Life&style

Netflix već dugo priprema adaptaciju bestselera 'Sedam muževa Evelyn Hugo', evo što znamo o projektu

Netflix je putem Instagrama u ožujku 2022. godine objavio vijest da će snimati film prema bestesleru New York Timesa 'Sedam muževa Evelyn Hugo'. Leslye Headland (sukreatorica Netflixove serije 'Russian Doll') treba režirati film. 

O čemu se radi u romanu 'Sedam muževa Evelyn Hugo'?

Povijesni roman prati holivudsku starletu Evelyn Hugo dok sjeda za intervju s posrnulom novinarkom Monique Grant, koju Hugo odabire za posao. Kubansko-američka glumica odmiče zavjesu na svojih sedam brakova te priča o holivudskim skandalima, izdajama i nevoljama, otkriva šokantne istine o vlastitom životu i životima svih oko sebe, uključujući Monique.

Za Taylora Jenkinsa Reida se kaže da je lik Evelyn Hugo temeljio na Elizabeth Taylor, koja se udala za sedam različitih muškaraca; Avi Gardner, koja je otkrila tajne o svojoj prošlosti britanskom novinaru i kasnijem biografu Peteru Evansu; i Riti Hayworth, koja je imala španjolsko podrijetlo, ali je bila uvjerena da će promijeniti svoje ime i izgled - čime je učinkovito izbrisala svoje etničko nasljeđe - kako bi bila uspješnija u Hollywoodu.

Možda vas zanima Prvi film Amber Heard nakon sudskog procesa protiv Johnnyja Deppa je vani. O čemu je riječ? Rubrika Life&style Life&style

Međutim, mnogi su uspoređivali priču o Hugo sa stvarnom filipinskom glumicom Ginom Pareño, koja je postala slavna 1960-ih i nedavno je u intervjuu otkrila da je dio LGBTQ+ zajednice, prije nego što je razgovarala o svom bliskom odnosu s kolegicom glumicom Nenitom Vidal.

Filmska adaptacija

Netflix je spreman pretvoriti 'Sedam muževa Evelyn Hugo' u film s Leslye Headland kao redateljicom. Međutim, kada je streamer prvi put otkrio da adaptiraju voljeni roman, mnogi obožavatelji bili su zabrinuti oko smjera u kojem planiraju krenuti, a osobito u pogledu strukture. Roman je podijeljen u sedam dijelova, posvećenih svakom od muževa, a dva u biti služe kao uvod i zaključak. Ali, čisti volumen romana naveo je mnoge da posumnjaju u njegovu adaptaciju kao filma. Kako bi se ispričala cijela priču, fanovi vjeruju da je jedina prava opcija za adaptaciju miniserija.

Što znamo o Netflixovoj adaptaciji knjige 'Sedam muževa Evelyn Hugo' | Autor: facebook facebook Što znamo o Netflixovoj adaptaciji knjige 'Sedam muževa Evelyn Hugo'

Doista, još 2019. je Freeform trebao napraviti miniseriju, a Ilene Chaiken i Jennifer Beals bile su odabrane kao izvršne producentice, ali čini se da je Netflix ubrzo prihvatio projekt.

Nažalost, Netflix još nije otkrio datum izlaska filma, premda je prošlo više od godinu dana otkako su prvi puta najavili projekt u ožujku 2022. godine.

Glumačka postava filma

Još nismo sigurni, ali mnogi ljubitelji knjige već su odabrali najbolje za adaptaciju. Obožavatelji su pozvali glumice kao što su Sofia Vergara i Diane Guerrero da glume fiktivnu latino glumicu, dok su drugi spominjali ime Ane de Armas, navodeći njenu ulogu Marilyn Monroe. Također su se pojavili prijedlozi da Jessica Chastain i Sadie Sink glume starije i mlađe verzije Celie St. James, još jednog istaknutog lika iz romana.

Nedavno su glasine identificirale meksičku glumicu Eizu González kao moguću kandidatkinju za Evelyn Hugo nakon što su se González i autorica Reid međusobno zapratili na Instagramu.

Barbie lutka Možda vas zanima Uoči filma 'Barbie': 5 žešćih skandala u kojima se lutka Barbie našla tijekom godina Rubrika Life&style Life&style
Photo: Instagram @thebookblonde_

Komentari 0