Life&style

Nadamo se da nećeš biti baš ovakve (ne)sreće! Evo kakvim su poklonima svekrve "razveselile" svoje snahe

  • Odnos svekrve i snahe nije uvijek bajan, a posebno je na testiranju u vrijeme blagdana
  • Nekoliko žena odlučilo je podijeliti kako su ih upravo u to vrijeme tretirale svekrve
  • Ispričale su sve o groznim poklonima kojima su mame njihovih supruga možda nešto htjele poručiti

Nisu samo snahe potvrdile da odnosi sa svekrvama mogu biti teški i komplicirani. O tome svjedoči struka, a psiholozi naglašavaju kako razlog tome može biti želja svekrva da se natječu sa snahama oko pažnje svog djeteta. U tome su neke manje ili više ‘naporne’, a kojoj kategoriji pripada tvoja svekrva možda ćeš lakše utvrditi nakon što otkriješ ovaj zanimljiv popis. Naime, žene diljem svijeta otkrile su kakve su to najgore poklone dobile od mama svojih partnera. Neki su bili čudni, većina neprimjereni, a neki i do najjače mjere uvrjedljivi. Iskreno se nadamo da niti jedna snaha ne mora prolaziti kroz slična iskustva.

Možda vas zanima Najgore i najbolje svrekve po zodijaku - s jednim znakom nitko se ne bi želio naći pod istim krovom Rubrika Life&style Life&style

1. Nikada mi ništa nije poklonila! Iako sam joj kupovala poklone, ona se pretvarala kao da ti pokloni dolaze od njezine unučadi. 'Da, draga svekrvo, 18-mjesečna beba je otišla u shopping i kupila poklon od vlastitog novca.’ Izgleda  kako ovaj potez nije bio vrijedan novca. Ipak, sve je dobro, ona nije usko dio naših života. 

2. Naslikala mi je insekta. Rekla je da ga je uočila u časopisu i da je podsjetio na mene. Komarac na žutoj podlozi. Prije nego što je moj muž shvatio o čemu se radi, konstantno me zapitkivao zašto ne želim objesiti ‘umjetninu’ na zid. 

3. Moja svekrva poklonila mi je bojanku Spužva Bob skockani. Suprug i ja nemamo djece. 

4. Najstarija sestra moje frendice od svekrve je dobila na poklon ''Priručnik za razvod’’. Ne šalim se! Još uvijek to koristim za utjehu – barem moja svekrva još nije došla do toga.

Možda vas zanima Ove boje su modni hit sezone, a jedna je omražena među ženama Rubrika Life&style Life&style

5. Svake godine od moje svekrve dobijem šal. Već imam kolekciju od 32 šala koji negdje skupljaju prašinu. Uopće ih ne nosim. 

6. Svekrva mi je poklonila testere za losione koji se obično dobiju uz kupnju proizvoda, i to korištene! Zapravo mi ne smeta što se radi o testerima, ali ne mogu prijeći preko toga da su rabljeni. 

7. Od svekrve sam dobila zalihe sredstava za čišćenje jer, kako je napomenula, vidjela je kako naša kuća izgleda. Poklonila mi je i odjeću barem dva broja veću, a rekla je kako je mislila da je to baš idealna veličina za mene. 

8. Od svoje svekrve uporno dobivam umjetno cvijeće, jer ga ona jako voli. 

9. Moja svekrva mi je poklonila sredstvo za tretiranje akni. Pred cijelom obitelji je istaknula kako će mi taj proizvod napokon pomoći da mi lice izgleda čisto. Kakva krasna žena, zar ne?

10. Jedan Božić ostala sam bez poklona jer, kako je objasnila svekrva, naručila je zabunom dva poklona za svog sina. Sljedeći Božić poklonila mi je ilustraciju mačke iz nekog showa kojeg uopće ne gledam. 

Možda vas zanima Svekrve iz noćne more doista postoje – barem prema ispovijestima ovih 11 žena Rubrika Life&style Life&style

11. Moja draga svekrva poklonila mi je košaru punu hrane za koju zna da je uopće ne volim, zatim pretplatu za časopis koji ne čitam. 

12. Jedne godine svekrva me pitala imam li kućni ogrtač. Odgovorila sam joj da nemam, jer ih ne nosim. No, to je nije spriječilo da mi ipak pokloni jedan primjerak. Poklon sam po sebi nije bio grozan, ali zasmetala me je činjenica što je potpuno ignorirala moje mišljenje.

13. Moja svekrva poklonila mi je periku. Tada sam imala 20 godina. 

14. U srodstvu smo 21 godinu, a moja svekrva me je darivala samo dva puta. Prvi put mi je poklonila jaknu četiri broja preveliku, a drugi put knjige na jeziku koji uopće ne govorim.

Možda vas zanima Svekrva prekinula vjenčanje, nisu joj se svidjele mladenkine zavjetne riječi o njenom sinu Rubrika Life&style Life&style

15. Svekrva mi je poklonila začine i hranu na koju sam alergična. Što je još čudnije, našli su se i proizvodi na koje je moj suprug također alergičan. Zanijekala je da je to napravila čak i kad smo joj poslali fotografiju kao dokaz! 

Photo: Shutterstock/Getty

Komentari 0