Tražiš li inspiraciju za neki brzi, ukusni i fini čokoladni desert, donosimo ti recept za blondies s kokosovim brašnom i tamnom čokoladom. Pripremit ćeš smjesu za desetak minuta, a onda ti samo preostaje gledati kako se peku i uživati u mirisima koji se šire kuhinjom.
Možeš ih čuvati u zatvorenoj posudi u hladnjaku do pet dana ili ih staviti u zamrzivač i izvaditi večer prije posluživanja.
Blondies s kokosom i komadićima čokolade
Sastojci:
- 250 g brašna
- 1 žličica praška za pecivo
- ½ žličice soli
- 220 g rastopljenog maslaca
- 250 g smeđeg šećera
- 1 cijelo jaje + žumanjak
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 80 g kokosovog brašna
- 80 g nasjeckane tamne čokolade
Priprema:
- Zagrij pećnicu na 180 stupnjeva. Četvrtastu posudu obloži papirom za pečenje.
- U jednoj posudi pomiješaj brašno, prašak za pecivo i sol.
- U drugoj posudi pomiješaj rastopljeni maslac sa smeđim šećerom. Izmiksaj pa dodaj jaja i ekstrakt vanilije.
- Pomiješaj pripremljenu smjesu od maslacem i suhe sastojke pa ih sjedini uz pomoć špatule ili drvene žlice.
- Na kraju ubaci kokos i nasjeckanu čokoladu.
- Tijesto prelij u pripremljeni kalup i peci otprilike 35 minuta, sve dok čačkalica kojom si probola sredinu ne izađe čista. Pričekaj da se ohlade prije rezanja!
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.