- Peći kolače u vrućim ljetnim danima? Hm, ako je moguće, radije ne bismo, zar ne?
- Međutim, to nije problem – postoje fenomenalne slastice koje ne moraš peći
- Jedna od njih je ova torta sa svježim ribizom, kremom od sira - i kokosom!
Kad u ljeti mislimo na voće, mislimo na jedno: svježe bobice! Svejedno je li riječ o jagodama (još ih ima na tržnicama, zahvaljujući sorti mjesečarke koje rode cijelo ljeto), malinama, ribizu, kupinama – sve nam pružaju savršeno osvježenje u toplim ljetnim danima. Za slatke kolače najbolji je ribiz. Zbog svog kiselkastog okusa izvrstan su dodatak desertima. U kombinaciji sa svježim mascarpone sirom i podlogom od kokosa (točnije od keksa s kokosom jer ne kanimo ništa peći, sjećaš se?) ova torta garantirano je favorit uz poslijepodnevnu kavu.
Sastojci:
Za biskvit:
• 25 g maslaca
• 225 g keksa s kokosom
5 g ribanog kokosa (brašno od kokosa)
Za kremu:
• 300 g ribiza
• 125 g šećera
• 2 pakiranja učvršćivača za šlag
• 500 g mascarpone sira
• 500 g svježeg sira
• 125 g vrhnja za šlag
Priprema
1. Rastopi maslac u lončiću te ostavi da se ohladi. Za to vrijeme fino razmrvi dvopek te pomiješaj s kokosovim brašnom i rastopljenim maslacem.
2. Stavi smjesu u kalup za tortu promjera 26 cm te utisni da dobiješ kompaktnu podlogu za kolač. Stavi na 30 minuta u hladnjak da se stisne.
3. Operi ribiz, nekoliko komada ostavi po strani, a preostale bobice očisti.
4. Pomiješaj šećer i učvršćivač za šlag.
5. Pomiješaj mascarpone i svježi sir. Polako umiješaj ribiz. Potom stuci vrhnje u šlag te također umiješaj.
6. Stavi gotovu kremu na biskvit te zagladi. Stavi potom na dva do tri sata u hladnjak.
7. Izvadi tortu iz prstena te ukrasi ribizom.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.