Life&style
najljepše plaže na svijetu

Ovo su najljepše plaže na svijetu u najnovijem izboru: Raj na zemlji za ljubitelje sunčanja i kupanja

  • Ljeto nam je stiglo, a s njime i planiranje novog putovanja i odlaska na godišnji odmor
  • Predivnih destinacija je bezbroj, a posebno su dojmljive neke od najljepših plaža na svijetu
  • Od lokacija u Europi do drugih destinacija na svim stranama svijeta, donosimo ti popis najljepših plaža na svijetu koje će ti oduzeti dah svojom ljepotom te ćeš sigurno početi planirati na kojoj ćeš prvo uživati!

S dolaskom ljeta i ljetnih odmora, većini je na umu samo odlazak na more i uživanje na plaži. Dok će neki otputovati na destinacije diljem svijeta, drugi će se zadržati na hrvatskoj obali. No, ako si se ikad zapitala koje su najljepše plaže na svijetu, a možda trebaš i inspiraciju za sljedeće putovanje, donosimo ti popis najljepših plaža na svijetu prema izboru bigseventravel.com.

Njihov tim je prema medijskim rezultatima i lokacijama Blue Flaga, ekološkog programa zaštite mora i obala za plaže i marine sastavio popis najljepših plaža na svijetu. Na njihovom službenom ovogodišnjem popisu nalazi se 50 plaža, a među njima jedna iz Hrvatske. U društvu najljepših plaža svijeta tako se na visokom 12. mjestu našla plaža Zlatni rat, na otoku Braču.

Na cijelom popisu nalazi se mnoštvo plaža na egzotičnim destinacijama, kao i predivnih i očuvanih gradskih plaža, a u top 10 zasigurno ćeš pronaći novu omiljenu lokaciju i plažu koju ćeš željeti posjetiti!

Playa Conchal – Costa Rica

Kostarika je trenutno vrlo popularna destinacija za odmor i turistički posjet. Uz predivnu bioraznolikost, ova ekološki osviještena destinacija ima i jednu od najljepših plaža svijeta. Playa Conchal malena je rajska plaža prekrivena sitnim školjkicama, a prostire se uz tirkizni morski zaljev.

najljepše plaže svijeta | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Najljepše plaže na svijetu - Playa Conchal

Turquoise Bay – Exmouth, Australia

I samo ime govori po čemu je ova plaža najpoznatija. Tirkizna boja mora, mekani bijeli pijesak i predivni pogled na koraljni greben Nigaloo, koji je poznat po kitopsinama. Plaža Turquoise Bay osim po vanjskom izgledu ističe se i po predivnom podmorju, bogatom koraljnim vrtovima iz kojih izvire podmorski život. Dan se može provesti u ronjenju i istraživanju podmorja te uživanju na suncu na predivnom mekom pijesku.

najljepše plaže svijeta | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Najljepše plaže na svijetu - Turquiose Bay

Grace Bay – Turks and Caicos

Grace Bay plaža pravi je sjajni dragulj otočja Turks i Caicos. Plaža duga malo više od 3 kilometra ističe se čistim, bijelim pijeskom i kristalno čistom vodom. Koraljni greben udaljen 1,6 kilometara štiti Grace Bay od velikih oceanskih valova, tako da možeš bezbrižno plivati.

najljepše plaže svijeta | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Najljepše plaže na svijetu - Grace Bay

Siesta Beach – Florida, United States

Poznata po sitnom, gotovo puderastom pijesku i mekanim valovima, s ove plaže u Meksičkom zaljevu sigurno će ti biti teško otići. No, u blizini se nalaze Siesta Key Village i predivni obalni gradići u kojima se također može uživati.

najljepše plaže svijeta | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Najljepše plaže na svijetu - Siesta Beach

Punta Mosquito – Holbox, Mexico

Holbox u Meksiku sa svim svojim ljepotama postao je turistički poželjan tek posljednjih nekoliko godina, no i dalje nije turistički prenapučen te se Punta Mosquito smatra za najbolje čuvanu tajnu meksičku plažu. Kristalno plave lagune, šume mangrove i bijeli pijesak čine ovu predivnu plažu mjestom na koje želimo otići već sutra!

najljepše plaže svijeta | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Najljepše plaže na svijetu - Punta Mosquito

Možda vas zanima Predstavljamo destinacije 'za 10 eura': Irska - savršena zemlja za road trip koja pruža puno više od Dublina Rubrika Life&style Life&style

Secret Lagoon – El Nido, Palawan, Philippines

El Nido je otočje koje se sastoji od 45 manjih otoka, blizu pokrajine Palawan na Filipinima, koja je poznata po plaži Secret Lagoon. U “tajnoj laguni” trebaš preplivati kroz rupu u stijeni kako bi stigla do skrivenog zaljeva s kristalno čistom vodom, bijelim pijeskom i tropskom džunglom.

najljepše plaže svijeta | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Najljepše plaže na svijetu - Secret Lagoon

San Fruttuoso – Italy

Ova šljunčana plaža smještena ispod benediktinskog samostana okružena je s jedne strane predivnim morem tirkizne boje, a s druge visokim planinama. Od poznatog talijanskog ljetovališta Portofina udaljena je dva sata pješačenja ili uzbudljive vožnje brodom. 

najljepše plaže na svijetu | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Najljepše plaže na svijetu - San Fruttuoso

Pedn Vounder – Cornwall, England

Pedn Vounder u engleskom Cornwallu jedna je poznatijih, ali i najljepših britanskih plaža. Kristalno čista voda plave boje i bijeli pijesak dokaz su da putovanje do Kariba ili neke druge tropske destinacije nije uvijek nužno za tropski odmor iz snova!

najljepše plaže svijeta | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Najljepše plaže na svijetu - Pedn Vounder

Boulders Beach – South Africa

Ova plaža poznatija je po svojim preslatkim stanovnicima koji na njoj žive nego po pješčanoj obali. Cijela kolonija od gotovo 3 tisuće afričkih pingvina nastanila se na ovoj plaži u Južnoj Africi, a najbolje vrijeme za posjet pingvinima je tijekom ljeta.

najljepše plaže svijeta | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Najljepše plaže na svijetu - Boulders Beach

Reynisfjara Beach – Vík í Mýrdal, Iceland

Na desetom mjestu nalazi se nešto drugačija plaža koja je prava suprotnost tropskim plažama s bijelim pijeskom i tirkiznom bojom mora. Na plaži Reynisfjara na Islandu pronaći ćeš neobičan crni pijesak te visoke stijene koje se izdižu iznad obale. Reynisfjara plaža izgleda kao da je iz nekog drugog svijeta pa je zato savršeno poslužila i u sedmoj sezoni hit serije Igra prijestolja, odakle je nekima sigurno poznata!

najljepše plaže svijeta | Autor: Instagram@gisou Instagram@gisou Najljepše plaže na svijetu - Reynisfjara

Možda vas zanima Ovo je 6 najluksuznijih kabina na kruzerima u kojima je doživljaj krstarenja kao iz bajke Rubrika Life&style Life&style
 
Photo: Instagram@gisou
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    Najbolje su nase plaze