Life&style

Netflixova serija 'Drago dijete' mračna je, napeta i uzbudljiva - i nije za one sa slabim srcem

  • Ova napeta njemačka triler serija trenutačno je najgledanija na Netflixu diljem svijeta
  • Serija je temeljena na hit romanu Romy Hausmann, a uloge žena su doista impresivne 
  • Evo što sve znamo o napetoj seriji, koja će oduševiti ljubitelje mračnih serija poput 'Dark' i 'Lutke od kestena'

'Liebes Kind' ('Dear Child' ili 'Drago dijete') je najprodavanija triler knjiga njemačke autorice Romy Hausmann. Sada je knjigu Netflix ekranizirao kao mini-seriju, koja je postala globalni hit. Serija ne samo da je jako napeta, nego ti garantirano neće dopustiti da noću mirno zaspeš. 

Radnja serije

Serija 'Drago dijete' počinje na kraju. Serija počinje tamo gdje druge staju: Žena bježi kroz šumu, udari je auto i završi teško ozlijeđena u bolnici s Hannah, koja je njezina kći. Kad se probudi, ne može objasniti gdje je bila, koliko je dugo tamo bila, a nije ni sasvim sigurna kako se zove. Sigurno je samo da je bila oteta, zlostavljana i silovana, te se vidjela u ulozi majke s brigom o dvoje djece, djevojčici Hannah i njezinom bratu Jonathanu. Što se zapravo dogodilo?

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija 'Dear Child'

John Wick Možda vas zanima Prije nego što krene serija 'The Continental', evo što sve treba znati o 'Johnu Wicku' Rubrika Life&style Life&style

Stalno govori o pravilima koja je 'on' postavio i koje mora poštivati, a i preosjetljiva je na sunčevu svjetlost jer je godinama živjela u kući bez prozora. S vremenom, te zahvaljujući policijskim razgovorima otkrit će se je li ona Lena, djevojka nestala prije 12 godina koju otac, majka i policijski inspektor koji je tada radio na njezinom slučaju još uvijek traže. 

Policajac Gerd Bühling postaje svjestan žrtve nesreće u potpuno drugom trenutku: Može li to biti Lena za kojom se odavno, ali neuspješno, traga? Zajedno s kolegicom Aidom Kurz pokušava otkriti tko je žena koja kaže da se zove Lena, tko su djeca i gdje su bila zatočena. Nije potrebno spominjati da je sve puno povezanije nego što je itko mogao u početku zamisliti, pa radnja uvijek ostaje iznimno uzbudljiva.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija 'Dear Child'

Glumačka postava serije

Glumačka postava serije 'Drago dijete' uvjerljiva je u svim aspektima. Međutim, prvenstveno su uloge žena te koje seriji daju tjeskobu i napetost: Kim Riedle glumi glavni ženski lik– i to tako uvjerljivo na granici žene ispranog mozga, slomljene žene te osnažene verzije sebe kakva je bila prije otmice. Ne želi biti žrtva, ona je snažna žena – i zato su scene u kojima stoji pred ogledalom i vodi bitke sama sa sobom tako snažne.

 | Autor: Netflix Netflix

Naila Schuberth glumi 12-godišnju Hannah, koja ne samo da je pametna, nego zna biti i iznimno hladna i odlučna. Njezina mantra: „Sve sam točno zapamtila. Sve radim kako treba.“

Hailey Louise Jones glumi policajku Aidu Kurt, koja ima veliko srce, ali je nemilosrdna kada treba pronaći otmičara. I na kraju, Julia Jenkins ('Dark') glumi Leninu majku, koja jednostavno pokušava preživjeti između svakodnevice i nestanka kćeri prije 12 godina. Lenu, koja je prikazana u flashbackovima, a netragom je nestala nakon jedne studentske zabave igra Jeanne Goursaud.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, serija 'Dear Child'

Hans Löw glumi policajca Gerda Bühlinga, kojeg je Lenin nestanak prije više od deset godina više puta doveo na rub živčanog sloma. Ulogu Leninog oca, koji je uvjeren da mu je kći još živa, tumači Justus von Dohnányi. A Sammy Schreib glumi Jonathana, Hanninog brata.

Možda vas zanima 'Lessons in Chemistry' je željno iščekivana serija s Brie Larson. Glumi znanstvenicu koja ruši društvene norme Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0