Life&style
Najprljavije mjesto u kući

Najprljavija površina u kući ne krije se u WC-u niti u kuhinji već u spavaćoj sobi

  • Otkrit ćemo ti mjesto u stanu koje je najčešće najprljavije i žarište je klica
  • Možda je su startu WC školjka i njezina okolina prljavije, no WC baš zato redovito peremo
  • A neka mjesta redovito zaboravimo ili preskočimo jer nisu baš dostupna...

Usisavanje, čišćenje, brisanje: kako bismo se osjećali ugodno i opustili u vlastita četiri zida, po kući redovito imamo puno posla. Nije ni čudo da ponekad zaboravimo nekoliko mjesta koja doista trebaju hitno čišćenje - poput mjesta koje se u mnogim stanovima često smatra najprljavijim: u spavaćoj sobi ispod kreveta!

via GIPHY

Tamo rijetko čistimo

Budi iskrena, možeš li se sjetiti kada si zadnji put brisala ili usisavala prašinu i prljavštinu ispod kreveta? Kao i mnogi od nas, to je vjerojatno bilo prije određenog vremena. Uostalom, ovisno o modelu kreveta, prilično je zamorno vaditi ladice kreveta, vaditi kutije i slično ispod kreveta ili misati madrac. Zato često izbjegavamo ovo područje prilikom čišćenja spavaće sobe – nažalost, to dugoročno nije dobra ideja.

Možda vas zanima Spavaća soba naša je oaza mira i opuštenosti: 7 savjeta za sklad i pravilan protok energije Rubrika Life&style Life&style

Evo zašto treba redovito očistiti prostor ispod kreveta

Premda je čišćenje ispod kreveta dugotrajno i stresno, trebala bi odvojiti vrijeme da temeljito očistiš ovo mjesto. Naime, tu se ne nakuplja samo prašina i prljavština, nego se ispod kreveta često mogu naći i mrtve stanice kože, dlake, razgrađena vlakna, mrtvi kukci ili čak spore plijesni. Osim što je to odvratno, s vremenom može utjecati i na kvalitetu sna, a u najgorem slučaju čak i na općenito zdravlje, npr. u obliku alergija. Kako bi to spriječila, najbolje je nakratko usisati i jednom tjedno obrisati ispod kreveta. Najprljaviji dio svog doma možeš staviti pod kontrolu za kratko vrijeme.

Photo: Unsplash/Volha Flaxeco

Komentari 0