zanima Roditelji sudskim putem tjeraju sina da se odseli od njih Rubrika Život Život

Sud je naveo kako bi to moglo utjecati na drugu odraslu djecu koja traže financijsku pomoć od svojih roditelja.

“To bi iz temelja promijenilo odnos između države i izvanbračnih/bračnih roditelja, omogućavajući svim odraslim osobama da vode parnicu protiv svojih roditelja, bez obzira na to jesu li njihovi roditelji u izvanbračnoj zajednici ili ne, kada odrasla osoba tvrdi da razmišlja o visokom obrazovanju ili kada postoje posebne okolnosti.“

via GIPHY

Sud je također uzeo u obzir da su roditelji već napravili više nego dovoljno za svog sina. „Ne treba spominjati da su roditelji užasnuti što ih njihov sin stavlja na tu muku i što im radi toliko golem trošak, osobito kada se suprotstave njihovoj povijesnoj i trajnoj velikodušnosti prema njemu“,  rekao je sudac.

Ovo nije prvi put da je Siddiqui nekoga tužio. Ranije je tužio svoje sveučilište navodeći da nije dobio željenu razinu obrazovanja i da je cijena školarine nerazumna. Izjavio je da je to dovelo do toga da ima niske ocjene na fakultetu, a sada neuspješnu karijeru. Spomenuo je i da je zbog toga možda propustio prilike na pravnim tečajevima u vrhunskim školama Ivy lige.

Međutim, čak je i tu tvrdnju sud odbacio jer je utvrđeno da su Siddiquijeva „neadekvatna priprema“ i „nedostatak akademske discipline“ rezultirali njegovim lošim akademskim uspjehom.

via GIPHY

Photo: Shutterstock

Komentari 0