Life&style

Napravi kompletan jesenski detox u samo 6 koraka

Donosimo naših 6 najdražih "alata" koje ćemo koristiti već od sutra s ciljem da započnemo jesen kako spada...

Ok, svi smo se vratili s G.O. i krajnje je vrijeme za povratak svakodnevici i radnim obavezama. Vrlo vjerojatno ti ljeto i nije bila sezona u kojoj si se pravilno hranila, pravilno vježbala, pravilno živjela. Prema tome, sigurno će te razveseliti činjenica da se uz pomoć nekoliko malih promjena možeš dugoročno riješiti toksina i punom parom krenuti u osvajanje jeseni!

Pravilna hidratizacija

Ravnomjerno konzumiranje vode kroz dan dopušta tijelu da najbolje iskoristi ovaj eliksir prirode u svoju korist, stoga pij vodu i između obroka. Mayo klinika preporučuje dozu od 9 čaša vode dnevno za žene i 11 čaša za muškarce, ali naravno, mnogo toga utječe na hidrataciju. Ako vježbaš, piješ puno kofeina ili planiraš provesti dan na suncu - svakako povećaj unos vode. Prednosti vode za naš organizam su beskrajne: detoksikacija, gubitak težine, smanjen osjećaj slabosti, prevencija glavobolje te bolja probava. 

"Pametna" voda

Voda s limunom odlična je zamjena za sokove. Limuni se, iako po prirodi kiseli, u našem tijelu pretvaraju u alkaloide. Preporučujemo da ujutro na tašte popiješ toplu ili mlaku vodu s limunom koja će tijelo hidratizirati i pritom pročistiti jetru. 

 

 

Objavu dijeli Detox Water (@detoxwater)

Dodaj kokosovo ulje

Započni ili završi dan s jednom žlicom kokosovog ulja. Poznato je po tome da ubrzava metabolizam i regulira rast Candide u tijelu, a odličan je dodatak i kavi, čaju ili smoothieju. 

Post od 12 sati 

Najidealnije bi bilo da između večere i doručka postiš punih 12 sati. Prvih 6-8 sati nakon večere naše je tijelo fokusirano na probavljanje hrane, a zadnjih 4 sata posvećuje se čišćenju organizma te je upravo to vrijeme najefektivnije za sagorijevanje masnoća. 

 

Spavanje u potpunoj tami

Velika većina nas nije ni svjesna svih predivnih beneficija sna i nažalost ne iskorištavamo ga dovoljno. Investiraj u tamne zavjese i zaustavi jutarnje svijetlo koje te budi (uključujući i uličnu rasvjetu, mobitel ili TV). Prednosti sna su: reguliranje hormona, suzbijanje apetita, ublažavanje razine stresa, snižavanje stupnja depresije, poticanje kreativnosti te poboljšanje pamćenja i sveukupnog pozitivnog pogleda na život.

Suho četkanje kože

Samo odvoji nekoliko minuta kako bi očetkala kožu ili ujutro ili uvečer (najbolje bi bilo prije tuširanja). Uklanjanje mrtvih stanica s površine kože itekako je važno za detox tijela te stimulaciju protoka krvi u tijelu. A da ne spominjemo činjenicu da ovako pojačavaš limfnu drenažu koja potencijalno može reducirati celulit!

Photo: Instagram

Komentari 0