Life&style

Napravi vruću čokoladu bolju od svih u kafićima

Vruća čokolada najbolja je prijateljica (osim, naravno tvoje najbolje prijateljice) svim ženama koje muče zimska depresija i hladnoća i svim onima koje obožavaju čokoladu. A ova je najbolja!

Nije li vruća čokolada nešto najbolje što nam zima donosi? Ako si ovisnica, bankrotirat ćeš piješ li ju stalno vani, po kafićima. A u nekima je ni ne rade kako spada, već od instant pripravaka. Kod kuće, možeš izabrati najbolje sastojke, dodavati i oduzimati okuse i začine po volji... Ukratko, udovoljiti si. Evo osnovni recept - koji se uvijek može nadograditi. Kao što ćeš i otkriti na kraju.

1. Zagrij u posudi otprilike 150 ml mlijeka na srednje jakoj vatri pa umiješaj naribanu čokoladu. Nastavi miješati dok se čokolada potpuno ne otopi, pa tada ulij preostalo mlijeko i slatko vrhnje. 

2. Nastavi zagrijavati dok napitak ne postane vruć, ali ne smije zakipiti, a zatim dodaj cimet i trunčicu soli. Probaj, doradi okus ako je potrebno. Za pjenušav kraj, snažno umuti prije ulijevanja u šalice i posluži. 

Možda vas zanima 3 zagrebačka kafića s najboljim vrućim čokoladama Rubrika Life&style Life&style

 Sastojci za dvoje: tebe i najbolju frendicu, tebe i dragog, tebe i... još jedna šalica za tebe

450 ml punomasnog mlijeka
70 g čokolade sa 70% kakaovca, fino naribane ili nasjeckane
30 g kvalitetne mliječne čokolade, isto fino naribane ili nasjeckane
75 ml slatkog vrhnja
¼ žličice cimeta u prahu
malčice soli

 | Autor: Thinkstock / Spencer Davies Thinkstock / Spencer Davies

Dodaci za sladokusce (i one koji žele svoju vruću čokoladu fotkati za Instagram):

Po porciji:

0,3 dl viskija ili brendija

1,5 dl šlaga

marshmallow kolačići (koliko ti paše)

čokoladni preljev

2 cimeta u štapiću

anis u prahu, a zvijezdice anisa za ukras

I što god ti još padne namapet, a fino ti je...

Photo: Thinkstock / Spencer Davies

Komentari 0