Life&style
Svekrva je ukorila dijete za stolom zbog korištenja znakovnog jezika

"Ne pričam sa svekrvom jer je rekla mojoj gluhoj kćeri da prestane koristiti znakovni jezik za večerom"

  • Svekrva i 29-godišnjakinja u svađi su još od uskrsne večere 
  • Naime, u tu je svađu bila uključena i njezina gluha 6-godišnja kćer
  • Svekrva ju je zamolila da prekine koristiti znakovni jezik jer će joj se ohladiti hrana…

Jedna je žena potražila savjet na društvenim mrežama nakon što je prestala razgovarati sa svojom svekrvom. Razlog je ovaj: svekrva je njezinoj 6-godišnjoj gluhoj kćeri rekla da prestane koristiti znakovni jezik za večerom. Međutim, to nije sve: svekrva je također vjerovala da ponašanje djevojčice ometa drugu djecu i daje loš primjer.

To je razbjesnilo 29-godišnjakinju, a ona je rekla svekrvi da jedini način na koji to može tražiti od njene kćeri jest da svi ostali uopće ne govore. Prestala je razgovarati sa svekrvom i pita se je li u krivu što je reagirala na način na koji je reagirala. Kako bi to saznala, otišla je na Reddit kako bi potražila odgovor i nepristrano mišljenje o situaciji.

Mnogi su pojedinci komentirali njenu objavu (više od 20.000), a gotovo svi su odlučili da je žena u pravu. 

via GIPHY

Naravno, nakon incidenta je suprug rekao kako njegova majka nije mislila ništa loše i da joj nije jasno zašto je to osjetljiva tema.

„Moj suprug misli da sam malo preoštra i da ja moram biti ta koja će ponuditi primirje i ispričati se“, napisala je.

Premda njezina svekrva ne razumije zašto ovo može biti vruća tema, mnoge osobe s oštećenjem sluha suočavaju se s ismijavanjem i suočavaju se s društvom koje još uvijek ne razumije koliko je teško živjeti kao gluha osoba.

Svekrva mi je očistila kupaonicu Možda vas zanima 'Svekrva mi je očistila kupaonicu dok nisam bila kod kuće. Ne znam bih li se ljutila ili sramila' Rubrika Life&style Life&style

Jedna korisnica je komentirala: „Ne mogu, a da ne osjećam da u slučaju da je ovo njezino biološko dijete koje je gluho, ne bi rekla nešto tako bezosjećajno ili implicirala da je to smetnja i loš primjer.“

Ovdje se radi o tome što njezina svekrva nije svjesna koliko gluhim osobama može biti teško komunicirati s društvom. Mnogi su u odjeljcima za komentare napisali kako je dobro da koristi znakovni jezik za stolom, jer i tako jedemo prebrzo.

Jedan korisnik s više od 4.900 glasova komentirao je: „Ionako jedemo prebrzo. Znakovni jezik između zalogaja vjerojatno je zdrava stvar.“

via GIPHY

Većina komentatora se, međutim, slaže da je žena u pravu, ali neki vjeruju da bi se trebala pomiriti sa svojom svekrvom te joj detaljno objasniti zašto je branila svoju kćer.

„Preporučio bih ti da se ispričaš za način na koji si branila svoju kćer i da joj kažeš da si 'trebala bolje razumjeti njezino ograničeno znanje o načinu na koji je moja kćer komunicirala'”, komentirao je jedan korisnik. 

Možda vas zanima Svekrve iz noćne more doista postoje – barem prema ispovijestima ovih 11 žena Rubrika Life&style Life&style
Photo: shutterstock

Komentari 0