- Dani uoči Božića svima su nam posebno dragi, i to uglavnom zahvaljujući obiteljskim okupljanjima, toplini i dekoriranju naših domova te nezaobilaznim slasticama koje obogaćuju naše blagdanske stolove
- Uvijek su nam najdraži recepti za slatke zalogaje koji su toliko ukusni da im nitko ne može odoljeti i koji su k tome toliko jednostavni da ih je baš svatko u stanju napraviti bez puno muke
- Jedan takav je i onaj za Toffifee zvjezdice od lisnatog tijesta koje će oduševiti svakoga i koje su gotove u manje od pola sata
U zimskim nas mjesecima možde ne vesele dani koji prekratko traju, (pre)niske temperature i nedostatak sunca, ali nas zato silno vesele tjedni uoči blagdana, obiteljska okupljanja, toplina i dekoriranje naših domova i, dakako, nezaobilazne slastice koje obogaćuju blagdanske stolove.
Koliko god u kolačima i ostalim slasticama uživali, i koliko god njihova priprema znala biti zabavna za cijelu obitelj, uvijek su nam najdraži recepti za slatke zalogaje koji su toliko ukusni da im nitko ne može odoljeti i koji su k tome toliko jednostavni da ih je baš svatko u stanju napraviti bez puno muke i u svega nekoliko minuta, a jedan takav je i onaj za Toffifee zvjezdice od lisnatog tijesta.
Prvi put predstavljene prije točno pola stoljeća u Njemačkoj, Toffifee su bile prvi slatkiš takve vrste u svijetu, a kombinacija hrskavog lješnjaka obavijenog karamelom, prekrivenog slasnom mliječnom čokoladom i dovršenog s kapljicom kreme od nugata pokazala se kao božanstveni spoj kojem je malo tko u stanju odoljeti. A koliko god ih voljeli, moramo priznati da su nam kao glavne zvijezde ovog prefinog i brzinskog recepta uspjele postati još draže.
Sastojci:
- Toffifee
- lisnato tijesto
- 1 jaje
- 100 g mliječne čokolade
- 100 g tamne čokolade
- drobljeni lješnjaci
Priprema:
Za pripremu ovih zvjezdica doista nikakve slastičarske ni kulinarske vještine nisu potrebne. Sve što je potrebno učiniti je razvaljati kupovno lisnato tijesto u pravokutnik te na jednu polovicu poslagati Toffifee, a zatim ih preklopiti drugom polovicom.
Nakon toga, kalupom u obliku zvjezdice režemo tijesto oko svake Toffifee te sa svih strana vilicom utiskujemo tijesto kako bi se oba sloja čvrsto povezala, premažemo zvjezdice jajem i stavimo ih peći 15-ak minuta na 200 stupnjeva.
Dok se zvjezdice peku, nasjeckamo lješnjake, a tamnu i mliječnu čokoladu zajedno rastopimo na pari.
Kada se zvjezdice ispeku i malo ohlade, prošaramo ih topljenom čokoladom i pospemo drobljenim lješnjacima.
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
manfred
Komentiraj, znaš da želiš!
Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.