Life&style
Je li dopušten alkohol kad si na dijeti?

Najvažnija matematička računica! Evo koliko je alkohola točno dopušteno dok si na dijeti

  • Baviš se sportom, jedeš zdravo i još uvijek ne možeš skinuti kilograme? 
  • Možda je to zbog večernje čaše vina ili piva? 
  • Evo koliko je dopušteno alkohola dok si na dijeti

Kako bi trajno izgubila na težini, brojni čimbenici igraju važnu ulogu. S jedne strane, ne smije nedostajati redovito kretanje. Trening izdržljivosti, poput trčanja, vožnje biciklom ili plivanja, neophodan je ako želiš smršavjeti. Međutim, najvažnija je točka i dalje prehrana. Čak i ako se baviš sportom svaki dan, ali svake večeri jedeš hamburgere, pizzu i slično, nažalost nećeš imati uspjeha u mršavljenju. Najbolje je sagorjeti tijekom vježbanja više kalorija nego što pojedeš. Ali što je s alkoholom? Čaša piva ili vina navečer valjda je dopuštena, zar ne?

"Dijeta za lijene" – 6 savjeta za vitkost za one kojima ne pada na pamet ići na dijetu

via GIPHY

Evo što o tome kažu znanstvenici

Tim znanstvenika za prehranu i hranu sa sveučilišta, klinika i bolnica usporedio je nekoliko analiza i istraživanja kako bi analizirao učinke piva. Otkrili su da postoji određena količina piva koje ne utječe na prehranu. Ako ne prijeđeš ovu količinu, ne moraš se odreći alkohola tijekom dijete. Analiza pokazuje da količina piva jednaka ili veća od 500 ml dnevno povećava rizik od gubitka kilograma. Dakle, ako odlučiš popiti gutljaj piva navečer, neka količina bude ispod 500 ml. 

Možda vas zanima Konzumacija crvenog vina može pomladiti tvoju kožu, otkrivaju Francuskinje Rubrika Beauty Beauty

Što se tiče vina, prema istraživanju provedenom na Washington State University, ispijanje vina zapravo pomaže kod mršavljenja. Pod uvjetom da se pridržavaš najviše dvije čaše i piješ ga navečer (po mogućnosti crno vino).

via GIPHY

Možda vas zanima Prvo hrvatsko burger pivo stvoreno je baš da ga piješ uz slasne hamburgere Rubrika Life&style Life&style
Photo: Shutterstock
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • meltepeee

    Tablete za mršavljenje - http://acaiberry900.lv Skinula sam 24 kilograma u 4 I pol mjeseca. Nisam željela uzimati nikakve pilule,ali moja kćer mi ih je dala kao dar. Izgledam bolje,osjećam se bolje.