Life&style

Neobična kombinacija kokica s Nutellom zapalila je internet! Hoćeš li i ti isprobati ovaj recept?

  • Slane kokice nepobjedivi su klasik, no sve se više pojavljuju recepti u kombinaciji s drugim dodacima
  • Nas je oduševio ovaj gdje se kokicama dodaje slatka Nutella!
  • Hoćeš li ga isprobati za sljedeći movie night?

Zašto za sljedeće gledanje filma kod kuće svojim kokicama ne bi dodala jedan neuobičajen dodatak? Ovaj recept s Nutellom od tvojih će kokica napraviti savršeno slatke i ukusne grickalice.

Recept naravno potječe s društvene mreže TikTok, a kuhari i ljubitelji slatkog s TikToka dosjetili su domaćim kokicama dodati ovaj namaz od lješnjaka za finu i slatku kombinaciju.

@manhattan.ie Popcorn + Nutella = match made in heaven 🍿  #fyp #nutella #popcorn #learnontiktok ♬ original sound - Manhattan.ie

Kokice ćeš doduše morati ispeći u dubokoj tavi ili loncu, a ne jednostavno u mikrovalnoj, no sigurne smo da će krajnji rezultat biti vrijedan dodatnog truda.

Sve što će ti trebati za ovu slatku poslasticu je maslac, duboka lonac, zrna kokica i staklenka obožavane Nutelle. Za početak, prvo u tavu ili lonac dodaj maslac i Nutellu i promiješaj ih dok se ne otope i spoje u jednu finu smjesu. Pazi da ih ne pečeš na previsokoj temperaturi jer zagorena Nutella i nije baš nešto najfinije.

Ledeno hladna topla čokolada Možda vas zanima Neobična varijanta omiljenog klasika: Ledeno hladna vruća čokolada Rubrika Life&style Life&style

Zatim u lonac dodaj zrna kokica i pomiješaj ih sa smjesom od Nutelle i maslaca. Nakon što si sve dobro promiješala, poklopi lonac poklopcem i pusti kokice da se ispeku. Pazi da ne povisuješ temperaturu.

Nakon nekoliko minuta, dobit ćeš fine kokice prekrivene slatkom mješavinom čokolade, lješnjaka i maslaca koje će se sigurno svima svidjeti pa računaj na to da ih napraviš dovoljno!

 | Autor: Shutterstock Shutterstock

No, u slučaju da i nisi baš obožavateljica Nutelle, za tebe imamo drugi prijedlog, a to su kokice s Maltesers čokoladnim kuglicama. Recept za ovu poslasticu vrlo je sličan onome s Nutellom, a umjesto tog slatkog dodatka u tavu ili lonac je potrebno ubaciti Maltesers čokoladne kuglice!

Koktel od kokica Možda vas zanima Koktel od kokica? Zvuči bizarno ali će 100% oduševiti i tebe i tvoje goste Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Shutterstock

Komentari 0