Life&style
Salata od krumpira s jagodama

Neobičan, ali vrlo ukusan prilog za roštilj: salata od krumpira s jagodama

  • Još uvijek ti nedostaje prilog za večeru s roštilja? 
  • Željela bi poslužiti nešto fino, a novo i originalno?
  • Onda bi svakako trebala probati ovu ukusnu salatu od jagoda i krumpira

Salata od krumpira ne samo da je dobrog okusa, nego je i sjajan dodatak jelima s roštilja. U ovom je receptu na originalan način zaokružena s našim omiljenim sezonskim voćem, jagodama. Uz malo rikole, vlasca i kremastog preljeva, cijela stvar postaje ljetni hit. 

Sastojci za 4 porcije:

• 800 g krumpira

• 1 vezica vlasca

• 250 ml vrhnja (biljnog) za kuhanje

• 100 g rikole

• 250 g jagoda

• 25 g sjemena suncokreta i bundeve

• režnjić češnjaka

• 1 žlica octa

• sol

• papar

Ovaj sastojak rijetko tko stavlja u salatu, a svakoj sjajno oplemeni okus

 | Autor: Rama Rama

Priprema

1. Operi krumpir, prereži na pola ili četvrtinu (ovisno o veličini) te kuhaj zajedno s korom u slanoj vodi. Ostavi da se ohladi.

2. U međuvremenu nareži vlasac na kolutiće pa pomiješaj s vrhnjem i istisnutim češnjakom u preljev. Začini po ukusu sa 1/2 žličice soli, paprom i žlicom octa. Sjemenke suncokreta i bundeve prži na tavi bez masnoće dok ne počnu mirisati.

3. Očisti rikolu, odreži tvrde peteljke, a ostatak natrgaj na komade veličine zalogaja.

4. Prereži jagode ili nareži na četvrtine ili osmine (ovisno o veličini).

5. Pomiješaj krumpir s preljevom.

6. Prije posluživanja umiješaj rikolu, pržene sjemenke i jagode u krumpir salatu - izdašna salata od krumpira s jagodama je gotova!

Najbolji ljetni recept s krumpirom - toliko lagan da možeš s njim i mršavjeti!

Photo: Shutterstock

Komentari 0