Life&style

Najbolji Netflixovi filmovi koji dolaze u 2024., već sada smo nestrpljivi zbog nekih naslova

  • Na pragu nove godine bacili smo pogled na cijeli niz Netflixovih originalnih filmova koji dolaze na male ekrane u 2024. godini
  • Možemo zaključiti, s velikim osmijehom na licu, da tu ima doista svega, od drama preko komedija, do akcijskih trilera i sve do ugodnih animiranih čuda

U 2024. godini možemo očekivati uzbudljive filmske projekte s glumcima poput Toma Hardyja, Zaca Efrona i Andrewa Scotta, još neke 'obaveze' iz ugovora s Adamom Sandlerom i Lindsay Lohan te uzbudljive redateljske debije Dana Levyja, Daniela Kaluuye i Deva Patela. Dok su neki filmovi već zacementirani u kalendaru, drugi još uvijek čekaju datum izlaska. Unatoč tome, evo što sve možemo očekivati na Netflixu u 2024. godini. 

'The Brothers Sun' - 4. siječnja

Otkako je dobila svog prvog Oscara za film 'Sve posvuda, sve odjednom', Michelle Yeoh jedva da je prestala snimati. Njezin sljedeći dolazeći projekt je 'The Brothers Sun', u kojem će komediju obogatiti klasičnom Yeoh akcijom. Glumi šeficu tajvanske kriminalne bande s dva sina – jedan je duboko ukorijenjen u život mafije, a drugi potpuno, blaženo nesvjestan. Naravno, događaju se neke stvari koje ga onda osvijeste.

'Good Grief' - 5. siječnja

'Good Grief' je redateljski debi Dana Levyja, a da smo mi glavni, vjerojatno bismo također angažirali Lukea Evansa kao svojeg supruga. Dramatika se vrti oko Marca, nedavnog udovca koji, usred tuge, odlazi na vikend sa svoja dva najbolja prijatelja u Pariz, što na kraju predstavlja mnogo otrežnjeniji i iskreniji pogled na ljubav i život nego što je bilo tko od njih zamišljao.

'Lift' - 11. siječnja

Svake godine treba dobra komedija o pljački, a 2024. dolazi nam ova od Kevina Harta. Tu je ekipa (s Vincentom D'Onofriom i Billyjem Magnussenom), rezultat (milijarde vrijedne u zlatnim polugama) i mjesto u koje je nemoguće provaliti (zrakoplov usred leta). Što više možeš poželjeti?

'The Kitchen' - 12. siječnja

Daniel Kaluuya koscenarist je za svoj redateljski prvijenac. Film se vrti oko distopijske budućnosti u Londonu. U ovoj budućnosti su svi društveni stanovi eliminirani, ali stanovnici The Kitchena, ostataka središnjeg stambenog bloka, vezani su za svoju zajednicu. Glavni u filmu je Kane “Kano” Robinson.

'Orion and the Dark' - 2. veljače

Ako si obožavatelj Pixarovih 'Elementala' ili 'Izvrnuto obrnuto', velike su šanse da će ti se svidjeti 'Orion and the Dark', koji još jednom pokušava antropomorfizirati dijelove postojanja za koje nismo znali da trebaju smiješne glasove. U ovome, Orion se boji apsolutno svega, ali najviše mraka ('Darka'); pa ga mrak, fizičko utjelovljenje, pokušava naučiti da se ne boji tako što ga vodi na putovanje kako bi vidio svijet Darkovim očima. 

'Damsel' - 8. ožujka

Pristala se udati za zgodnog princa samo kako bi shvatila da je sve to zamka i da je zapravo ljudska žrtva zmaju kako bi se zaštitilo stanovništvo kraljevstva. Millie Bobby Brown glumi spomenutu djevojku u ovom filmu, uz Robin Wright i Angelu Bassett. 

Rebel Moon 2. dio: The Scargiver - 19. travnja

Rebel Moon Zacka Syndera izišao je ovog Božića, ali već ima planiran nastavak za 2024. godinu. Synderu nije strana gradnja svjetova, a ovo je njegov znanstveno-fantastični ep sličan 'Ratovima zvijezda' ili 'Zvjezdanim stazama'. 'Rebel Moon' prati Koru (Sofia Boutella), bivšu pripadnicu opresivne vojske Imperija koja okuplja ekipu kako bi pokušala svrgnuti vladu, poznatu kao 'Motherworld'. 

'A Family Affair'

Prošlo je više od desetljeća otkako su Zac Efron i Nicole Kidman prvi put glumili ljubavnike u 'The Paperboyu'. U filmu također glumi Joey King, koja glumi mladu ženu koja uhvati svoju mamu i bivšeg šefa u 'nezgodnoj situaciji'. Prvotno je trebao biti objavljen ove godine, ali kao i mnogi drugi projekti, otpao je iz kalendara zbog štrajka glumaca. Sada će sletjeti na Netflix negdje sljedeće godine.

 | Autor: Netflix Netflix Foto: Netflix, Family Affrair, Zac Efron, Nicole Kidman

'Back in Action'

Prošlo je dosta vremena otkako je Cameron Diaz snimila film – gotovo desetljeće. Malo se zna o radnji, a u najavi stoji: 'Žena koja je bila u mirovini šest godina vraća se pametnija i jača nego ikad.' U komediji će se udružiti s Jamiejem Foxxom, u njegovom petom originalu za Netflix, a glumit će i Glenn Close, Kyle Chandler i Andrew Scott.

