Life&style

Ne treba ti pun neseser, ovo je 10 kozmetičkih preparata koji su ti sad stvarno potrebni

  • Uživamo u razgledavanju i kupnji beauty noviteta
  • No, za ljeto ti ne treba prepun neseser da bi izgledala vrhunski
  • Sklonivši se od ljetne žege, prošetali smo rashlađenim Westgateom i u tamošnjem Mülleru, dm-u, Farmaciji i BIPI pronašli 10 preparata koji će pokriti svaku tvoju beauty potrebu

Istina je da nas nedodoljivo privlače svi ti beauty noviteti koji stalno stižu u drogerije i parfumerije kojima tako teško odolijevamo, a ako si poput nas, znači da je tvoja kupaonica i kozmetička torbica preplavljena kozmetikom. No, pitanje je, koristimo li doista sve te nijanse ruževa, pudere za obrve i 17 rumenila koje smo nakrcali u svoj beauty arsenal? Velika je vjerojatnost da ne, istraživanja pokazuju da koristimo samo 25 posto komada iz svog (također prepunog) ormara, a slično je i sa stvarima iz kupaonskog ormarića. No, nećemo se odreći tog veselja da kupimo još jedno svjetlucavo rumenilo koje tako laska našem tenu, ali ljeti je kozmetički minimalizam poželjan jer ne samo da treba pustiti kožu da malo 'prodiše', već i da, ako i vikendom znaš skoknuti na more, ne gubiš vrijeme na pakiranje ili dugotrajno šminkanje, već da se što prije zaputiš na obalu i uživaš. A da bismo ti što više olakšali tu misiju, izdvojili smo 10 beauty proizvoda koji ti stvarno trebaju da zablistaš ovih dana i koji će tvoje lice i kosu održavati u top formi. Krenimo! 

1. Njega lica - 4 moćna igrača

Znamo, znamo previše su primamljive sve te kremice, losioni, serumi, pilinzi...ali, ovdje govorimo o ljetnom minimalizmu, no ne i kompromisu. Tvoja koža treba biti jako dobro nahranjena i zaštićena kako bi se othrvala suncu, soli i vrućini i na to treba paziti, ali isto tako, ne treba ti mnoštvo preparata. Ono što treba biti temelj tvoje ljetne beauty rutine je, pogodila si krema s SPF-om koji će dobro štititi tvoju kožu od najgoreg uzročnika starenja - sunčevh zraka. Također, tvojoj koži treba vlage jer to što ti je lice mokro od znoja ne znači da tvoja koža ne treba dozu hidratacije, baš naprotiv. Zato je hidratantna krema s visokim zaštitnim faktorom ljetni imperativ, ali, ako želiš napraviti još korak dalje, onda je tonirana hidratantna krema sa SPF-om najbolji izbor. Dakle, u jednom potezu ćeš imati super zaštitu, njegu i prekrivanje sitnih nepravilnosti jer ljeto je iznimno doba u kojemu ne trebaš teške pudere već samo malo izjednačiti ten i ekspres zablistati. 

 | Autor:

Eucerin, Eucerin Photoaging Control CC tonirana krema za zaštitu lica od sunca, 176 kn; Guerlain, Abeille Royale Double R Renew & Repair Serum, 50 ml, 1399 kn; sve u Westgateu

 

A iako je ljetna fjaka na snazi, ne znači da trebaš zanemariti i njegu kože. Tvojoj koži uz zaštitu treba i dodatna porcija njegujućih tvari jer je izložena prilično grubim vanjskim utjecajima, a još ako dodamo veću sklonost osvježavanju ljetnim koktelima i partijanju do sitnih sati, onda trebaš malo snažniju pomoć. To će riješiti dobar serum, koncentrat hranjivih i njegujućih tvari koji će potaknuti obnovu tvoje kože - odaberi onaj koji odgovara potrebama svoje kože i kloni se svih koji reagiraju sa suncem poput retinolskih ili onih s kiselinama. Ovdje ne štedi novca, dobar serum je temelj svake njegovane kože i ne preskači s nanošenjem, svako ujutro i navečer ga nanesi prije kreme. Dakle, došli smo do trećeg moćnog saveznika kože - noćne kreme koja će dodatno nahraniti tvoju kožu i pomoći da se posljedice cijelog dana na suncu, izloženosti morskoj ili bazenskoj vodi što manje primijete. Samo, prije toga, dobro očisti lice kako bi uklonila svaki trag make upa, znoja, soli sa svoje kože kako bi se ona tijekom noći mogla dobro obnoviti. Gel, ulje, micelarna - izbor je na tebi, samo nemoj zanemariti čišćenje. I, ako slijediš prva četiri koraka, tvoja koža jesen će dočekati svježa, mlada i bez onih hiperpgmentacijskih mrlja koje mnogim ženama ostaju ružan podsjetnik na ljeto. 

 | Autor:

Nivea, MicellAir Rosegel za umivanje lica (46,90 kn); Balea Beauty Effect noćna krema za lice (42,90 kn); sve u Westgateu

 

2. Make up - brz i efikasan

Kraj je srpnja i vjerojatno si dobila već blago preplanuli ten i tvoje lice zrači zdravljem i izgleda odmorno, oči su blistavije i pogled izraženiji. Da, takav je efekt sunca na našoj koži, ako, dakako, ne pretjeramo sa sunčanjem, što, nadamo se, ti ne radiš. A taj brončani odsjaj na licu znači i da se ne moramo prekrivati slojevima make upa. Dovoljna ti je gore spomenuta tonirana krema s kojom ćeš ujednačiti ten, a onda sitne nesavršenosti prekriti korektorom koji ne smije biti guste, već laganije teksture, a vjerojatno će ti trebati ton tamniji od onog koji inače koristiš. 
Vodootporna maskara naglasit će tvoj pogled, a smeđa olovka, koja pristaje svakoj ženi, pogotovo sada kada je koža tamnija, je takav multitasker da ti uz nju stvarno ne treba puno. Ne samo da s njom možeš iscrtati liniju duž kapka, već je možeš i štapićem za uši razmrljati i napraviti smokey eye efekt. Ono što još može smeđa olovka, a crna ne je da njome možeš blago iscrtati obrve, a zatim ih dobro počešljati prema gore i - već si pod punim ljetnim make upom. Ok, možda ti još samo treba sloj sjajila za usne i to je to! 

 | Autor:

Bourjois, Healthy Mix korektor, 75 kn; essence, Long Lasting Eye Pencil - 02 Hot Chocolate, 12,99 kn;  Diego Dalla Palma, vodootporna maskara, 189 kn; Clarins Natural Lip Perfector, 145 kn, sve u Westgateu

 

3. Dva u jedan majstori za kosu

Svoju kosu pazi - na ljetnom suncu lako izgubi boju, a klor iz bazenske vode, kao i sol iz morske mogu je oštetiti, isušiti i uništiti boju. Da ne bi trebala koristiti puno proizvoda, predlažemo ti dva u jedan varijante kakvih je na tržištu danas puno. Šampon i regenerator u jednom će ti pomoći da brzo opereš kosu i da je pritom njeguješ, a sredstvo za stiliziranje neka također ima SPF. Nisi znala da to postoji? Postoji i - jako dobro djeluje. 

 | Autor:

 L'Erbolario, 2 u 1 šampon i regenerator 87 kn; Phyto Plage ulje za kosu 161 kn; sve u Westgateu 

Photo: Shutterstock/Instagram

Komentari 0