Life&style
Film Wicked

Ariana Grande kao Dobra vještica stiže na velika platna u mjuziklu inspiriranom 'Čarobnjakom iz Oza'

  • Zla vještica je živa i zdrava, što se može vidjeti u prvom traileru za film 'Wicked'
  • Cynthia Erivo i Ariana Grande krase fantastičnu zemlju Oz u nadolazećem filmskom mjuziklu Jona M. Chua
  • A prvi pogled na film, koji je debitirao tijekom Super Bowla u nedjelju, odvija se uz poznate melodije pjesme 'Defying Gravity', prepoznatljive himne filma

Ovo je očito drugačiji Oz od onog s kojim se susrela Dorthy Gale u kultnom filmu 'Čarobnjak iz Oza.' „Ne boj se“, umiruje Glinda (Ariana Grande) Elphabu (Cynthia Erivo). „Ne bojim se“, odgovara Erivo čeličnim glasom. „Čarobnjak bi se mene trebao bojati.“

Temeljen na romanu Gregoryja Maguirea, koji je inspirirao broodwayski hvaljeni istoimeni mjuzikl, 'Wicked' prethodi Dorothynom dolasku u čarobni svijet i govori o legendi tog svijeta i priči iza Elphabe, Zle vještice sa Zapada. Ariana Grande, kao Galinda Upland, kasnije postaje Glinda Dobra vještica.

Glumačka postava uključuje Michelle Yeoh kao Madame Morrible, Jonathana Baileya kao Fiyera Tigelaara, Ethana Slatera kao Boqa, Bowen Yang kao Pfannee i Jeffa Goldbluma kao Čarobnjaka iz Oza.

Goldblumov osebujni glas također se može čuti u vizualno raskošnom traileru, uz opasku lukavog Čarobnjaka: „Najbolji način da okupite ljude je da im date doista dobrog neprijatelja.“ I čini se da bi Elphaba mogla biti negativac kojeg se nada iskoristiti. „Nešto me jednostavno obuzme, a kad se to dogodi, događaju se loše stvari“, kaže Elphaba Glindi.

Možda vas zanima Ljubav konobarice i kuhara u otmjenom restoranu radnja je novog filma Rooney Mare 'La Cocina' Rubrika Life&style Life&style

 | Autor: YouTube YouTube Foto: YouTube, Ariana Grande u filmu Wicked

Chuova verzija mjuzikla snimljena je u dva dijela kako bi se originalna priča vjerno prenijela. „Dok smo prošle godine pripremali produkciju tijekom, shvatili smo da priča ne stane u jedan film, osim da je brutalno ne izrežemo u učinimo lošijom“ rekao je Chu još 2022. godine u jednom intervjuu. "Dok smo pokušavali srezati pjesme i likove, postalo je jasno da bi ti kompromisi bili pogubni za priču koju smo godinama znali kao vrlo zabavnu."

 | Autor: Universal Pictures Universal Pictures Foto: Unversal Pictures, Cynthia Erivo i Ariana Grande

Pa su odlučili ne napraviti samo jedan ‘Wicked’ film, nego dva, ispričati priču onako kako treba, likove ne prikazati plošno... Prvi dio Chuovog filma 'Wicked' trebao bi se u kinima pojaviti 27. studenog 2024. godine. Drugi dio zakazan je za 26. studenog 2025. 

'Wicked' nije bio jedini film koji je iskoristio  golemu publiku Super Bowla kako bi obožavateljima ponudio prvi pogled. 'Deadpool 3' također je objavio trailer s Ryanom Reynoldsom i Hughom Jackmanom koji ponovno glumi Wolverinea.

Možda vas zanima Izišli su prvi kadrovi Netflixovog filma 'Scoop' o kontroverznome intervjuu koji je srušio princa Andrewa Rubrika Life&style Life&style
Photo: Universal Pictures

Komentari 0