Life&style

Ne da ti se smrzavati na Adventu? Evo 5 kafića s neodoljivom božićnom atmosferom (nije Finjak!)

Posjetila sam kafiće u Zagrebu koji su se posebno potrudili stvoriti pravu božićnu atmosferu i uvjerila se da Advent nije jedino mjesto za uživanje ovih dana - ima i toplijih

Početkom prosinca Zagreb se pretvorio u mjesto kao iz božićnih bajki. Gotovo na svakom koraku prate nas božićni duh i blagdanska atmosfera, ali (uvijek postoji ali!) božićnu čaroliju narušavaju velike gužve i hladnoća, naravno! 

Možda vas zanima Ho-ho-ho! Znamo u kojem kafiću već sada možeš uroniti u božićnu bajku! Rubrika Life&style Life&style

Ipak, u Zagrebu postoje mjesta koja u potpunosti odišu božićnim ugođajem i na kojima na toplome možeš uživati u blagdanskom okruženju. Vjerujem kako je već svima poznato da je Zagrepčanima omiljeno blagdansko okupljalište Caffe Bar Finjak, koji iz godine u godinu izgleda sve ljepše i bajkovitije. Usudila bih se reći i da nema konkurenciju. Kako je ovo mjesto većini već jako dobro poznato, nisam ga stavila na svoju listu mjesta s božićnim ugođajem

Supercaffé

Ovaj kafić ima zatvorenu staklenu terasu u kojoj vlada pravo božićno raspoloženje. Doslovno sam se osjećala kao u kući Djeda Mraza. Od kamina ukrašenog božićnim detaljima do različitih božićnih ukrasa, sve je stvaralo pravi božićni ugođaj. Ono što mi se posebno svidjelo kod ovog mjesta je to što je u samom srcu Zagreba na adresi Preobraženska 3.

 | Autor: miss7 miss7

Dok sam uživala u kuhanom vinu u toplini ovog božićnog ambijenta, imala sam osjećaj i kao da sam na Adventu jer su okolo adventske kućice, a i sam kafić ima svoju Super kućicu sa super ponudom u kojoj se može naručiti i hrana. Ovo mjesto preporučila bih svima koji vole Advent, ali nisu ljubitelji hladnoće. 

 | Autor: miss7 miss7

Hugo's Bar

Božićna bajka ove je godine i na adresi Jarunska 5 u Hugo's Baru. Cijeli prostor prekrile su tisuće lampica zbog čega izgleda i više nego čarobno. Osim prekrasnog interijera, imaju i odličnu zimsku ponudu pića pa tako možeš kušati zimske koktele Captain's Punch, Winter Grog, Gin Toddy i Aperol Punch, kao i bijelo ili crno kuhano vino. Ako si više tip za kave, možeš probati i njihov Latte macchiato (čokoladni keks, medenjak, prženi lješnjaci, slana karamela) i vruću čokoladu (malina, kokos, banana).

 | Autor: miss7 miss7

U baru su pazili i na najsitnije detalje tako da su u svakom kutku božićni ukrasi. Osim toga, postavljena je i mala zimska šuma u kojoj se nalazi desetak borova prekrivenih umjetnim snijegom. Na ovom sam se mjestu osjećala kao da sam u zimskoj magičnoj zemlji

 | Autor: miss7 miss7

Možda vas zanima Na ovom mjestu u Zagrebu osjećale smo se poput Kevina u New Yorku Rubrika Life&style Life&style

Greenery Procaffe

Ovo mjesto otvorilo je svoja vrata u Vukovarskoj ulici na broju 52e tek ove godine pa po prvi puta imaju božićni ambijent. Ono po čemu se ovo mjesto najviše ističe svakako su njihove kave sa slikom ili porukom. Za takvu kavu potrebno je skinuti njihovu aplikaciju, odabrati jednu od ponuđenih fotografija ili učitati svoju i kava je za nekoliko minuta spremna. Pa, može li dan bolje započeti nego kavom s božićnim motivima?!

 | Autor: miss7 miss7

Moram priznati da su me osim "božićnom kavom", oduševili i uređenjem prostora u božićnom duhu. Nekako je ovim mjestom vladala toplina i osjećaj doma. I ovdje su pazili na sve detalje i pažljivo su dekorirali svaki kutak. Svakako preporučujem ovo mjesto za najljepši početak dana! 

 | Autor: miss7 miss7

Magnolia slastice

I šećer na kraju! Nikako nisam mogla zaobići ni slatku božićnu priču u Gundulićevoj 4. Na prvu me odmah oduševio prekrasni božićni izlog, a potom i unutrašnji ambijent. Nikako nisam mogla odoljeti muffinu u obliku Djeda Mraza. Nije li presladak?!

 | Autor: miss7 miss7

No, vratimo se božićnom izlogu u kojemu stoji velika torta s motivom Orašara, imitacija šarenih štapića u velikim dimenzijama i velike zlatne božićne kuglice. Ostatak prostora također je ukrašen figurama popularnog Orašara, a dekoraciji prostora pridonose i božićni kolači kao što su kuglof, muffini s motivima Djeda Mraza i kuglica za bor... Mislim da nema boljega mjesta u gradu za slatki zalogaj u božićnom ambijentu

Photo: miss7
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • Veze_bez

    Tko tebi plaća sve te gluposti da pišeš o njima ?