Life&style
Zaposlena djevojka

Natapirane fudbalerke i sakoi s jastučićima dobar su razlog da Zaposlenu djevojku pogledamo prije remakea filma

  • Tko je dovoljno star da se sjeća Zaposlene djevojke s Melanie Griffith i Harrisonom Fordom sjeća je se, vjerojatno s nostalgijom - sladak film o pametnoj curi iz radničke klase koja se probija u svijetu korporacija i napokon uspije
  • Tko je rođen u 90-ima i kasnije vjerojatno će vrištati od smijeha na te natapirane frizure i podstavljena ramena
  • Moda 80-ih ovdje je u punom zamahu i nadamo se da će Hollywood biti dovoljno pametan da i novu verziju smjesti u to desetljeće grozne mode inače će ubiti pola zabave

Romantična komedija Mike Nicholsa iz 1988. "Zaposlena djevojka" kultni je klasik – slatka priča o tajnici Tess koja radi na Staten Islandu. Glumila ju je Melanie Griffith, koja do boli natapirane kose i u sakoima s podstavljenim ramenima (što je svakako u 80-ima bio pokazatelj vrhunskog stila i otmjenosti) pokušava oponašati svoju moćnu šeficu ne bi li kao i ona bila uspješna. 

Zaposlena djevojka | Autor: Pr Pr

S obzirom na pravu invaziju nastavaka odnosno reizdanja filmova iz 80-ih za čime je Hollywood očito poludio (Prljavi ples, Fatalna privlačnost, Flashdance) ne čudi ni ponovno osmišljavanje korporativne priče o Pepeljugi. Ono što bi, međutim, moglo iznenaditi jest da bi se u njemu trebala pojaviti 30-godišnja Selena Gomez zvijezda koja će predvoditi projekt nije jedna od glumačke postave originalnog filma. Umjesto toga, to je 30-godišnja Selena Gomez - 20th Century potvrdio je da su pregovori u završnoj fazi. Iz prave postave neće sudjelovati nitko. Jer imaju 100 godina?

Možda vas zanima Vraća se 'Plavuša s Harvarda' nakon 20 godina, a i ovih 6 romantičnih komedija zaslužuju svoj nastavak Rubrika Life&style Life&style

Ilana Peña, kreatorica Disney+-ovog "Dnevnika budućeg predsjednika" i scenaristica na "Crazy Ex-Girlfriend" piše scenarij, redatelj se ne zna niti koliko će se radnja razlikovati od izvornika. I koju bi ulogu Gomezova uopće imala? Bi li glumila skromnu Tess, uglađenu Katharine ili Cyn, Tessinu najbolju prijateljicu, koju je prethodno utjelovila Joan Cusack? A tko će od karizmatičnog Harrisona Forda naslijediti ulogu Jacka, poletnog direktora koji privlači Tess?

Zaposlena djevojka | Autor: Pr Pr

Čak i ako je Zaposlena djevojka bila u kinima prije nego što se Gomez rodila, njezino zanimanje za fil govori o njegovoj aktualnosti i danas, o mladim ženama koje se i dalje suočavaju spreprekama pri napredovanju. Tako Tess, unatoč dobrom instinktu za financijama nema podršku muških kolega. Nosi se sa seksističkim ponašanjem ljigavih kolega (Oliver Platt i Kevin Spacja) kao što samo cura iz radničke klase zna, zbog čega toga dobiva otkaz.

Zaposlena djevojka | Autor: Pr Pr

Podršku ipak nalazi u šefici, a usput dobiva i nekoliko savjeta o tome kako popraviti svoj stil - riješiti se neukusnog nakita, šminke, velike kose i dječjeg glasa. No kako god se remake razvijao, nadamo se da kostime – koji su u originalu varirali od elegantnih odijela i svečanih haljina ukrašenih draguljima do luksuznih balonera uparenih s tenisicama – neće mijenjati i da će biti senzacionalni. 80-e ponovno udaraju!

Photo: Pr

Komentari 0