- Čak i u hladnim zimskim danima teško je odoljeti ovom slatkom iskušenju
- Riječ je o ledeno hladnoj toploj čokoladi s rajskim dodacima
- Donosimo ti recept za neobičnu verziju omiljenog napitka
Jesi li ikada popila svoju toplu čokoladu hladnu? Da, možda jesi, kad ti se slučajno ohladila i nisi bila oduševljena. Ipak, zimska klasična topla čokolada nije fenomenalna samo dok je topla, nego se u njoj može uživati i kad je ledeno hladna i predstavlja veliko zadovoljstvo uz razne dodatke poput šlaga, mini marshmallowa, čokoladnih pločica i još mnogo toga. Kladimo se da ćeš od sada često uživati u toploj čokoladi u ovoj varijanti? Evo recepta za isprobavanje…
Sastojci za 3-4 čaše:
• 350 ml punomasnog mlijeka
• 50 g čokolade sa 70% kakaovca, fino naribane ili nasjeckane
• 50 g kvalitetne mliječne čokolade, isto fino naribane ili nasjeckane
• 9-12 kockica leda
• šlag (po želji)
• preljevi po izboru
Priprema:
1. Mlijeko, otopljenu, vruću čokoladu i kockice leda stavi u blender. Sve miksaj dok se kockice leda ne usitne te sve ne postane glatka masa.
2. Sada ravnomjerno ulij ledeno hladnu čokoladu u čaše, dodaj malo šlaga po želji i ukrasi dodacima po želji.
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.