'Havoc'

Ovaj film smo već čekali neko vrijeme, a morat ćemo pričekati još malo. 'Havoc' je film u kojem se vraća Tom Hardy, a glumi detektiva koji se probija kroz prljavo kriminalno podzemlje Londona usred posla s drogom koji je pošao po zlu, a kako bi pokušao pronaći nestalog političarevog sina. Film je režirao Gareth Edwards, a također glume Forrest Whittaker i Timothy Olyphant.

'Irish Wish'

Nakon izlaska njezinog šarmantnog božićnog filma 'Falling for Christmas', objavljeno je da će se Lindsay Lohan vratiti na Netflix. Sljedeći projekt je 'Irish Wish', romcom (naravno) u kojem se Lohan nađe na zelenim brdima Irske u potrazi za svojom pravom ljubavi, samo da bi otkrila da njezina srodna duša možda nije ona koju je očekivala. 

'Monkey Man'

'Monkey Man' prikazuje Deva Patela kako prvi put preuzima vlast kao redatelj, a također glumi i koscenarist je. O filmu se još ne zna puno, ali akcijski triler prati nedavno puštenog bivšeg zločinca koji živi u Indiji i bori se da se uhvati u koštac sa stvarnošću korporativne pohlepe i duhovnog nemorala. Film je nazvan i 'John Wick u Mumbaiju', što je dodatni plus.

Scene koje su glumci htjeli izrezati iz filma Možda vas zanima 10 filmskih scena koje su zvijezde poželjele izrezati iz svojih filmova. Pa nisu sve tako loše! Rubrika Life&style Life&style

'Shout It Out Loud'

Jednostavno ne možemo proći ni godinu bez glazbenog biografskog filma, a 2024. je nostalgični objektiv okrenut prema KISS-u, glam metal rockerima koji su postali jedna od najuspješnijih rock grupa 1970-ih. Film će pratiti prvih nekoliko godina benda u 70-ima dok se približavaju globalnoj slavi, a snima se u skladu s oproštajnom turnejom grupe. Detalji glumačke postave još nisu objavljeni, tako da trenutno nemamo pojma tko će glumiti ispod sve te bijele i crne boje na licima.

'Spaceman'

'Spaceman' će biti sljedeći film u ugovoru Adama Sandlera s Netflixom vrijednom 350 milijuna dolara. Ovim će filmom Sandler ući u kanon znanstveno-fantastične drame dok glumi astronauta poslanog na rub galaksije. Temelji se na romanu 'Spaceman of Bohemia' Jaroslava Kalfařa, a također će glumiti Carey Mulligan i Paul Dano. 

'The Electric State'

Ovo je sljedeća veza Netflix/Russo Brothers nakon 'Sivog čovjeka', a ponovno će se udružiti s Marvelovim bivšim, Chrisom Prattom. U filmu također glume Millie Bobby Brown, Ke Huy Quan i Michelle Yeoh, za koje se nadamo da nikada neće prestati raditi zajedno. Prema sinopsisu, film prati 'tinejdžerku siroče koja putuje američkim zapadom sa slatkim, ali tajanstvenim robotom i ekscentričnom lutalicom u potrazi za svojim mlađim bratom'. 

'The Old Guard 2'

Prošlo je dosta vremena otkako je izašao film 'Old Guard' pa smo se pitali hoćemo li ikada dobiti nastavak, premda, kada živiš vječno, možda se razmak od nekoliko godina čini kao minute. Film iz 2020. prati skupinu stoljetnih plaćenika – na čelu s Charlize Theron – sa sposobnošću da se izliječe i žive zauvijek, a bježe od ljudi koji žele otkriti njihovu veliku tajnu. Film, koji se temelji na nizu grafičkih romana, plodno je tlo za priče o nastavku, a s obzirom na to da je prvi film postao jedan od najuspješnijih filmova u povijesti Netflixa, ne treba ništa više reći. 

'Trigger Warning'

U filmu 'Trigger Warning' će Jessica Alba glumiti traumatiziranu veterinarku koja naslijedi bar svog djeda i - nakon što sazna istinu iza njegove smrti - nađe se licem u lice s nasilnom bandom koja ga je ubila. Film je režirao indie miljenik Mouly Surya, koji je rekao da film ima „jaku glavnu žensku ulogu, okruženje u stilu vesterna, ali s puno akcijskih scena.“

Možda vas zanima 10 romantičnih filmova koje jedva čekamo u 2024.-oj Rubrika Life&style Life&style
Photo: Netflix
  • Važna obavijest
    Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu Miss7 dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu Miss7 te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.
  • manfred

    nek bude godina dobrih filmova