Life&style
Evo kako sama možeš očistiti klimatizacijski uređaj

Ne trebaš plaćati, evo kako ćeš sama očistiti klima uređaj u pet jednostavnih koraka

  • Radi zdravlja ukućana nužno je redovito čistiti klimatizacijski uređaj te održavati filter
  • Međutim, za to ti nije nužan majstor (i veliki račun za obično čišćenje)
  • Otkrit ćemo ti kako ćeš u pet jednostavnih koraka očistiti svoj klimatizacijsku uređaj

U današnje je vrijeme klimatizacijski uređaj dio gotovo svakog kućanstva. Međutim, nemoj čekati velike vrućine kako bi ga prvi put „probno“ uključila. Kako bi klimatizacijski uređaj fino radio te bio dobar za tvoje zdravlje, obvezno ga prije svake ljetne sezone trebaš temeljito očistiti izvana, a osobito iznutra. Zamisli samo što se sve sakupilo u filteru i stajalo unutra tijekom svih hladnih mjeseci…

Ova žena je sve začudila metodom čišćenja štednjaka, ali ona tvrdi da njoj jako pomaže

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by SAE Group (@sae_group)

Dakle, već sada možeš odvojiti malo vremena i dobro očistiti svoj klimatizacijski uređaj. I bez brige: možda ti se to na prvu pomisao čini kompliciranim, ali doista nije. Samo slijedi ovih pet jednostavnih koraka:

1. Najprije se pobrini za vlastitu sigurnost pa uređaj isključi iz struje.

2. Zatim skini prednju masku klime. Obično se skida vrlo lako, jednostavnim potezanjem prema sebi. Na nekim je uređajima maska ipak pričvršćena vijcima pa u tom slučaju, naravno, skini je s pomoću odvijača.

Možda vas zanima Ako perilicu rublja imaš 5 godina, znaš li koliko si je puta do sad već morala očistiti? Rubrika Life&style Life&style

3. Sada vjerojatno gledaš u filter, koji se nalazi iza prednje maske uređaja. Jednostavno ga izvadi, ali pazi na eventualne oštre stvari koje bi mogle biti iza njega.

4. Odnesi filter do sudopera ili kade. Neovisno o količini prljavštine koja je unutra, najobičnije ispiranje toplom vodom trebalo bi biti sasvim dovoljno. Možeš upotrijebiti i sapun ili deterdžent za rublje te potom iščetkati četkicom za zube.

5. Filter mora biti potpuno suh prije nego što ga vratiš na početnu poziciju. Stavi ga na isto mjesto s kojeg si ga skinula. Obično se čuje „klik“ koji sugerira da je pravilno postavljen. 

 

Maja Šuput u svom prvom javnom nastupu nakon poroda za novi broj miss7 magazina otkriva otkud je došla ideja da se sin zove Bloom

 

Photo: Shutterstock

Komentari 0