Life&style

'Nasljeđe' nam je ušlo u 10 najboljih završetaka serija ikad, a ovo je preostalih devet...

  • U nedjelju je završila jedna od najboljih serija u posljednjih dvadesetak godina
  • Međutim, serija 'Nasljeđe' nije razočarala fanove svojim grandioznim raspletom i završnim scenama u posljednjoj epizodi, za koju se već sada priča kako je jedan od najgrandioznijih finala ikada 
  • Pogledaj listu najboljih završetka serija, od 'Nasljeđa' do 'Na putu prema dolje'
  • Pročitaj više: Završila je jedna od najpopularnijih serija ikad - Shakespearijansko remek djelo našeg vremena

Serije rijetko imaju savršen kraj. Možda su trajale toliko dugo da završetak dolazi kao olakšanje, možda je scenaristima ponestalo ideja do finala sezone ili možda zaključak serije jednostavno nije ispunio očekivanja obožavatelja. Međutim, neke serije su imale savršen finale! Pogledaj naše favorite …

'Nasljeđe' (Succession)

Tragičan, duboko nezadovoljavajući, ali logičan i iskreno nevjerojatan završetak o kojem će obožavatelji pričati godinama, pokazuje troje braće i sestara Roy koji su ostali bez ključeva Kraljevstva, dopuštajući svojim željama i slabostima da stanu na put njihovom krajnjem cilju - preuzimanju tvrtke njihova oca. Dok se Roman vraća svojim bezbrižnim stazama opijanja s ironiziranim osmijehom slomljenog srca, Shiv je ostala tek supruga izvršnog direktora, a ne sama izvršna direktorica, dok je Kendall ostao ožalošćen i sam.

'Amerikanci' (The Americans)

Nakon šest sezona, u finalu špijunskog trilera o ruskoj agentici Jennings razotkrivena je njena krinka - izvanrednim sučeljavanjem s prijateljskim FBI agentom iz susjedstva, Stanom. U bijegu na sigurno u Rusiju, Elizabeth i Phillip moraju žrtvovati sve kako bi se vratili tamo, uključujući i to da možda nikada više neće vidjeti svoju djecu...

'Žica' (The Wire)

'Žica' je kultna serija, a finale nije iznevjerilo fanove. Dok je McNulty prisiljen povući se iz policijskih snaga (pomalo osramoćen jer je glumio serijskog ubojicu), uživa u svojoj zabavi za umirovljenje prije nego što se pomiri s Beadie, s time da je njegova intenzivna strast prema poslu konačno završena.

Međutim, drugi su 'krajevi' manje ugodni, pokazujući kako problem kriminala u Baltimoreu nikada neće završiti, jer mladi Michael upada u pljačku s Omarom, a Dukie pada u ovisnost, oponašajući Bubblesove doživotne probleme ovisnosti. Trenutak koji daje najviše nade u finalu jest prikaz kako se Bubbles konačno oslobađa svoje ovisnosti, zadržava posao i postaje aktivni član anonimnih narkomana. Kroz seriju mu povremeno pomaže sestra, koja ga ne pušta k sebi iz podruma kad boravi kod nje. Međutim, na kraju finala, otvara vrata podruma, želeći mu dobrodošlicu natrag u svoj život.

Možda vas zanima Završila je jedna od najpopularnijih serija ikad: Shakespearijansko remek djelo našeg vremena Rubrika Life&style Life&style

'Parkovi i rekreacija' (Parks and recreations)

Dok se Leslie Knopp priprema za svoju budućnost, vidimo točno što se događa ekipi 'Parkova i rekreacije' i njihovoj budućnosti, koja je smiješna, slatka i zabavna - uključujući veliki nagovještaj da će Leslie jednog dana postati predsjednica Sjedinjenih Država. 

'Na putu prema dolje' (Breaking Bad)

Kraj kultne serije 'Na putu prema dolje' bio je neizbježan, ali i zadovoljavajući. Nakon što je spasio Jesseja Pinkmana tako što je ubio Jacka i neonaciste, Walter White zvani Heisenberg ostavljen je da umre u laboratoriju meta u kojem je sve započelo, dok je Jesse konačno uspio pobjeći zauvijek (dobro, do prvog spin-offa).

'Dobro mjesto' (The Good Place)

Premda je serija mjestimično bila zamorna, finale je dalo sve naznake da su scenaristi od početka točno znali što će se dogoditi. Posljednji izlet za Eleanor, Chidi, Tahani i Jasona pokazuje kako konačno uživaju u svom zagrobnom životu na 'dobrom mjestu', prije nego što su svi pojedinačno odlučili nastaviti dalje. Iznenađujuće dirljiv završetak učinio je ovu komediju doista sjajnom.

'Momci s Madisona' (Mad Men)

Serija 'Momci s Madisona' smještena je u 60-te godine 20. stoljeća i prati put uspješnog menadžera i velikog zavodnika Dona Drapera i njegovih kolega iz uspješne njujorške agencije 'Sterling Cooper', među kojima su naivna tajnica Peggy, zatim Roger, hladni i odmjereni direktor i vlasnik agencije, Pete, mladi ambiciozni menadžer, Betty, prototip uzorne majke iz predgrađa i inteligentna Joan Holloway kao glavna tajnica agencije.

