Life&style

Najmanji kaktusi na svijetu? Ove biljne minijature u preslatkim teglicama su nas totalno osvojile

  • Složit ćete se s nama da dekoriranje doma spada u one „slatke muke“ koje nas zapravo jako vesele
  • Isto tako, ponekad su dovoljni mali detalji da za tren osvježe prostor, a u tom slučaju, efektne biljke pokazale su se kao sjajan odabir
  • Nama su ovog puta za oko zapeli mini kaktusi koji su vjerojatno najmanji kaktusi koje ste ikada vidjeli

Naime, radi se o brendu imena Tierra Sol Studio, odnosno botaničkoj tvrtki kako sami sebe opisuju. Iz brenda poručuju da je svaka biljka koja se može pronaći u ponudi uzgajana  u njihovim prostorima i upotpunjena s ručno dobivenom mješavinom tla koja je usklađena s potrebna vrste biljke. Ovo je posebice važno za sve one koji vole biljke, ali im ipak uspiju uvenuti nakon kratkog perioda.

Što se tiče minijaturnih kaktusa, isti su uzgajani u stakleniku te su samim time valjano testirani, odnosno ispitana je njihova otpornost i način ponašanja u određenim uvjetima. To je još jedan od razloga zašto smo se u njih apsolutno zaljubili, pa ako je to i kod tebe slučaj, ne vidimo razloga zašto neke od ponuđenih mini kaktusa ne bi pridružila svojoj botaničkoj kućnoj oazi.

Isto tako, kaktusi dolaze u ručno dizajniranim keramičkim vazama, a oslikani motivi mogu varirati – od šarenih i zaigranih, pa sve do onih minimalističkih.

Možda vas zanima Najveći trendovi u uređenju interijera - koji su tu da ostanu Rubrika Native sadržaj Native sadržaj

Što se tiče veličina, u ponudi se nalaze i nešto veći kaktusi, ali minijature su ono što je ovaj brend izdvojilo od ostalih. Štoviše, u ponudi se mogu pronaći toliko mali kaktusi koji dosežu svega 3 cm. Mi glasamo za to da naručiš više varijanti i i svoj interijer dekoriraš na poseban i drugačiji način. 

Iako kaktusi slove kao vrlo jednostavna biljka kada govorimo o održavanju, realnost je takva da ipak zahtijevaju nešto brige. Kako bi tvoj kaktus „poživio“, potrebno mu je svjetlosti, stoga razmisli o pozicioniranju primjerice uz prozor. Isto tako, kaktusi vole toplinu, pa ih izbjegavaj držati u hladnoj sobi, odnosno pripazi da je temperatura zraka uvijek optimalna. Najjednostavniji segment brige oko ovih biljaka je definitivno zalijevanje jer je vodu potrebno dodati tek onda kada primijetiš da je zemlja potpuno suha. Međutim, pripazi s količinom jer kaktusi od previše vode također mogu uvenuti.

 

Photo: Instagram / @tierrasolstudio
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    mini mini