Life&style

Nasmijat će te do suza! Ovo je top 10 filmova s kojima nećeš pogriješiti ove božićne blagdane

  • Čim zagazimo u studeni, znamo – vrijeme je za blagdansku sezonu!
  • Vjerojatno ćeš i ove godine uživati u pripremama, a pomoći ćemo ti i mi inspiracijom za najzabavnije minute
  • Napravili smo popis najsmješnijih božićnih filova koji će oraspoložiti sve generacije

Kao što svi znaju, sezona blagdana samo što nije počela. Ove godine ugođaj kakav samo može pružiti najčarobnije razdoblje u godini možda očekujemo više nego ikada. Zato popis filmova koji će se naći na ovogodišnjem blagdanskom repertoaru uopće nije loša ideja, zar ne? I dok postoje oni klasici koji nas uspiju još više raznježiti i donijeti nam ugođaj bijelog Božića, ponekad će uz zamatanje darova ili ispijanje vruće čokolade najbolje sjesti filmske minute koje će nas nasmijati do suza

Možda vas zanima Netflix izbacio trailer za božićnu filmsku poslasticu, a nasmijat će nas simpatičan glumački i privatni par Rubrika Life&style Life&style

Srećom, postoji mnoštvo već kultnih božićnih smiješnih filmova od kojih se ne možemo nikada umoriti. Evo popisa: 

Čudesan Božić (The Santa Clause, 1994)

Ova komedija govori o tome kako se slučajni prolaznik Scott snalazi u ulozi Djeda Božićnjaka koju preuzima nakon što je pravi djedica pao s krova i ozlijedio se. 

Vilenjak (Elf, 2003)

Božićna poslastica prati život Buddyja (Will Farrell) koji je kao beba zalutao u torbu s igračkama Djeda Božićnjaka da bi naposljetku završio u njegovom domu, na Sjevernom polu, gdje je odgojen kao vilenjak.

Luda božićna zvona (Jingle all the Way, 1996)

Zabavan film s Arnold Schwarzeneggerom prikazuje sve vratolomije koje prezaposleni otac mora proći kako bi nabavio igračke za sina na Badnjak.

Možda vas zanima Uskoro stiže božićni film u kojem Dolly Parton glumi anđela - i zaplet nam se baš sviđa Rubrika Life&style Life&style

Tulum prije Božića (The Night Before, 2015)

Nećeš ni pogriješiti s urnebesnom komedijom o trojici prijatelja koji još od ranog djetinjstva Božiće provide skupa. No, došlo je vrijeme kada postaju pravi muškarci i zato moraju prirediti posljednji – i to najveći, najraskalašeniji tulum kojeg neće nikad zaboraviti.

Kako je Grinch ukrao Božić (How the Grinch Stole Christmas, 2000)

Ovo je već kultna božićna priča, a za izvrsnu ekranizaciju i zabavne minute pobrinuo se Jim Carry u glavnoj ulozi zlokobnog Grincha. 

Najluđi Božić (National Lampoon's Christmas Vacation, 1989)

Urnebesni klasik prikazuje četveročlanu obitelj koju je ulovilo božićno ludilo, a još je jedna u nizu genijalnih komedija o obitelji  Griswold gdje su uloge ponijeli sjajni i vrlo omiljeni američki komičari  Chevy Chase i Beverly D'Angelo.

Možda vas zanima Novi trend božićnog drvca idealan je manje prostore i tako praktičan Rubrika Life&style Life&style

Dolazim kući za Božić (I’ll Be Home For Christmas, 1998)

U ovoj zabavnoj komediji Jonathan Taylor Thomas kreće na uzbudljivo putovanje kući za Božić. Naravno, ono će biti dugo i komplicirano te prepuno trenutaka koji će te nasmijati do suza.

Noelle (2019)

Disneyjeva božićna komedija s Annom Kendrick prikazuje simpatičnu priču u o Noelle, kćeri Djeda Božićnjaka, koja će nakon što njezin brat nestane na Badnjak, morati otići u stvarni svijet u kojem nikad nije bila kako bi ga pronašla i spasila Božić.

Sam u kući (Home Alone, 1990)

Jedan od najunosnijih i najpopularnijih filmova svih vremena zabavna je božićna komedija Sam u kući. Osim što će zgode malog Kevina, koji ostane sasvim sam za vrijeme blagdana u obiteljskom domu u Chicagu, nasmijati i najzahtjevniju publiku, originalna priča sigurno se potaknuti i na razmišljanje o važnosti obiteljskog zajedništva. 

Možda vas zanima Božić je stigao u Zara Home! Ove dekoracije bismo rado imale u svome domu Rubrika Life&style Life&style

Božićna priča (A Christmas Story) 1983.

Obiteljska komedija snimljena je prema romanu Jeana Shepherda "In God We Trust, All Others Pay Cash", a po mnogima pripada kategoriji najboljih božićnih filmova.

Photo: Pinterest

Komentari 0