Završetak serije 'Momci s Medisona' smatra se jednim od najboljih finala u povijesti televizije i to nimalo nije pretjerana tvrdnja. Dona Drapera tuđa je nevolja prisilila da se suoči s vlastitom pa je guru reklamnog biznisa završio u nekakvoj ustanovi za duhovnu rehabilitaciju. Njegova bivša supruga Betty vodi teške bitke, Joan Harris mora birati između karijere i bogatog muškarca koji ju je zaprosio, sjedokosi Roger Sterling odlučio se napokon smiriti sa ženom svojih godina (u prvoj epizodi te sezone zatječemo ga golog u hotelskom apartmanu s četiri mlade ljepotice), Pete Campbell vratio se supruzi i promijenio profesiju, a Peggy Olson rješava svoje ljubavne probleme.

'Prijatelji' (Friends)

Nakon gotovo desetljeća prikazivanja, 'Prijatelji' su završili 2004. godine. Posljednja epizoda, pod nazivom 'The Last One', dala je gorko-slatki kraj jednoj od najomiljenijih serija svih vremena. Priče svih likova bile su uredno upakirane s kratkim uvidom u to što bi im budućnost mogla donijeti.

Nakon godina nestalne veze i zajedničkog djeteta, Ross i Rachel konačno imaju sretan završetak. Kad Rachel dobije posao za Louis Vuitton u Parizu, odluči otići. Rachel posljednju noć prije odlaska provodi s Rossom. Ross tada shvati da želi biti s Rachel jer im je dobro zajedno, ali ne može joj to priznati. Kad Rachel ode, konačno posluša Phoebe i odjuri u zračnu luku kako bi se ispovjedio, ali Rachel je već u avionu. Ali, ubrzo shvaća da i ona želi biti zauvijek s njim te izlazi iz aviona. Njih dvoje odluče ozbiljno oživjeti svoju vezu.

Phoebeina povijest u kojoj je zlostavljana natjerala nas je da je svi žalimo. Obožavatelji su bili presretni kada je napokon uspjela pronaći stabilnost s Mikeom za kojeg se udala. U finalu serije se vidi kako Mike i Phoebe planiraju zajedničku budućnost. Mike govori Phoebe da želi djecu i Phoebe se odmah slaže s tom idejom. Želi hrpu djece kako bi ih naučili pjevati i zajedno bi bili poput obitelji Von Trapp.

Joey je ostao u svom stanu. U posljednjim scenama serije vidimo kako Joey kući donosi novo pile i patku kao oproštajni dar za Monicu i Chandlera.

Monica i Chandler dobili su također savršeni kraj u 'Prijateljima'. Bilo je srceparajuće vidjeti kako se dvojac bori s problemima plodnosti. Nakon što su neko vrijeme pokušavali, na kraju su se odlučili na posvojenje. Stupili su u kontakt s Ericom, trudnom tinejdžericom, koja pristaje dati svoje dijete paru. Tijekom posljednjih trenutaka serije Erica dobiva trudove i dolazi do iznenađujućeg otkrića. Dobila je blizance. Premda se Monica slaže s novim iznenađenjem, Chandleru treba neko vrijeme da se suoči s iznenadnom vijesti. Chandler i Monica završavaju seriju zajedno s dvije bebe i sele se u predgrađe. 

Posljednja scena pokazuje kako šest prijatelja predaju svoje ključeve stana i odlaze posljednji put na kavu u Central Perk.

'Kafić Uzdravlje' (Cheers)

Jedanaest sezona, 275 epizoda, 28 nagrada Emmy. Da, 'Kafić Uzdravlje' bila je jedna od najdugovječnijih, najuspješnijih i najomiljenijih komedija situacije u povijesti televizije sve do 20. svibnja 1993. godine, kada je posljednji put Sam (Ted Danson) natočio Normu (George Wendt) čašu piva u slavnom bostonskom baru. 

Finale Cheersa blizu je savršenog. Posljednja epizoda serije bila je specijalna epizoda od 90 minuta koja je ponovno spojila Sama i Diane. Ostala ekipa to nije baš dočekala s veseljem, ali nakon niza prijevara i nesporazuma, par se dogovorio vjenčati i preseliti u Kaliforniju. U posljednjem trenutku Sam odlučuje da je njegov pravi život u 'Kafiću' i vraća se u isti. U nezaboravnoj završnoj sceni Sam zaključava kafić nakon što su redovni gosti otišli kući; mušterija dolazi na vrata, ali Sam ga odbija, jednostavno govoreći: „Oprostite, zatvoreni smo!“ 

'Nazovi Saula' (Better Call Saul)

Nakon šest sezona i 63 epizode, serija 'Nazovi Saula' došla je kraju sa srceparajućim finalom. Pod naslovom 'Saul Gone', finale ne samo da je zaokružilo priču o našem omiljenom  prevarantu/odvjetniku/bjeguncu, nego je i uredno povezalo niti zapleta iz serije iz koje je izvorno proizašla, 'Na putu prema dolje'.

Odbjegli odvjetnik, koji se skrivao pod novim identitetom kao menadžer 'Cinnabona' Gene Takavic, konačno završava iza rešetaka, ali iskupljenje pronalazi u svojoj kazni za više zločina, uključujući suučesništvo u ubojstvu i pranje novca. I ima kratko, ali dirljivo pomirenje sa svojom bivšom suprugom - i povremenom partnericom u zločinu - Kim Wexler (Rhea Seehorn). Među brojnim promjenama tona, uključujući eksplozije brutalnog nasilja, 'Bolje nazovi Saula' u svojoj je srži tragična ljubavna priča…

Igra prijestolja Možda vas zanima Raspleti serija koji su nas duboko razočarali: Ovo je 10 najgorih završetaka hit serija svih vremena Rubrika Life&style Life&style
Photo: AMC

Komentari 0