Life&style
Serija 'Triptih'

Netflixova meksička hit serija 'Triptih' inspirirana je stvarnim događajima i trenutačno je među najgledanijima

  • Serija 'Triptih', španjolskog naslova 'Triada', najgledanija je neengleska TV serija u svijetu, prema podacima Netflixa
  • Tu poziciju serija drži već drugi tjedan zaredom, što zvuči kao dobra preporuka za gledanje ovog vikenda
  • Zanimljivo je da je serija 'Triptih' inspirirana stvarnim događajima

Kad je Netflix ažurirao svoju globalnu 'Top 10 ljestvicu gledanosti', koja nudi najbolji način praćenja što je najpopularnije na streaming servisu diljem svijeta, otkrio je jednu potencijalno dobru preporuku za gledanje ovog vikenda. To je 'Triptih', meksički triler od osam epizoda o sestrama blizankama koje su razdvojene po rođenju.

Možda vas zanima Šesti dio horor serijala 'Vrisak' stigao u kina i prava je poslastica za ljubitelje filmova strave Rubrika Life&style Life&style

Serija 'Triptih' je trenutačno najgledanija neengleska TV serija, prema podacima Netflixa, što je pozicija koju serija drži već drugi tjedan zaredom. Emisija je prikupila 39,6 milijuna sati gledanosti na streaming divu u sedmodnevnom razdoblju koje je završilo 5. ožujka, što ju je svrstalo među 10 najboljih u 70 zemalja diljem svijeta.

 | Autor: Netflix Netflix

O čemu se radi u seriji 'Triptih'?

Na početku prve epizode serije stoji kako je 'ova priča inspirirana stvarnim događajima', premda ne znamo sa sigurnošću koja je priča ili točan niz događaja inspirirao seriju. Podsjeća na priču poput one predstavljene u dokumentarcu 'Tri identična stranca' iz 2018. godine, o kojoj ćemo nešto više reći u nastavku.

Netflixov sažetak 'Triptiha' glasi: 'Kad žena po imenu Aleida (Maite Perroni) uzme svog liječnika za taoca i nakon toga je policija ustrijeli, forenzičarka Rebecca doživi iznenađenje kada se pojavi na mjestu događaja. Aleida izgleda identično kao i ona - i zna joj ime. Čak imaju i rođendan na isti dan. Dok Rebecca istražuje svoju blizanku, ubrzo otkriva da par također dijeli svu svoju DNK s trećom sestrom. S vremenom Rebeccino istraživanje otkriva zastrašujuće činjenice o triju koji ugrožava sve oko sebe.'

 | Autor: Netflix Netflix

Triler, koji je kreirala scenaristica Leticia López Margalli, premijerno je prikazan prije točno dva tjedna na Netflixu. U svom prvom tjednu dostupnosti streaminga (sedmodnevno razdoblje koje je završilo 26. veljače), Triptych je skupio 50,7 milijuna sati gledanja diljem svijeta.

Još jedna uzbudljiva priča o razdvojenosti nakon rođenja

Priče o razdvojenoj braći i sestrama nakon rođenja, poput 'Triptiha', zasigurno su jako zadivljujući narativ, bio on istinit ili ne. Na Netflixu je, na primjer, još jedna meksička drama ('The Five Juanas') u kojoj se pet žena iz različitih društvenih slojeva susreće u hotelu u Cancunu, sve dijele isto ime i sve imaju isti čudan madež. Sljedeći korak u ovoj sagi od 10 epizoda: DNK test kako bi se utvrdilo jesu li svi u srodstvu.

 | Autor: Netflix Netflix

Što se tiče stvarne priče, spomenuti dokumentarac 'Tri identična stranca' govori o trojkama razdvojenim pri rođenju, koji se kasnije u životu susreću kao odrasle osobe. Kasnije su otkrili da su ih usvojile različite obitelji kao dio etički sumnjivog društvenog eksperimenta.

Odvjetničke serije, Zakon i red Možda vas zanima Inspiracija za binganje: Ovo je sedam najboljih odvjetničkih serija svih vremena Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0