Life&style
Film 'Ljubav, uhođenje, ubojstvo'

Kad muškarac postane žrtva progoniteljice: jezivi Netflixov dokumentarac priča je koja završava ubojstvom

  • Netflixov dokumentarni film 'Ljubav, uhođenje, ubojstvo' ('Lover Stalker Killer') trenutačno je najgledaniji film na Netflixu
  • Šokantni filmski dokumentarac temelji se na istinitoj priči te prikazuje uznemirujuću priči o ljubavnom trokutu koja je završila ubojstvom
  • Osim što je 'stalker' u ovom slučaju žena, zaplet je nevjerojatan (spoiler alert!), a rasplet doista neočekivan…

Jesi li već pogledala dokumentarac 'Ljubav, uhođenje, ubojstvo' na Netflixu? Ako nisi, trebala bi ga pogledati, pa, odmah sada, jer ćemo otkriti pozadinu i istinitu priču iza dokumentarca. Stoga, oprez: spojleri! 

Na prvu nas 'Ljubav, uhođenje, ubojstvo' pomalo podsjeća na perfidnog 'Varalicu s Tindera' ('Tinder Swindler'), ali priča se ubrzo počne razvijati u sasvim drugom smjeru. Raščlanili smo što se zapravo krije iza Davea Kroupe i njegovog ljubavnog trokuta te gdje su sada Shanna 'Liz' Golyar i Cari Farver, i to uz pomoć samog Netflixovog dokumentarca te nekoliko novinskih izvješća, poput onog ABC Newsa.

Radnja filma 'Ljubav, uhođenje, ubojstvo'

Godina je 2012., a Dave Kroupa je odnedavno samac. Tek što je izišao iz dugogodišnje veze (sa Amy Florom, ženom s kojom ima i djecu), isprva se ne želi obvezati na bilo kakvu čvršću vezu. Prijavljuje se na stranicu za upoznavanje 'Plenty of Fish' i odmah upoznaje Shannu 'Liz' Golyar, s kojom se brzo počeo jako dobro slagati. Dave joj odmah jasno daje do znanja da ne izlazi isključivo s njom. Na svom poslu upoznao je još jednu ženu, Cari Farver, s kojom je također kliknuo. Kad ju je kasnije vidio na istoj stranici za upoznavanje, i oni su počeli izlaziti.

Tada se dogodila kobna noć. Cari je bila u Daveovoj kući nakon spoja, a onda se iznenada pojavila Liz i tvrdila je kako je ostavila nešto u Daveovoj kući. Nakon prilično neugodne situacije, Dave je zamolio Cari da ode - a dvije su žene na trenutak nijemo gledale jedna u drugu.

Prošla su dva tjedna dok je odjednom Cari pitala Davea u poruci može li se preseliti k njemu. Kad ju je Dave podsjetio da trenutačno ne želi ništa trajno, Cari je odjednom postala agresivna i napisala mu da ga mrzi i da ne želi više ništa imati s njim. Kad se Dave vratio kući, vidio je da je uzela svoje stvari iz njegova stana. Ali, nakon nekoliko dana počeo je sve češće dobivati poruke od nje, poput: „Uništit ću sve što voliš, kao i tvoj život.“

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, Dave Kroupa

Što se doista dogodilo s Cari Farver?

Naravno, Dave nije želio dopustiti da situacija eskalira i kontaktirao je policijsku upravu Omahe. Ne samo Dave, nego i njegova obitelj, prijatelji i Liz, bili su žrtve neprestanog maltretiranja. Dave je primio više od deset tisuća poruka i emailova, od kojih su neke jednostavno zvučale ljubomorno, ali su kasnije postajali prijetnje. Stvari su postale jako loše za Liz jer joj je navodno Cari zapalila kuću, a njezini su ljubimci uginuli u požaru. Ali, policija je imala težak posao u slučaju Cari Farver. Osobito zato jer je nitko nije vidio nakon što je napustila Daveovu kuću.

Njezina majka, Nancy Raney, također je primila tek SMS poruku da se prijavila za novi posao i da se seli. Ali, Nancy je bila sigurna da njezina kći takve informacije neće podijeliti samo putem poruke te ju je prijavila policiji kao nestalu osobu. Međutim, Nancy također opisuje kako je policija prestala shvaćati slučaj ozbiljno nakon što je objasnila da Cari ima bipolarni poremećaj i da uzima lijekove za to. Policija je odgovorila da jednostavno nema dovoljno dokaza o nestaloj osobi. 

„Percepcija Cari potpuno je iskrivljena činjenicom da je netko preuzeo njezin identitet“, rekao je redatelj dokumentarca Sam Hobkinson za Netflixov blog Tudum. „Nadam se da će film nekako učvrstiti njezin pravi identitet.“ Naime, sada dolazi zaplet koji je šokirao gledatelje: Cari Farver umrla je na dan kada je Dave od nje dobio prvu neobičnu poruku. Njezin ubojica? Nitko drugi nego Liz Golyar!

Film Wicked Možda vas zanima Ariana Grande kao Dobra vještica stiže na velika platna u mjuziklu inspiriranom 'Čarobnjakom iz Oza' Rubrika Life&style Life&style

Što se dogodilo s Liz Golyar?

Sada se vjerojatno pitaš: Zašto bi Liz Goylar ubila Cari Farver ako je i sama bila žrtva njezinog uznemiravanja? U izvješću s ABC Newsa Dave opisuje kako su oboje zajedno sjedili na kauču (Liz i Dave i dalje su izlazili s vremena na vrijeme) i odjednom su oboje primili strašne vijesti koje su izgledale kao da dolaze od Cari.

U proljeće 2015. godine prošlo je više od dvije godine u kojima nitko nije vidio Cari Farver. Istražitelj ureda šerifa okruga Pottawattamie, Ryan Avis i narednik Jim Doty, preuzeli su slučaj jer im je zvučao jako zanimljivo. Nakon ponovnog ispitivanja dokaza uspjeli su utvrditi dvije stvari: Prvo, Cari nije uopće trošila novac svo to vrijeme. Dakle, pretpostavka je da možda više nije živa. Druga stvar je to da je Liz bila vrlo neobična meta uznemiravanja, budući da se Cari i Liz nisu poznavale otprije. Slika na Lizinom mobitelu dala je još jedan trag da Liz ima veze s Carinim nestankom…

Kao da je Liz znala da joj je policija na tragu, pokušavala je okriviti Daveovu bivšu ženu, Amy Floru, za uznemiravanje. Čak si je pucala u stopalo i pokušavala okriviti Amy za zločin. Posljednji trag dolazi sa Lizinog tableta: slika mrtvog tijela Cari Farver.

U prosincu 2016. godine je Liz Golyar uhićena i policija vjeruje da je izbola Cari Farver u svom automobilu. Nakon toga je fotografirala njeno mrtvo tijelo, što ju je kasnije inkriminiralo. Zapalila je i vlastitu kuću te ubila kućne ljubimce. Godine 2017. osuđena je na doživotni zatvor zbog ubojstva prvog stupnja i podmetanja požara. Do danas služi zatvorsku kaznu u Popravnom centru za žene u Nebraski - bez mogućnosti pomilovanja. Liz i dalje vjeruje da je nevina i da Carin pravi ubojica još nije uhvaćen.

Možda vas zanima Ljubav konobarice i kuhara u otmjenom restoranu radnja je novog filma Rooney Mare 'La Cocina' Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix

Komentari 0