- Čišćenje ploče za kuhanje jedan je od najmanje omiljenih poslova
- Dobro znamo da je najbolje odmah očistiti štednjak čim padne na njega i mala kap
- Ali, to ne radimo uvijek – stoga odjednom imamo neuglednu ploču za kuhanje kojoj je potrebno potpuno čišćenje - i to što prije!
Riječ je o čišćenju rešetki ploče za kuhanje, namakanju gumba, brisanju stražnje ploče i, naravno, čišćenju same ploče za kuhanje.
Mnogi tvrde kako je najbolje sredstvo za čišćenje i uklanjanje masnoće zapravo samo deterdžent i voda. Jednostavno je, ali učinkovito i uvijek je pri ruci.
Ali, nedavno se pojavio na Internetu savjet jedne domaćice koja tvrdi sljedeće: „Prije nego što posegnem za spužvom i deterdžentom, prvo napravim još jednu stvar, koja uključuje pomalo nekonvencionalan alat: moj usisavač!“
Zašto (i kako) koristiti usisavač za čišćenje štednjaka
Čini nam se da je ploča za kuhanje uvijek posuta mrvicama i suhim komadićima riže i začinskog bilja te nestalim komadićima musla. Događa li se to i tebi? Pokušaj čišćenja površine vodom i deterdžentom, bez prethodnog uklanjanja svih mrvica, pomalo je poput brisanja podova prije čišćenja – nastaju mokri komadi koji se guraju posvuda.
Kako bi se to izbjeglo, tvrdi domaćica, prije pranja uvijek najprije usisavanjem očisti ploče za kuhanje. „Koristim dodatak s četkom na usisavaču, ali ako imaš ručni usisavač i on će raditi. Uklanjam rešetke, a zatim četkom nekoliko puta pređem preko ploče za kuhanje dok više nema mrvica. Kad završim s usisavanjem, napadam ploču štednjaka deterdžentom za posuđe, toplom vodom i spužvom.“
POGLEDAJ VIDEO: Znaš li da si genijalna?
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.