Life&style

Najbolji filmovi u veljači

Veljača nam donosi pregršt filmskih noviteta koje možete pogledati s drugom polovicom svoga para, ali i dugoočekivane hitove nominirane za nagradu Oscar.

50 nijansi sive

O ovom filmu se toliko priča da je teško reći nešto novo. Studentica Anastasia Steele intervjuira šarmantnog, mladog i nevjerojatno bogatog Christiana Greya. Očarana njegovom pojavom i privlačnošću ulazi u svijet seksualnosti kakav nije očekivala. Film u kina dolazi 14. veljače.

 | Autor:

Režija: Sam Taylor-Johnson
Glume: Dakota Johnson, Jamie Dornan

Foxcatcher: Priča koja je šokirala svijet

Kada dobitnika zlatne Olimpijske medalje u hrvanju Marka Schultza bogataš John du Pont  pozove na svoje imanje kako bi mu pomogao trenirati za nadolazeće Olimpijske igre u Seoulu 1988. godine, Schultz odmah pristaje nadajući se da će konačno izaći iz sjene vlastitog brata Davea. Vođen skrivenim namjerama, du Pont Schultzovo treniranje i „treniranje“ ostatka prvoklasnog hrvačkog tima vidi kao priliku da dobije poštovanje društva u kojem se kreće, ali i – što je puno važnije – svoje majke. Foxcatcher igra od 5. veljače.

 | Autor:

Režija: Bennett Miller
Glume: Steve Carell, Channing Tatum, Mark Ruffalo, Sienna Miller

Annie

Nakon što su je roditelji još kao bebu ostavili uz obećanje da će se jednoga dana vratiti po nju, za Annie je život bio sve samo ne bajka uz zločestu maćehu gđicu Hannigan. Ali sve će se uskoro promijeniti nakon što napuhani tajkun i glavni kandidat za novog gradonačelnika New Yorka Will Stacks – čiji su glavni savjetnici briljantna Grace i spletkaroš Guy, koji upravo u Annie vide priliku za vlastitu političku kampanju te ju prime u svoje okrilje. Ovaj film je zabava za cijelu obitelj! Film igra od 19. veljače.

 | Autor:

Režija: Will Gluck
Glume: Cameron Diaz, Jaime Foxx, Quvenzhane Wallis, Rose Byrne

Odrastanje

Film prati šestogodišnjeg Masona kroz desetljeće prepuno promjena, kroz promjene u obitelji i obiteljske kontroverze, brakove, ponovne ženidbe, nove škole, pre ljubavi, gubitke ljubavi, dobra vremena, zastrašujuća vremena i neprekidno raspliće mješavinu slomljenih srca i čuda. No, rezultati su nepredvidljivi kako se svaki trenutak pretvara u sljedeći ispreplićući duboko osobno iskustvo doživljaja koji nas oblikuju dok odrastamo i neprekidnu mijenu prirode naših života. Premijera filma je 19. veljače.

 | Autor:

Režija: Richard Linkater
Glume: Ethan Hawke, Patricia Arquette, Ellar Coltrane

Velike oči

Krajem 1950.-ih i početkom 1960.-ih slikar Walter Keane postao je neviđeno popularan zahvaljujući revolucionarnoj komercijalizaciji pop-arta u obliku zagonetnih portreta s velikim očima. Bizarna i šokantna istina uskoro je otkrivena – autor tih slika nije Walter, već njegova supruga Margaret. Činilo se da su živjeli u golemoj laži koja je zavarala cijeli svijet. U kinima od 26. veljače.

 | Autor:

Režija: Tim Burton
Glume: Amy Adams, Christoph Waltz

Više slika pogledaj u galeriji...

Photo: None

Komentari 0