Life&style
Najbolji sushi restorani u Zagrebu

Gdje pojesti najbolji sushi u Zagrebu? Ovih 10 adresa su za svaku preporuku

  • Trend otvaranja sushi restorana, barova i trgovina u stalnom je porastu posljednjih nekoliko godina pa sushi danas spada među najpopularniju hranu u Zagrebu
  • A gdje se u Zagrebu nalaze najbolji sushi restorani u kojima se može pojesti najbolji sushi? 
  • U našoj metropoli nalazi se nekoliko doista izvrsnih restorana koji nude vrlo kvalitetan sushi pripremljen po tradicionalnoj japanskoj recepturi, a mi donosimo listu od 10 vjerojatno najboljih i najomiljenijih

Zagreb prati posljednjih godina razne svjetske gastro trendove i kuhinje, a japanska kuhinja, posebice sushi, na samom je vrhu gurmanske scene. Sushi je tradicionalno japansko jelo pripremljeno od kuhane riže začinjene octom koja se često poslužuje sa sirovom ili dimljenom ribom, a postoje i razne „veganske“ varijante, s povrćem (poput krastavaca ili avokada) umjesto ribe. Popularnost mu u Lijepoj Našoj vrtoglavo raste pa je sushi postao jelo koje svi žele kušati. Što i ne čudi, jer fino napravljen sushi, od kvalitetne, svježe, fine ribe, izvrstan je izbor za lagani i zdravi obrok. 

U Zagrebu se nalazi niz restorana koji poslužuju vrlo kvalitetan sushi pripremljen po tradicionalnoj japanskoj recepturi. Ako želiš uživati u ovim ukusnim japanskim zalogajima, ovo su neki od najboljih i najomiljenijih zagrebačkih restorana koji poslužuju sushi. 

Tekka

Tekka je već niz godina sinonim za fini japanski restoran. U najboljim okusima japanske kuhinje možeš uživati na Radničkoj cesti 37 b, a mnogi tvrde da je tamošnji sushi možda i najbolji u gradu. Ovaj restoran tri godine zaredom dobio je hvale vrijednu oznaku „Michelin Plate“. Pored sushija u ponudi imaju i sashimi, nigiri, wok i spring rolls. Uglavnom Tekka je prava meka za ljubitelje sushija! 

 | Autor: www.tekka.hr www.tekka.hr

Takenoko

Takenoko je još jedan kultni restoran te uz prefini sushi nudi i niz drugih maštovitih jela. Restoran se nalazi u centru grada, u Masarykovoj ulici, a već je jako dugo popularan i cijenjen na zagrebačkoj gastro sceni. Njihov najpopularniji specijalitet su sushi rolice, a njihova jedinstvena nikkei kuhinja, spoj japanske i južnoameričke kuhinje, pravi je raj za gurmane. 

 

Izakaya

Ovaj prekrasno uređeni restoran smješten je na Selskoj cesti te nudi zaista velik izbor sushija pripremljenih na razne načine. Opuštena atmosfera, pristupačne cijene i bogata sushi lista samo su neki od brojnih razloga zbog kojih mnogi ljubitelji sushija rado svraćaju u Izakayu

 

Asuka

Japanski restoran Asuka, otvoren 2023. godine na Opatovini 16, priprema neka izuzetno zanimljiva i originalna jela koja možeš pronaći samo kod njih. Interijer je pomno osmišljen i vrlo ugodan, dominira drvo, a sve do posljednjih detalja odiše japanskom kulturom. Jelovnik Asuke sastoji se od tradicionalnih japanskih specijaliteta, pa na meniju, uz prefine sushije, dominira riba, kao i delicije poput dimljene jegulje, kavijara od lososa i jakobovih kapica. 

 

Arigato by Hrvoje

U Berislavićevoj ulici 18 nalazi se simpatičan restoran Arigato by Hrvoje, restoran tradicionalne japanske kuhinje, koji se ne oslanja isključivo na sushi, nego nudi i poznate japanske delicije kao što su ramen, gyoze i katsu. Međutim, ljubitelji sushija itekako će doći na svoje, jer, poput cijelog menija, sve je ukusno pripremljeno od vrhunskih namirnica, te s ljubavlju. 

 

Nomu

U restoranu Nomu, u samom centru grada (Nikole Tesle 14) chef Roshan uspješno spaja lokalne, svježe namirnice s japanskim. Roshan je vrhunski sushi majstor iz Nepala koji je radio u Nobu sushi baru u Dubaiju, jednom od najboljih na svijetu. Ljubitelji sushija brzo su prepoznali Nomu kao mjesto za dobar sushi, a neki ga čak proglašavaju najboljim u gradu. 

 

Bota Šare

U ulici Kralja Zvonimira 124 nalazi se restoran Bota Šare, a u sklopu restorana se nalazi Oyster & sushi bar Bota gdje možeš uživati u sushi delicijama nastalima fuzijom japanske i dalmatinske kuhinje. Posebnost ovog restorana je da za pripremu sushi, maki i sashimi kombinacija koriste svježu ribu iz akvatorija malostonskog zaljeva. 

 | Autor: www.bota-sare.hr/zagreb www.bota-sare.hr/zagreb Foto: www.bota-sare.hr/zagreb

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Bota Šare (@botasare)

El Toro

Restoran El Toro, smješten u Ul. fra Filipa Grabovca 1, cijenjen je i poznat kao steakhouse te po jelima inspiriranim Južnom i Latinskom Amerikom. Međutim, njihova ponuda sushija je fenomenalna i za svaku je preporuku. Nude, između ostalog, osam vrsta nigiri sushija (losos, brancin, gof, jegulja) i klasične hosomaki i uramaki rolice. Poseban naglasak stavljaju na tzv. nikkei sushi koji je kombinacija peruanskih namirnica i začina pripremljenih japanskim tehnikama. 

 

Najbolji novi restorani u Zagrebu Možda vas zanima Najbolji novi restorani u Zagrebu: gastro scena procvala je u 2023. godini Rubrika Life&style Life&style

Ginger Sushi

Ginger Sushi je restoran u čijim japanskim specijalitetima možete uživati na nekoliko lokacija u Zagrebu – u Masarykovoj ulici 23, u Dugavama (Dedovići 11) te na Samoborskoj cesti 266. Sushi je spravljen od svježih i kvalitetnih namirnica, a cjenovno je vrlo pristupačan. 

 

EverGreen Sushi

Evergreen sushi bar nalazi se u Ilici 49, a svojim šarolikim kombinacijama i tradicionalnim recepturama ovaj je restoran definitivno pridonio popularizaciji sushija u Zagrebu i šire. Nude nekoliko klasičnih vrsta sushija, poput hosomakija, uramakija, nigirija i sashimija, a svakako vrijedi kušati i speciality sushije, fantastičnih okusa i neobičnih kombinacija. Krajem prošle godine je restoran u preuređen, pa sada gosti mogu, uz fina jela, uživati i u ugodnom interijeru, spoju japanske tradicije i suvremenog dizajna.  

Možda vas zanima Kuhinja fina i odgovorna: splitski restoran Makarun oduševio nas je zero-waste konceptom Rubrika Life&style Life&style
Photo: Unsplash/Bladimir Garcia

Komentari 0